Αρχική Ανακοινώσεις Παγκόσμιο: Πέντε σίγουροι, ένας πολύ κοντά, δύο στην αγωνία

Παγκόσμιο: Πέντε σίγουροι, ένας πολύ κοντά, δύο στην αγωνία

από KOEAS

Λίγες μόνο ώρες απομένουν μέχρι την 30ή Ιουλίου, την τελευταία ημέρα που ισχύουν τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και βέβαια η παγκόσμια κατάταξη «Στον Δρόμο για τη Βουδαπέστη». Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (30/7) οι αθλητές και αθλήτριες σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες προσπάθειές τους, για να προλάβουν την είσοδό τους στις διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής σε κάθε αγώνισμα. Σε ό,τι αφορά τα δικά μας παιδιά, ο Μίλαν Τράικοβιτς είναι ο μοναδικός που εξασφάλισε το απευθείας όριο συμμετοχής στα 110μ. με εμπόδια, με το εντυπωσιακό 13.28 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σερβίας, την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου μάζεψε όλες τις επιδόσεις από όλο τον κόσμο μέχρι την Τρίτη (25/7) και ανήρτησε τις νέες λίστες το βράδυ της Τετάρτης (26/7). Αυτές οι λίστες είναι οι προτελευταίες και πάρα πολύ σημαντικές, αφού ξεκαθαρίζουν αρκετά για το τι συμβαίνει σε όλα τα αγωνίσματα, ποιοι αθλητές και αθλήτριες είναι σίγουροι για τη Βουδαπέστη και ποιοι και ποιες θα ζουν τις τελευταίες ώρες αγωνίας μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέσα, λοιπόν, από την τελευταία ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τέσσερις αθλητές και αθλήτριές μας εμφανίζονται σίγουροι για την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (συν τον Τράικοβιτς με την απευθείας πρόκριση), οι Ναταλία Χριστοφή, Ελένα Κουλιτσένκο, Ολίβια Φωτοπούλου και Απόστολος Παρέλλης, ένας είναι πολύ κοντά, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, ενώ δύο κορίτσια, η Δάφνη Γεωργίου και η Φίλιππα Φωτοπούλου, βρίσκονται λίγο έξω από τις θέσεις πρόκρισης και καλούνται τις επόμενες ημέρες να κάνουν την υπέρβαση, με μεγάλες επιδόσεις, στα μίτινγκ που έχουν επιλέξει να λάβουν μέρος.

Σημαντικά εθνικά πρωταθλήματα το σαββατοκύριακο

Προτού προχωρήσουμε στην ανάλυση της νέας παγκόσμιας κατάταξης «Στον Δρόμο για τη Βουδαπέστη», να αναφέρουμε ότι κάποιες χώρες θα διεξάγουν τα εθνικά πρωταθλήματά τους αυτό το σαββατοκύριακο (29-30 Ιουλίου), που δίνουν αρκετούς βαθμούς στην κατάταξη και ίσως υπάρχουν ανακατατάξεις και ανατροπές. Τα εθνικά πρωταθλήματά τους στην Ευρώπη θα κάνουν οι Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σουηδία, Τσεχία, Ουκρανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Φινλανδία Σερβία, Ισραήλ, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Ιρλανδία. Υπάρχει επίσης το εθνικό πρωτάθλημα Καναδά, αλλά και μία μεγαλύτερης βαθμολογικής αξίας διοργάνωση, όπως το Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα της Νότιας Αμερικής στη Βραζιλία. Άρα, θα πρέπει να περιμένουμε το βράδυ της Κυριακής (30/7) για να δούμε τα αποτελέσματα αυτών των πρωταθλημάτων, για να γνωρίζουμε ποια δικά μας παιδιά θα είναι παρόντα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία περάσει όλα τα αποτελέσματα από τα τελευταία πρωταθλήματα και μίτινγκ, τότε θα ενημερώσει τις Εθνικές Ομοσπονδίες για τις θέσεις πρόκρισης και ακολούθως δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις, αφού κάποιοι αθλητές και αθλήτριες ίσως να είναι τραυματισμένοι. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει υπομονή μέχρι τις αρχές Αυγούστου, για να μάθουμε οριστικά πόσοι και ποιοι θα εκπροσωπήσουν τον κυπριακό στίβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27 Αυγούστου).

