Αρχική Ανακοινώσεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κ20: Έκτος με νέο ατομικό ρεκόρ ο Νικολάου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κ20: Έκτος με νέο ατομικό ρεκόρ ο Νικολάου

από KOEAS

Το καλύτερο άλμα της, σύντομης έως τώρα, καριέρας του έκανε το απόγευμα της Κυριακής, 22 Αυγούστου 2021, ο Γρηγόρης Νικολάου. Ο 18χρονος αθλητής του Ηλία Αγαπίου «πέταξε» στα 15,74μ. στον τελικό του άλματος τριπλούν, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που ολοκληρώνεται στη Ναμίμπια. Ο Νικολάου πήγε στην Κένυα με ατομικό ρεκόρ 15,60μ. και με δύο συνεχόμενες αποτυχημένες συμμετοχές, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στις οποίες είχε από τρία άκυρα άλματα στα προκριματικά!

Την Κυριακή, ωστόσο, η ψυχολογία ήταν με το μέρος του νεαρού πρωταθλητή μας. Από τη στιγμή που έκανε έγκυρο το πρώτο άλμα του (15,34μ.) και κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη οκτάδα του τελικού (15,18μ. το δεύτερο, άκυρο το τρίτο), ήρθε το ιδανικό στη συνέχεια. Ο Νικολάου ήταν όγδοος μετά τα πρώτα τέσσερα άλματα (15,20μ. το τέταρτο), όμως στο πέμπτο του απογειώθηκε εντυπωσιακά και προσγειώθηκε στα 15,74μ., σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Ταυτόχρονα, ξεπετάχτηκε στην 4η θέση της κατάταξης, όμως, δυστυχώς αποδείχθηκε πως ήταν προσωρινά, εξαιτίας του ότι τον πέρασαν αμέσως ο Αυστριακός Κίνγκσλι (15,75μ.) και ο Ινδός Μακιμαϊράζ (15,82μ.), ρίχνοντάς τον στην 6η θέση, την οποία τελικώς κατέβαλε, αφού ήταν άκυρος στο τελευταίο άλμα του.

Η παρουσία του Γρηγόρη Νικολάου στον τελικό του τριπλούν και η 6η θέση που κατέλαβε, αποτελεί άλλη μία τεράστια επιτυχία του κυπριακού στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και αποδεικνύει ότι το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο. Άλλωστε, τους επόμενους μήνες αναμένεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και να τεθεί υπό τις οδηγίες του Πέτρου Κυπριανού, για να «χτίσει» την καριέρα του. Νικητής στον τελικό του τριπλούν, ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης Σουηδός Γκάμπριελ Βάλμαρκ, με 16,43μ., που αποτελεί εθνικό ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο εντυπωσιακός 16χρονος Τζαμαϊκανός Τζέιντον Χίμπερτ με 16,05μ. (ατομικό ρεκόρ) και το χάλκινο ο Γάλλος Σιμόν Γκορ με 15,85μ. (επίσης ατομικό ρεκόρ).

Print Friendly, PDF & Email
X