Αρχική Ανακοινώσεις Μίλαν: Πατάει γκάζι για τελικό!

Μίλαν: Πατάει γκάζι για τελικό!

από KOEAS

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 2019

Η δεύτερη πιο μεγάλη στιγμή του Μίλαν Τράικοβιτς στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα θα είναι η αποψινή. Ο λαμπρός πρωταθλητής μας, φετινός χρυσός νικητής στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, θα αγωνιστεί στον ημιτελικό των 110μ. μετ’ εμποδίων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με το βλέμμα του στραμμένο στον τελικό. Οι ημιτελικές κούρσες αρχίζουν στις 20:05, οπότε ο Τράικοβιτς, που θα είναι στην 3η σειρά, αναμένεται να εκκινήσει γύρω στις 20:20.

Ότι μπορεί να βρεθεί στους οκτώ καλύτερους, ο Τράικοβιτς, δεν υπάρχει αμφιβολία. Σαφώς και έχει τις δυνατότητες και την ικανότητα. Ωστόσο, ένας ημιτελικός παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι πάντα δύσκολος, ρευστός και «ανοιχτός» για κάθε αποτέλεσμα. Είναι και οι ιδιάζουσες συνθήκες, που επηρεάζουν τους αθλητές, άλλους λίγο και άλλους πολύ.

Στην Ντόχα, από τις τρεις ημιτελικές σειρές θα προκριθούν έξι αθλητές (οι δύο πρώτοι έκαστης κούρσας) απευθείας και οι δύο με τον καλύτερο χρόνο. Είναι και οι ιδιάζουσες συνθήκες στο Κατάρ, που επηρεάζουν τους αθλητές. Συνεπώς, ο πρωταθλητής μας ή θα πρέπει να μπει στη δυάδα της κούρσας του ή θα χρειαστεί να κάνει τέτοια επίδοση, που να την εξαργυρώσει με πρόκριση.

Πάντως, στον προκριματικό με τα 13.37 που πέτυχε (καλύτερη φετινή του επίδοση) έστειλε μήνυμα ότι, είναι σε καλή φόρμα. Στον ημιτελικό χρειάζεται λίγη τύχη και οπωσδήποτε καλή, «γρήγορη», εκκίνηση. Είναι ατού του Τράικοβιτς η εκκίνηση, το έδειξε και στον προκριματικό. Αν «φύγει» καλά, θα ‘ναι σαν να έχει κερδίσει τη μισή πρόκριση.

Στη σειρά του Μίλαν θα αγωνιστούν και τα φιλαράκια του, ο Ισπανός (με κουβανική καταγωγή) Ορλάντο Ορτέγα, που προπονείται μαζί του, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη, αλλά και ο πρωταθλητής Ελλάδας, Κώστας Δουβαλίδης. Τον τελευταίο καιρό πριν από το Παγκόσμιο προπονήθηκε και ο Δουβαλίδης παρέα με τους Μίλαν και Ορλάντο.

Ο Ορτέγα είναι το φαβορί εδώ, πέτυχε 13.15 στα προκριματικά, ενώ έχει φετινό ρεκόρ 13.05. Πολλοί ειδικοί, μάλιστα, τον «βλέπουν» να κερδίζει το χρυσό! Ο Μίλαν έκανε στα προκριματικά φετινό ατομικό ρεκόρ με 13.37 και είναι (βάσει των επιδόσεων των προκριματικών) 4ος στη σειρά του. Οι επιδόσεις των οκτώ εμποδιστών στον προκριματικά έχουν ως εξής (σε παρένθεση η φετινή ατομική τους): Ορτέγα (Ισπανία) 13.15 (13.05), Τακαγιάμα (Ιαπωνία) 13.32 (13.25), Ράιλι (Τζαμάικα) 13.33 (13.33), ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ (Κύπρος) 13.37 (13.37), Αλκάνα (Ν. Αφρική) 13.41 (13.30), Δουβαλίδης (Ελλάς) 13.43 (13.43), Μπελοσιάν (Γαλλία) 13.67 (13.28), Χάου (Αυστραλ.) 13. 52 (13.52).

Print Friendly, PDF & Email
X