Αρχική Ανακοινώσεις Πανέτοιμοι για το μεγαλύτερο μίτινγκ στίβου στην Κύπρο την Πέμπτη (25/5)

Πανέτοιμοι για το μεγαλύτερο μίτινγκ στίβου στην Κύπρο την Πέμπτη (25/5)

από KOEAS

Το 2ο Cyprus International Athletics Meeting έρχεται και υπόσχεται πλούσιο θέαμα, ανταγωνιστικά αγωνίσματα και μεγάλες επιδόσεις. Αυτό που απομένει για να μετατραπεί σε μια πραγματική γιορτή του στίβου, είναι η μαζική παρουσία του φίλαθλου κόσμου στις κερκίδες του «Τσιρείου» Σταδίου. Το απόγευμα της 25ης Μαΐου 2023, το στάδιο της Λεμεσού θα υποδεχθεί Ολυμπιονίκες, παγκοσμιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης, Αφρικής, Νότιας Αμερικής και Ασίας, και αθλητές τους οποίους απολαμβάνουμε στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κλασικού αθλητισμού. Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 2ου Cyprus International Athletics Meeting, η ΚΟΕΑΣ παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023, συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν Ελλαδίτες και Κύπριοι πρωταθλητές, καθώς και οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας την τεράστια σημασία που έχει για την Ομοσπονδία η αναβάθμιση του μίτινγκ, στα «χάλκινα» της παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πόσο σημαντική είναι η παρουσία σε αυτό μεγάλων ονομάτων του παγκόσμιου στίβου, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Κρίστιαν Παρς και των δικών μας πρωταθλητών Μίλαν Τράικοβιτς, Απόστολου Παρέλλη, Ναταλίας Χριστοφή, Δάφνης Γεωργίου. Για να είναι επιτυχημένη μία διοργάνωση, σημαντική συνεισφορά έχουν και οι χορηγοί, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά ο κ. Γεωργαλλίδης, όπως και τον θεσμικό χορηγό της ΚΟΕΑΣ, τον ΚΟΑ, και το Δημαρχείο Λεμεσού και το αθλητικό του γραφείο για τη φιλοξενία της συνέντευξης Τύπου και τον ΓΣΟ για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Τη συνέντευξη Τύπου φιλοξένησε το Δημαρχείο Λεμεσού, στο οίκημά του, με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να καλωσορίζει στην πόλη όλους του πρωταθλητές, προσθέτοντας: «Ο Δήμος μας με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζέση θα στηρίξει και το φετινό 2ο διεθνές μίτινγκ, το οποίο είμαστε σίγουροι θα ξεπεράσει τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου. Θέλω να συγχαρώ την ΚΟΕΑΣ γιατί εισήγαγαν και καθιέρωσαν στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου μια διεθνούς εμβέλειας και αναβαθμισμένη αθλητική διοργάνωση. Εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού καλωσορίζω όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες στην πόλη μας, σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση. Ιδιαίτερο καλωσόρισμα ασφαλώς οφείλουμε στον μεγάλο Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου. Η Λεμεσός με τη φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τον χαρακτηρισμό της αθλητομάνας και ως μίας πόλης με αποδεδειγμένα τεράστιες δυνατότητες διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Δεν έχω παρά να καλέσω τον κόσμο της Λεμεσού να δώσει μαζικά το παρών του, για να αποδείξει ακόμα μία φορά ότι αγαπά τον κλασικό αθλητισμό και στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών μας και της ΚΟΕΑΣ».

Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανδρέας Μυλωνάς, ο οποίος επισήμανε τη διαχρονική στήριξη του ΚΟΑ στην ΚΟΕΑΣ από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτήν τη διοργάνωση, συνεχίζοντας: «Είναι με μεγάλη χαρά που βλέπουμε το μίτινγκ να αναβαθμίζεται και να γίνεται θεσμός. Ο κόσμος το αγκάλιασε και ελπίζουμε πως και φέτος θα γεμίσει το Τσίρειο, για να απολαύσουμε τους μεγάλης εμβέλειας αθλητές που θα αγωνιστούν. Τονίζουμε ότι η Πολιτεία, διά μέσω του ΚΟΑ, παραμένει αρωγός τέτοιων σημαντικών διοργανώσεων».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει και πάλι τις κερκίδες του Τσιρείου και να έρθει να απολαύσει αθλητές παγκόσμιου επιπέδου. «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου να κατατάξει τη φετινή διοργάνωση της ΚΟΕΑΣ στα χάλκινα μίτινγκ της ηπειρωτικής περιοδείας, αποτελεί τιμή και αναγνώριση για την Κύπρο. Με τη διοργάνωση αυτή προσφέρουμε την ευκαιρία στους αθλητές και στις αθλήτριες μας να αγωνιστούν εντός έδρας, σε αγώνες υψηλού επιπέδου και να συγκεντρώσουν σημαντικούς βαθμούς. Στο Τσίρειο θα βρεθούν την Πέμπτη (25/5) μεγάλα ονόματα του αθλήματος από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη στο μήκος Μίλτου Τεντόγλου, του μεγάλου του αντιπάλου Σουηδού Τόμπιας Μόντλερ και άλλων μεγαθηρίων, όπως ο χρυσός Ολυμπιονίκης στη σφυροβολία Κρίστιαν Παρς και ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου στο επί κοντώ, Μανώλης Καραλής. Παρόντες θα είναι και οι δικοί μας πρωταθλητές, όπως ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο Απόστολος Παρέλλης, η Ναταλία Χριστοφή και άλλοι. Θα διεξαχθούν 13 αγωνίσματα, στο τρίωρο αγωνιστικό πρόγραμμα, από τις 17:30 έως τις 20:40, με απευθείας μετάδοση από την Cablenet και τη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο Facebook. Θυμίζουμε σε όλους πως η είσοδος στη διοργάνωση είναι δωρεάν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ ανέφερε: «Απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος έθεσε τη διοργάνωση υπό την αιγίδα του και προς τον ΚΟΑ για την πολύτιμη θεσμική του στήριξη. Είμαστε βεβαίως πανευτυχείς και ευγνώμονες που έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν τη διαδρομή τους χορηγούς του μίτινγκ ΕΚΟ, Unicars, Foody, Rebuke Lounge Restaurant, Dominos’ Pizza, Ελληνική Τράπεζα, Ice Power και Public και υποστηρικτές το Δήμο Λεμεσού, την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το ΤΕΠΑΚ».

