Αρχική Ανακοινώσεις Παγκόσμιο Κλειστού: Σπάει το ρόδι η Δάφνη Γεωργίου

Παγκόσμιο Κλειστού: Σπάει το ρόδι η Δάφνη Γεωργίου

από KOEAS

Η σημαντική βελτίωσή της τα τελευταία χρόνια στα ψηλά εμπόδια, έχει οδηγήσει τη Δάφνη Γεωργίου στο να σκαρφαλώνει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να διεκδικεί τη συμμετοχή της στις μεγάλες διοργανώσεις. Την τελευταία διετία έχασε για ελάχιστους βαθμούς σημαντικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο ανοικτού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού και Κλειστού Στίβου, όμως επιτέλους φέτος η τύχη τής χαμογέλασε και θα είναι παρούσα στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην καριέρα της, το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη. Η αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη προετοιμάζεται για να πάρει την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2023, το βάπτισμα του πυρός στην «Emirates Arena», έχοντας ως μοναδικό στόχο να απολαύσει τη στιγμή και ό,τι βγει.

«Όπως ήρθαν τα πράγματα φέτος, δεν το περίμενα ότι θα βρισκόμουν στο Παγκόσμιο Κλειστού. Μόλις ανακοινώθηκαν οι λίστες κατάταξης και είδα ότι είμαι μέσα, χάρηκα πάρα πολύ. Είμαι ενθουσιασμένη που επιτέλους θα λάβω μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση, γιατί θα είναι για μένα μία πολύ σημαντική εμπειρία. Είναι μια Αρχή στην καριέρα μου και ελπίζω ότι θα υπάρχει συνέχεια και στον ανοικτό στίβο», μας είπε αρχικά η Δάφνη Γεωργίου, η οποία ξέρει πολύ καλά πως ανταγωνιζόμενη τις καλύτερες αθλήτριες των 60μ. με εμπόδια στον κόσμο, μόνο βοηθητικό μπορεί να είναι για την πορεία της.

Ο στόχος της 24χρονης αθλήτριάς μας στη Γλασκόβη είναι: «Θέλω, ευρισκόμενη στη Γλασκόβη, να ευχαριστηθώ κάθε στιγμή. Δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα άλλο, ούτε χρόνους, ούτε θέση, ούτε τίποτα. Μόνο να μπω συγκεντρωμένη στον αγώνα μου, να κάνω καλή κούρσα και ό,τι βγει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ζήσω τη στιγμή της πρώτης συμμετοχής μου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να κάνω σωστή κούρσα».

Πριν από λίγες ημέρες, στις 18 Φεβρουαρίου, η Δάφνη Γεωργίου θα λάμβανε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, όμως ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της, αφού ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στα πόδια. «Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικό. Όπως φάνηκε, απλώς χρειαζόμουν ξεκούραση από τους συνεχόμενους αγώνες. Έκανα κάποιες θεραπείες και μασάζ και είμαι μια χαρά».

Όπως σε όλα τα αγωνίσματα των μικρών αποστάσεων, έτσι και οι τρεις κούρσες στα 60μ. με εμπόδια γυναικών θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα, την Κυριακή 3 Μαρτίου. Οι σειρές του πρώτου γύρου είναι προγραμματισμένες για τις 10:25 το πρωί (12:25 ώρα Κύπρου), με την ευχή ότι η Δάφνη Γεωργίου θα μπορέσει να περάσει στις 24 καλύτερες, οι οποίες θα τρέξουν στα ημιτελικά στις 19:40 (21:40 ώρα Κύπρου).

* Να θυμίσουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚHD (μόνο απόγευμα).

ΔΑΦΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ημερομηνία γέννησης: 18/08/1999

Τόπος γέννησης: Λάρνακα

Τόπος διαμονής: Λάρνακα

Σύλλογος: Γ.Σ. Ζήνων Λάρνακας

Προπονητής: Αντώνης Γιαννουλάκης

Αγώνισμα: 60μ. με εμπόδια

Ατομική επίδοση: 8.11 (15/02/23, Βελιγράδι)

Φετινή επίδοση: 8.23 (10/02 Κωνσταντινούπολη και 13/02 Βελιγράδι)

Σύγκριση επίδοσης Παγκόσμιο 2024: 36η από 43

Παγκόσμια κατάταξη (έως 27/02/24): 83η με 1182 βαθμούς

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1η Βαλκανικό Κ20 2017, Πιτέστι

1η Βαλκανικό Κ20 2018, Κωνσταντινούπολη

5η Βαλκανικό Γυναικών 2023, Κράλιεβο

Προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού

Θα είναι η πρώτη της παρουσία

Τελευταία εμφάνιση

«Ασημένιο» μίτινγκ Βελιγραδίου: 13/02/24, 8.23 (8η)

ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Α΄ Γύρος: 12:25

Ημιτελικά: 21:40

ΤΕΛΙΚΟΣ: 23:00

* Οι ώρες είναι Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email
X