Αρχική Ανακοινώσεις Παγκύπριο Πρωτάθλημα 25ης Μαρτίου

Παγκύπριο Πρωτάθλημα 25ης Μαρτίου

από KOEAS

Η ΚΟΕΑΣ διοργανώνει την Κυριακή 25 Μαρτίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 25ης Μαρτίου με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών-τριών των έξι  (6) Γυμναστικών Συλλόγων-Μελών της ΚΟΕΑΣ.

Οι αγώνες αντικαθιστούν ουσιαστικά και αναβαθμίζουν τους Παραδοσιακούς Επαρχιακούς Αγώνες που για χρόνια διεξάγονταν στις έδρες των Γυμναστικών Συλλόγων με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Είναι η πρώτη βασική διοργάνωση της Ομοσπονδίας για το 2018 σε αγώνες ανοικτού στίβου και οι αθλητές-τριες που θα συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν την πορεία της προετοιμασίας τους πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου του καλοκαιριού.

Στο πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνονται και αγωνίσματα που δε διεξάγονται στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα καθώς και τα παραδοσιακά αγωνίσματα της Ελληνικής Δισκοβολίας και της Λιθοβολίας, τα οποία θα είναι αθλοθετημένα με έπαθλα στη μνήμη μεγάλων προσωπικοτήτων της παλαιάς εποχής του Κυπριακού Στίβου.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Δισκοβολία αθλοθετείται με το κύπελλο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, η Λιθοβολία με το κύπελλο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΚΕΛΛΙΔΗΣ     και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΝΙΑΛΗΣ και τα 200μ. εμπόδια με το κύπελλο ΒΥΡΩΝ ΧΑΧΟΛΙΑΔΗΣ και ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΑΛΙΑΝΟΣ.                                                                    

Στους αγώνες της 25ης Μαρτίου θα αθλοθετηθεί επίσης και το αγώνισμα της Δισκοβολίας στη μνήμη ΔΙΑΓΟΡΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, που εκτός από αθλητής ηγήθηκε για χρόνια του ΓΣΠ σαν Πρόεδρος.  Ο Διαγόρας Νικολαίδης ήταν και Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

To ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει στους αγώνες είναι ως ακολούθως:

4.00Μ.Μ. ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  ΣΦΑΙΡΑ         ΑΝΔΡΩΝ
  ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ              ΑΝΔΡΩΝ
  ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
  ΔΙΣΚΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ
4.15Μ.Μ. ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  200Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
     
4.45Μ.Μ. 300Μ.  ΑΝΔΡΩΝ
     
4.55Μ.Μ 300Μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
     
5.00Μ.Μ. ΔΙΣΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
   ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
5.10Μ.Μ. ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
     
5.20Μ.Μ. 3000Μ. ΑΝΔΡΩΝ
     
5.40Μ.Μ. 100Μ.  ΑΝΔΡΩΝ
     
5.50Μ.Μ. 100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
     
6.00Μ.Μ ΛΙΘΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
     
6.15Μ.Μ. 600M ΓΥΝΑΙΚΩΝ
     
6.25Μ.Μ. 600Μ. ΑΝΔΡΩΝ
     
6.45Μ.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

 

Print Friendly, PDF & Email
X