Αρχική Ανακοινώσεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κ20: Ιστορικό χάλκινο για τη Στυλιάνα Ιωαννίδου!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κ20: Ιστορικό χάλκινο για τη Στυλιάνα Ιωαννίδου!

από KOEAS

Το πρώτο του μετάλλιο, που είναι χάλκινο, πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής, 22 Αυγούστου 2021, ο κυπριακός στίβος, σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κάτω των 20 ετών. Η Στυλιάνα Ιωαννίδου ξεπέρασε τον εαυτό της και ανέβασε την κυπριακή σημαία για πρώτη φορά σε ιστό ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων / Νεανίδων. Με καλύτερό της άλμα στο 1,87μ., η αθλήτρια του Γιώργου Αποστολίδη, ξεπέρασε τον εαυτό της κατά έναν πόντο, κατέλαβε την 3η θέση στον πολύ ανταγωνιστικό τελικό και χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της μετάλλιο. Ταυτόχρονα, η Ιωαννίδου ισοφάρισε το παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 ετών, καθώς το 1,87μ. είχε περάσει στις 29 Ιουνίου 2013 και η Λεοντία Καλλένου, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

Παρά την τεράστια επιτυχία της, η Στυλιάνα Ιωαννίδου θα φύγει από τη Ναϊρόμπι με γλυκόπικρη γεύση, αφού μέχρι το 1,87μ. βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση, αφού ήταν η μοναδική που πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθειά της (1,75μ., 1,80μ., 1,84μ. και 1,87μ.). Οι υπόλοιπες είχαν κάπου τουλάχιστον μία αποτυχία, για να φτάσουν στις προσπάθειες στο 1,89μ. μόνο τέσσερις αθλήτριες. Η Ελβετίδα Μαρίν – Τερέζ Ενγκοντό το πέρασε με την πρώτη, σημειώνοντας νέο εθνικό ρεκόρ (είχε ατομικό, όπως και η Ιωαννίδου, το 1,86μ.) και τέθηκε επικεφαλής.

Η Ιωαννίδου, που εκτελούσε πρώτη τα άλματά της, συμπλήρωσε τις τρεις άκυρες προσπάθειες και ήρθε η Ρωσίδα Ναταλία Σπιριντόνοβα (ασημένια στο Ευρωπαϊκό του Τάλιν), που αγωνίζεται ως ουδέτερη, να περάσει το 1,89μ. με την 3η προσπάθειά της. Και δεν έφτανε αυτό, πέρασε με την πρώτη το 1,91μ., που αποτελεί ατομική της επίδοση (είχε 1,90μ.) και κρέμασε στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερη την Ενγκοντό και τρίτη την Ιωαννίδου. Τέταρτη ήταν η χάλκινη στο Ευρωπαϊκό του Τάλιν, Εσθονή Ελίζαμπεθ Πιχέλα με 1,87μ. (το πέρασε με την τρίτη). Να θυμίσουμε ότι και η Στυλιάνα Ιωαννίδου θα μεταβεί σε λίγες εβδομάδες στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο στο οποίο επικεφαλής της προπονητικής ομάδας στίβου, θα είναι ο διακεκριμένος Κύπριος προπονητής, Πέτρος Κυπριανού.

Έτσι, η αυλαία του 18ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου κάτω των 20 ετών έπεσε με τον καλύτερο τρόπο για την Κύπρο, με το ιστορικό πρώτο μας μετάλλιο στη σημαντική αυτή διοργάνωση, από τη Στυλιάνα Ιωαννίδου. Στην τελευταία ημέρα, η Ιωαννίδου στο ύψος (3η με 1,87μ.) και ο Γρηγόρης Νικολάου στο τριπλούν (6ος με 15,74μ.), πέτυχαν τις κορυφαίες επιδόσεις στην καριέρα τους, ακολουθώντας τη σαββατιάτικη τεράστια επιτυχία της 16χρονης Βαλεντίνας Σάββα στη σφυροβολία, που πέτυχε επίσης παγκύπρια ρεκόρ (Κ20 και Κ18) και την κορυφαία επίδοση κάτω των 18 ετών στον κόσμο με 62,18μ. (5η θέση)! Ήταν η καλύτερη παρουσία που είχε ποτέ ο κυπριακός στίβος σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κάτω των 20 ετών, και αξίζουν σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και τις επιδόσεις τους.

Print Friendly, PDF & Email
X