Αρχική Ανακοινώσεις Παγκύπριο Εαρινό Πρωτάθλημα τα «57Α ΜΑΤΣΕΙΑ»

Παγκύπριο Εαρινό Πρωτάθλημα τα «57Α ΜΑΤΣΕΙΑ»

από KOEAS

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ» Κερύνειας διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ το Παγκύπριο Εαρινό Πρωτάθλημα τα «57Α ΜΑΤΣΕΙΑ» το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαϊου 2018.

Το Εαρινό Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στο Σταυραετό του Πενταδακτύλου ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΤΣΗ και ο προσφυγικός ΓΣΠΡ είναι αναγκασμένος να διοργανώσει τους αγώνες για μια ακόμη χρονιά μακριά από την κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας.

Τα ΜΑΤΣΕΙΑ είναι στη ουσία η πρώτη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν οι περισσότεροι ΄Ανδρες και Γυναίκες αθλητές – τριες και θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά που έγινε την προηγούμενη περίοδο, ενόψει και των άλλων Παγκυπρίων και Διεθνών διοργανώσεων που ακολουθούν.

Στους αγώνες αναμένεται μαζική συμμετοχή αθλητών-τριών και από τους έξι (6) Γυμναστικούς Συλλόγους – Μέλη της ΚΟΕΑΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΑ 57Α ΜΑΤΣΕΙΑ

Στα πλαίσια της τελετής έναρξης των αγώνων και ενόψει των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Κερύνειας (14-20.05.2018), το Σωματείο ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ θα παρουσιάσει πρόγραμμα Ρυθμικής Γυμναστικής.  Την Κυριακή 20 Μαϊου το Σωματείο της Κερύνειας θα παρουσιάσει πριν την έναρξη των αγωνισμάτων χορευτικό πρόγραμμα Ενόργανης Γυμναστικής.

Πριν την έναρξη των αγώνων το Σάββατο 19 Μαϊου, δρομείς θα τρέξουν από το Γήπεδο «Κερύνεια Επιστροφή» στον Αρχάγγελο και θα τερματίσουν στο Εθνικό Στάδιο Στίβου/ΓΣΠ, προς τιμή του ΄Ηρωα  ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΤΣΗ.

Παράλληλα με τα 57Α ΜΑΤΣΕΙΑ, θα διεξαχθούν και τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Συνθέτων Αγωνισμάτων Ανδρών – Εφήβων και Γυναικών – Νεανίδων.  Τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Συνθέτων γίνονται μέσα στα πλαίσια των αντιστοίχων Πρωταθλημάτων της φετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα το Δέκαθλο Ανδρών και το ΄Επταθλο Γυναικών εντάσσονται στα Πρωταθλήματα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στις 16 και 17 Ιουνίου 2018 στο Παραλίμνι.  Η βαθμολογική δε κατάταξη των αθλητών-τριών θα προστεθεί στην τελική βαθμολογία των Γυμναστικών Συλλόγων.

΄Υστερα από τη διεξαγωγή των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων Μισού Μαραθωνίου, Μαραθωνίου Δρόμου και 10000μ.,  η μέχρι σήμερα βαθμολογική κατάταξη των Γυμναστικών Συλλόγων είναι:

ΑΝΔΡΕΣ

Γ.Σ.ΠΑΓΚΥΡΙΑ                     34Β.

Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑΣ                     14Β.

Γ.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑ                      13Β.

Γ.Σ.ΚΟΡΟΙΒΟΣ                      2Β.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γ.Σ.ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ                   45Β.

Γ.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑ                      18Β.

Τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων διεξήχθησαν στη Λεμεσό στις 28 και 29 Απριλίου και η μέχρι σήμερα βαθμολογική κατάταξη που ισχύει είναι:

ΕΦΗΒΟΙ

Γ.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑ                      127Β.

ΓΣ.ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ                    113Β.

Γ.Σ.ΖΗΝΩΝ                           58Β.

Γ.Σ.ΚΟΡΟΙΒΟΣ                      56Β.

Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑΣ                     53Β.

Γ.Σ.ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ               32Β.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Γ.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑ                      108,5Β.

Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑΣ                     107,5Β.

Γ.Σ.ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ                   97Β.

Γ.Σ.ΚΟΡΟΙΒΟΣ                      68Β.

Γ.Σ.ΖΗΝΩΝ                           31Β.

Γ.Σ.ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ               20Β.

Στη βαθμολογία θα προστεθεί η κατάταξη των Γυμναστικών Συλλόγων στο Δέκαθλο και Επταθλο, με βάση την οποία θ’ αναδειχθεί ο Πολυνίκης Σύλλογος για το 2018.

Print Friendly, PDF & Email
X