Με βάση, λοιπόν, τη νέα παγκόσμια κατάταξη «Στον Δρόμο για τη Βουδαπέστη», σίγουροι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τον απευθείας προκρινόμενο Μίλαν Τράικοβιτς, είναι η Ναταλία Χριστοφή στα 100μ. με εμπόδια, η Ελένα Κουλιτσένκο στο ύψος, η Ολίβια Φωτοπούλου στα 100μ. και 200μ. και ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία. Πολύ κοντά, αλλά θα πρέπει να περιμένει τα τελευταία αποτελέσματα, είναι και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία. Δύο κορίτσια μας καλούνται τα επόμενα 24ωρα να κάνουν τις κορυφαίες φετινές τους εμφανίσεις, για να προλάβουν το «αεροπλάνο» για τη Βουδαπέστη. Η Δάφνη Γεωργίου βρίσκεται τρεις θέσεις μακριά από τις 40 τις πρόκρισης στα 100μ. με εμπόδια και θα προσπαθήσει να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή στο σαββατιάτικο (29/7) «χάλκινο» μίτινγκ στο Λεβερκούζεν. Η Γεωργίου χρειάζεται πολύ γρήγορη κούρσα, αφού η διαφορά της από την είσοδο στις πρώτες 40 είναι οκτώ (8) βαθμοί. Για τη Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν, η οποία πρόσφατα στη Μασσαλία έδειξε πως έχει στα πόδια της το μεγάλο άλμα (έκανε εξαιρετικό 6,68μ.), η τελευταία ευκαιρία είναι το μίτινγκ του Λουξεμβούργου την Κυριακή (30/7), αισιοδοξώντας πως θα βρει καλές καιρικές συνθήκες και θα φτάσει όσο μακριά χρειάζεται, για να προκριθεί στο Παγκόσμιο. Η Φωτοπούλου Καβίτεν βρίσκεται στην 40ή θέση, με τη διαφορά της από την 36η θέση να είναι μόλις πέντε (5) βαθμοί και από την 35η θέση 12. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις δύο αθλήτριές μας τις επόμενες μέρες και να επιτύχουν τον μεγάλο στόχο τους, αφού πάλεψαν πάρα πολύ γι’ αυτόν.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΡΙΟ

ΑΘΛΗΤΗΣ (αγώνισμα) ΕΠΙΔ. ΟΡΙΟ ΠΡ. Δ.Θ.
Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια) 13.28 13.28 21 40

ΕΝΤΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΗΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΑ (αγώνισμα) ΒΑΘ. Δ.Γ.Β. Δ.Θ. ΟΡ.
Ναταλία Χριστοφή (100μ. εμπόδια) 1248 28 40 23
Ελένα Κουλιτσένκο (ύψος) 1177 24 36 13
Ολίβια Φωτοπούλου (100μ.) 1204 40 48 24
Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.) 1198 36 48 26
Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία) 1181 28 36 14
Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία) 1161 32 36 12

ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΗΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΑ (αγώνισμα) ΒΑΘ. Δ.Γ.Β. Δ.Θ. ΟΡ.
Δάφνη Γεωργίου (100μ. εμπόδια) 1194 43 40 23

(Η 39η και η 40ή θέση έχουν 1202 βαθμούς)

Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος) 1171 40 36 20

(Η 35η θέση έχει 1183 βαθμούς και η 36η 1176)

ΒΑΘ.: Βαθμοί

Δ.Γ.Β.: Θέση στην παγκόσμια κατάταξη στον Δρόμο Για τη Βουδαπέστη

Δ.Θ.: Διαθέσιμες Θέσεις συμμετοχής στο αγώνισμα

ΟΡ.: Αριθμός αθλητών / αθλητριών που έχουν εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με το Όριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Print Friendly, PDF & Email
X