Αρχική Ανακοινώσεις Ολοκλήρωσε τους αγώνες στις ΗΠΑ η Δάφνη Γεωργίου κι επιστρέφει στην Κύπρο

Ολοκλήρωσε τους αγώνες στις ΗΠΑ η Δάφνη Γεωργίου κι επιστρέφει στην Κύπρο

από KOEAS

Οι φοιτητές – αθλητές των Πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ζουν αυτές τις ημέρες μίαν από τις πιο σημαντικές περιόδους τους στη χρονιά. Από την Τετάρτη (25/5/22) άρχισαν οι περιφερειακοί αγώνες, σε Ανατολή και Δύση, που θα αναδείξουν τους φιναλίστ της τελικής φάσης του NCAA Α΄ Κατηγορίας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, στο Γιουτζίν του Όκλαντ, το οποίο θα φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών τον Ιούλιο. Με βάση το πρόγραμμα, Τετάρτη και Παρασκευή αγωνίζονται οι άνδρες και Πέμπτη και Σάββατο οι γυναίκες.

Την Πέμπτη το βράδυ (26/5), ξημερώματα Παρασκευής για εμάς (27/5) στην Κύπρο, μπήκε στη μάχη της διάκρισης στη Δυτική Περιφέρεια της Α΄ Κατηγορίας, η Δάφνη Γεωργίου. Οι καιρικές συνθήκες στο «John McDonald Field», στο Φέιτβιλ του Άρκανσας, μόνο ιδανικές για αγώνες δεν ήταν. Ο συννεφιασμένος ουρανός άφηνε τις βροχές να πέσουν στη γη, ενώ το κρύο ήταν ιδιαίτερα διαπεραστικό, με αποτέλεσμα οι αθλητές και οι αθλήτριες να προθερμαίνονται σε κλειστό γήπεδο και να μπαίνουν στον ανοικτό αγωνιστικό χώρο μόνο λίγα λεπτά πριν από τη διεξαγωγή του αγωνίσματός τους… Η Δάφνη Γεωργίου μετείχε στην τρίτη από τις έξι σειρές στα 100μ. με εμπόδια, και δεν έφυγε καλά από τον βατήρα, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση με 13.60 (άνεμος -0,2 μ/δ). Το 13.60 την κατέταξε στην 30ή θέση από 48 συμμετέχουσες και δεν της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (28/5), εκεί όπου θα κριθούν τα 12 εισιτήρια για τους τελικούς του NCAA.

Ουσιαστικά, η κούρσα αυτή ήταν η τελευταία για τη Δάφνη Γεωργίου με τη φανέλα των «Μπρόνκος» (άγρια άλογα) του Μπόις Στέιτ, αφού αποφοίτησε πρόσφατα στη Λογιστική και με το καλό επιστρέφει την 1η Ιουνίου στην Κύπρο. Στα τρία χρόνια παρουσίας της στο Πανεπιστήμιο του Μπόις Στέιτ (το τέταρτο το έκανε διαδικτυακά από την Κύπρο εξαιτίας της πανδημίας) η 22χρονη πρωταθλήτριά μας έκανε τεράστια πρόοδο στα ψηλά εμπόδια, ρίχνοντας κατά πολύ τους χρόνους της, έχοντας πια ατομικό στα 60μ. με εμπόδια τα 8.20 και στα 100μ. με εμπόδια τα 13.40. Επιδόσεις που πέτυχε φέτος στις ΗΠΑ με το Πανεπιστήμιό της και που αποτελούν τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών για το Μπόις Στέιτ! Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι έμειναν οι προπονητές της, με τον Γκάβιν Ο’Νιλ να την αποχαιρετά με συγκίνηση και ενθάρρυνση για το υπόλοιπο της καριέρας της, τονίζοντάς της ότι μπορεί να σημειώσει αρκετές επιτυχίες και να τρέξει κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα.

Από τις αρχές Ιουνίου, λοιπόν, η Δάφνη Γεωργίου θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στην Κύπρο και θα τεθεί ξανά υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη. Αφού περάσει τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής από την αλλαγή ώρας, αναμένεται σιγά – σιγά να ανεβάσει ρυθμούς και να μετέχει σε αγώνες, ούτως ώστε να βρεθεί στην καλύτερή της κατάσταση στους Παγκύπριους και τους Μεσογειακούς Αγώνες. Στόχος είναι να ρίξει αρκετά το 13.40 και να μπορέσει να διεκδικήσει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Print Friendly, PDF & Email
X