Εκ μέρους του ΓΣΟ, ο πρόεδρος του Κυριάκος Τσολάκης, κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει και πάλι τη Δυτική εξέδρα του Τσιρείου και υποσχέθηκε ότι ως ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολύμπια που φιλοξενεί το διεθνές μίτινγκ, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση.

Παρόντες, στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι Ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής και Μίλαν Τράικοβιτς, οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Αντώνης Γιαννουλάκης, καθώς και άλλοι αθλητές και προπονητές. Ιδιαίτερα απολαυστικός, όπως το συνηθίζει, ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος που αρχίζει και τη φετινή του παγκόσμια περιοδεία από την Κύπρο, τονίζοντας: «Για μένα οι φετινοί στόχοι στο μίτινγκ της Κύπρου έχουν τρία μέτωπα: Πρώτον, Θα αγωνιστώ μαζί με τον μεγαλύτερο αντίπαλό μου τα τελευταία χρόνια, τον Σουηδό Τόμπιας Μόντλερ, που είναι κάτι αρκετά σημαντικό και θα πρέπει να τον κερδίσω. Στους αγώνες ο ένας ωθεί τον άλλο για ακόμα μεγαλύτερα άλματα και ελπίζω να γίνει εντυπωσιακός αγώνας την Πέμπτη. Δεύτερο, έχουμε μία κόντρα με τον Καραλή, που αφορά το σύστημα αξιολόγησης και πόσους πόντους συγκεντρώνουμε ανάλογα με την επίδοσή μας. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που θέλω να κερδίσω. Και τρίτον, έχουμε δει έως τώρα αρκετά καλές επιδόσεις από ξένους αθλητές στο μήκος και θέλω να βγω νικητής και σε αυτήν την κόντρα. Θέλω να κάνω μία αρκετά καλή επίδοση, για να δείξω ότι είμαι δυνατός και φέτος».

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν άφησε αναπάντητη την πρόσκληση – πρόκληση του Τεντόγλου. «Για μένα θα είναι η πρώτη χρονιά που θα αγωνιστώ στο μίτινγκ της Κύπρου. Είμαι πάρα πολύ καλά, έχοντας τελευταία εμφάνισή μου στα 5,71μ., τα οποία θέλω να ξεπεράσω και να μπορέσω να κερδίσω την κόντρα μου με τον… Μιλτάκο. Θα προσπαθήσω να προσφέρω κι εγώ θέαμα στον κόσμο, τον οποίο περιμένω στο γήπεδο».

Ο δικός μας Ολυμπιονίκης, Μίλαν Τράικοβιτς, εμφανίζεται πανέτοιμος για την πρώτη ουσιαστικά κούρσα του στη χρονιά, στοχεύοντας φέτος να κερδίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης: «Ελπίζω ότι θα αρχίσω θετικά τη χρονιά, με μια καλή κούρσα. Όλα τα παιδιά εδώ θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο και τον καλώ με τη σειρά μου να γεμίσει το Τσίρειο την Πέμπτη και να μας βοηθήσει για καλές επιδόσεις».

Ο προπονητής τού Μίλαν Τράικοβιτς, Αντώνης Γιαννουλάκης, τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που είμαστε οικοδεσπότες τόσων σπουδαίων αθλητών, σε ένα εξαιρετικό μίτινγκ που κάνει περήφανη την Κύπρο στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια των Ελλαδιτών πρωταθλητών και υποσχόμαστε ότι και τα δικά μας παιδιά θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν στον αγώνα τους, με τη συμπαράσταση του κόσμου».

Ο προπονητής του μεγαλύτερου Έλληνα αθλητή στον στίβο, του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, ανέφερε: «Η επιτυχία μίας διοργάνωσης εξαρτάται από τρία πράγματα. Πρώτον, την Οργάνωση και σε αυτό παίρνετε άριστα, αφού ήδη αναβαθμιστήκατε σε bronze κι εύχομαι σύντομα να ανεβείτε στα gold. Δεύτερον, η κερκίδα και η παρουσία του κόσμου. Πέρσι πετύχατε απόλυτα και σε αυτόν τον τομέα, με εμένα προσωπικά να βλέπω για πρώτη φορά τόσο ένθερμη κερκίδα στον στίβο και ελπίζω να είναι το ίδιο και φέτος. Και τρίτον, η ψηλή βαθμολογία. Σε αυτό σάς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε μεγάλες επιδόσεις, ούτως ώστε να σας προσφέρουμε σημαντικούς βαθμούς και να είστε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».

Print Friendly, PDF & Email
X