Αρχική Ανακοινώσεις Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

από KOEAS

Με συντριπτική πλειοψηφία του 95% των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού που στόχο έχουν να φέρουν το άθλημα σε νέα εποχή.

Στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μονακό έδωσαν το παρόν τους 197 Ομοσπονδίες – Μέλη της ΙΑΑΦ.  Η πρόταση για τις μεταρρυθμίσεις έλαβε 181 θετικές ψήφους.

Την Κύπρο στο συνέδριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Περικλής Μάρκαρης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Αντώνης Γεωργαλλίδης.

Στις 02 Δεκεμβρίου έγινε και η Ετήσια Εκδήλωση Βράβευσης των Κορυφαίων αθλητών του 2016.  Καλύτερος αθλητής για έκτη φορά στην καριέρα τους αναδείχθηκε ο Γιουσεϊν Μπόλτ και καλύτερη αθλήτρια η Αλμάζ Αγιάνα.

Ξεχωριστή στιγμή και ιδιαίτερης σημασίας για τον Ελληνικό Στίβο ήταν η βράβευση της Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Ξένιας Αργυτάκη.  Η κα Αργυτάκη τιμήθηκε με το βραβείο «Γυναίκα στον Αθλητισμό» για τη συνολική της προσφορά αρχικά σαν αθλήτρια και στη συνέχεια σαν προπονήτρια, για να ακολουθήσει η ανάμειξη της στο Σωματειακό Αθλητισμό και στα Διοικητικά του ΣΕΓΑΣ.  Παράλληλα ακολουθεί Ακαδημαϊκή καριέρα και είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Print Friendly, PDF & Email
X