Αρχική Ανακοινώσεις Οριστικά στις 17 Μαΐου το «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ μας

Οριστικά στις 17 Μαΐου το «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ μας

από KOEAS

Την πρώτη συνεδρίασή του στο 2024 πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ, το οποίο εξέτασε σημαντικά θέματα, που αφορούν τον κυπριακό στίβο. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε οριστικά ότι το 3ο Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού. Αρχικά, το διεθνές μίτινγκ μας ήταν ορισμένο για τις 25 Μαΐου, όμως το διήμερο 25-26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πολύ σημαντικό για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Σμύρνη, ακολούθως επιλέχθηκε η 12η Μαΐου, όμως στις 10 Μαΐου έχει οριστεί το αγώνισμα του μήκους ανδρών στο πρόγραμμα του Ντάιαμοντ Λιγκ της Ντόχα. Κι επειδή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο που θα λάβει μέρος στο μίτινγκ μας είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, υπήρχε η επικοινωνία με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και προτάθηκε η 17η Μαΐου, η οποία επιλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ ως η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού μας μίτινγκ. Στο επόμενο διάστημα η Οργανωτική Επιτροπή του Cyprus International Athletics Meeting θα αποφασίσει ποια αγωνίσματα θα περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση.

Άλλη μία πολύ σημαντική διοργάνωση που έχει αναλάβει η ΚΟΕΑΣ είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ την τριετία 2025 – 2027. Στην τελευταία συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο καθόρισε την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα αρχίσει να ενεργοποιείται άμεσα, για να πραγματοποιήσουμε μία άρτια διοργάνωση. Η Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται από περίπου 20 άτομα, με τον καθένα να έχει τον δικό του τομέα ευθύνης στη διοργάνωση. Μάλιστα, εντός Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσημη επικοινωνία με τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που είναι ο επικεφαλής της διοργάνωσης (project leader) Ισπανός Χοσέ Λουίς ντε Κάρλος, ο οργανωτικός εκπρόσωπος Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς και ο τεχνικός εκπρόσωπος Γερμανός Φρανκ Νόιερ, με τους οποίους θα εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση.

* Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ στις 29 Ιανουαρίου, έγινε αποδεχτή η επιθυμία του επί σειρά ετών αντιπροέδρου Γιώργου Μιτσίδη, να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για προσωπικούς λόγους. Τον κ. Μιτσίδη θα αντικαταστήσει στην ΚΟΕΑΣ άτομο το οποίο θα προτείνει ο ΓΣΠ. Κατόπιν τούτου, στην επόμενη συνεδρίαση τού Δ.Σ. θα γίνει επανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

* Το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ εφαρμόζοντας το νέο Καταστατικό της, όπως αυτό εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση της 16ης Δεκεμβρίου 2023, αντικαθιστά τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, που είναι ο αρχαιότερος επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής. Έτσι τη θέση του Νεόφυτου Παπαϊωάννου, θα πάρει στο Δ.Σ. η Θεότη Πούρου.

* Σε άλλες αποφάσεις, εγκρίθηκε ο Προπονητικός Σχεδιασμός που θα ισχύσει στο 2024, ενώ το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας και το έλλειμα που εμφανίζεται, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ.

Print Friendly, PDF & Email
X