Αρχική Ανακοινώσεις Περικλής Μάρκαρης: «Υπερηφάνεια για τις επιτυχίες στο 2023»

Περικλής Μάρκαρης: «Υπερηφάνεια για τις επιτυχίες στο 2023»

από KOEAS

Χωρισμένη σε διάφορες κατηγορίες ήταν έκθεση πεπραγμένων στο 2023 του προέδρου Περικλή Μάρκαρη, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου. Ο απολογισμός του κ. Μάρκαρη για τον κυπριακό στίβο στο 2023 είναι ο ακόλουθος;

Όπως κάθε Δεκέμβρη τελείται και φέτος η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας. Για την ΚΟΕΑΣ, το 2023 ήταν ακόμη μια χρονιά με άφθονη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε κεφάλαιο. Με το πέρας και αυτής της σημαντικής χρονιάς, αισθανόμαστε εύλογη υπερηφάνεια για τη φετινή πορεία της Ομοσπονδίας και του αθλήματος. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με όραμα, στοχοπροσήλωση και πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, εργαστήκαμε σκληρά και πορευθήκαμε σταθερά, σοβαρά και ενωμένα, διατηρώντας ψηλά τη σημαία, το φρόνημα και το αίσθημα προοπτικής του κυπριακού αθλητισμού.

Το διεθνές καλεντάρι του αθλήματος περιελάβανε πολυαρίθμους σημαντικούς  αγώνες εντός του 2023. Συνεπώς, βασικός  στόχος στην αρχή του έτους ήταν ο βέλτιστος προγραμματισμός και η δημιουργία των καλύτερων συνθηκών προετοιμασίας για μια σημαντική προ-ολυμπιακή χρονιά. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ο προγραμματισμός και η πολιτική μας απέδωσαν τα μέγιστα, αφού τα  αγωνιστικά αποτελέσματα της χρονιάς ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικά.

Διεθνείς επιτυχίες

Οι επιτυχίες του κυπριακού στίβου ήταν φέτος διαδοχικές, ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια και μεγέθη του τόπου μας και έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης και επαινετικής αναφοράς από παράγοντες, αναλυτές και σχολιαστές μεγάλων διοργανώσεων στίβου στο εξωτερικό. Τιμώντας τα χρώματα και τη σημαία της Κύπρου, οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας, έγραψαν φέτος ιστορία στα αθλητικά δρώμενα τόπου μας, σκορπώντας περηφάνια και αισιοδοξία στην Ομοσπονδία, τους Γυμναστικούς τους Συλλόγους και τις οικογένειες τους.

Με τις διεθνείς νίκες, τα μεγάλα μετάλλια, τις υψηλές επιδόσεις, τα Παγκύπρια ρεκόρ, τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο Κ20 και τη συνολική παρουσία τους, οι Κύπριοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στίβου αποτελούν τους καλυτέρους πρεσβευτές και διαφημιστές της χώρας μας στο εξωτερικό. Τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες των Μίλαν Τράικοβιτς, Ολίβιας Φωτοπούλου, Ελένα Κουλιτσένκο, Ναταλίας Χριστοφή κ.α., να υψώνουν στα ευρωπαϊκά στάδια τη σημαία της Κύπρου, έκαναν φέτος το γύρο του κόσμου στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης.

Στο κορυφαίο ομαδικό ραντεβού της διετίας, η Εθνική Ομάδα επέδειξε απαράμιλλο πνεύμα αγωνιστικότητας και ομαδικότητας. Με υπερπροσπάθεια, σπουδαίες εμφανίσεις και πολλά ατομικά ρεκόρ, πέτυχαμε τον πολυπόθητο στόχο της παραμονής στη δεύτερη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας. Στο πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων και των τριών κατηγοριών, πανηγυρίσαμε τα δυο τεράστια αργυρά μετάλλια των Μίλαν Τράικοβιτς και Ολίβιας Φωτοπούλου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στο πλαίσιο των οποίων είχε ενταχθεί η διοργάνωση!

Ακολουθήσε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, με την Ελένα Κουλιτσένκο και ο θρίαμβος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Σερβία, όπου συγκεντρώσαμε τη μεγαλύτερη συγκομιδή, οκτώ μεταλλίων. Μίλαν Τράικοβιτς, Ολίβια Φωτοπούλου και Ναταλία Χριστοφή «έκοψαν πρώτοι το νήμα», με εξαιρετικές επιδόσεις, δείχνοντας την παγκόσμια κλάση τους.

Η νέα γενιά του στίβου υπέβαλε τα διαπιστευτήρια της στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Με πρωτοφανή συγκομιδή μεγάλων μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και με παρουσία πολυάριθμων νεαρών αθλητών μας σε ευρωπαϊκούς τελικούς αγωνισμάτων, πέτυχαμε πολύ περισσότερα από μια αισθητή παρουσία στον ευρωπαϊκό χώρο. Τα μετάλλια στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα και στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νεότητας συμπλήρωσαν το πλούσιο παζλ των επιτυχών της νέας γενεάς του αθλήματος.

Στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη για το έτος 2023, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης, εκπροσωπηθήκαμε επάξια από έξι σπουδαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, πανηγυρίζοντας τρεις προκρίσεις και ισάριθμες κυπριακές παρουσίες σε ημιτελικούς δρομικών αγωνισμάτων και την πρόκριση και παρουσία στον τελικό του Ύψους Γυναικών! Οι βάσεις για μια επάξια κυπριακή εκπροσώπηση του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 έχουν πλέον τεθεί.

Διοργανώσεις αγώνων στην Κύπρο

Ο εγκεκριμένος από την Γενική Συνέλευση, εγχώριος αγωνιστικός προγραμματισμός της ΚΟΕΑΣ υλοποιήθηκε πλήρως. Τα τελευταία χρόνια, ο αγωνιστικός προγραμματισμός έχει εμπλουτιστεί σημαντικά με τη διοργάνωση, πέραν των παραδοσιακών παγκύπριων πρωταθλημάτων, προπονητικής ημερίδας κλειστού στίβου στο «Ευάγγελος Φλωράκης», Παγκύπριου Χειμερινού Πρωταθλήματος Ρίψεων, Παγκύπριας Ημερίδας 25ης Μαρτίου, των Λανιτείων και άλλων Παγκύπριων Ημερίδων στίβου. Οι νέες μας αγωνιστικές διοργανώσεις τυγχάνουν θετικής αντιμετώπισης και αξιοποίησης από μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών και προσφέρονται για εξαγωγή χρήσιμων αγωνιστικών συμπερασμάτων.

Διεθνές Μίτινγκ Στίβου στην Κύπρο

Με φάρο την επιτυχία του 1ου Cyprus International Athletics Meeting που διοργανώσαμε το 2022, υλοποιήσαμε φέτος το στόχο μας για διοργάνωση ενός ακόμη πιο αναβαθμισμένου διεθνούς μίτινγκ στίβου στην Κύπρο, προσφέροντας στους αθλητές και στις αθλήτριες μας την ευκαιρία να αγωνιστούν εντός έδρας, σε αγώνες υψηλού επιπέδου και να συγκεντρώσουν σημαντικούς βαθμούς, βελτιώνοντας τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου να αναβαθμίσει τη διοργάνωση στα Χάλκινα Μίτινγκ του World Athletics Continental Tour, αποτέλεσε τιμή και αναγνώριση για την ΚΟΕΑΣ και την Κύπρο. Η μικρή μας χώρα πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επίλεκτα Ευρωπαϊκά Κράτη που διοργανώνουν μίτινγκ αυτού του επιπέδου και αποτελούν αγωνιστικό προορισμό για κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο.

Στο Τσίρειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ βρέθηκαν τον Μάϊο, μεγάλα ονόματα του αθλήματος από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος, Μιλτιάδη Τεντόγλου και άλλων μεγαθηρίων του στίβου. Η αξιολόγηση του 2ου Cyprus International Athletics Meeting από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ήταν εξαιρετική, κάτι που προσθέτει κύρος και προσδοκίες στη διοργάνωση του νέου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του διεθνούς μίτινγκ καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό κυρίως από νέους εταιρικούς χορηγούς της Ομοσπονδίας και από σχετική επιχορήγηση του ΚΟΑ.

Cyprus Road Races Grand Prix

Η Ομοσπονδία μας καινοτόμησε φέτος, εγκαινιάζοντας τη διοργάνωση σειράς πέντε αγώνων σε δημόσιο δρόμο, με την επωνυμία Cyprus Road Races Grand Prix. Οι εν λόγω αγώνες μαζικής συμμέτοχης διοργανώθηκαν με επιτυχία από την ΚΟΕΑΣ, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά και του Δήμους Στροβόλου, Λάρνακας, Παραλιμνίου, Λεμεσού και Πάφου. Το Cyprus Road Races Grand Prix αποσκοπεί στην ενθάρρυνση του κοινού για ασφαλή άθληση, στην ενδυνάμωση του εσωτερικού αθλητικού τουρισμού και βεβαίως στην οικονομική στήριξη των σχεδιασμών της Ομοσπονδίας μας.

Παρά τις προκλήσεις της νεοφώτιστης αυτής, για την Ομοσπονδία μας, δρομικής διοργάνωσης, τα αποτελέσματα κρίνονται πολύ θετικά, τόσο από οργανωτικής όσο και από οικονομικής άποψης. Επενδύουμε σε αυτόν τον σχεδιασμό, διεκδικούμε τον θεσμικό ρόλο που αναλογεί στην Ομοσπονδία σε αυτές τις διοργανώσεις και αισιοδοξούμε ότι το Cyprus Road Races Grand Prix θα αγκαλιαστεί ακόμη περισσότερο από το δρομικό κίνημα και τους χορηγούς.

Έργα υποδομής

Εντός του τρέχοντος έτους αποπερατώθηκε η ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα στα δύο γήπεδα του Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ. Μάλιστα, στο πλήρως ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο Στίβου, διοργανώθηκε το Medochemie Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, από τον προσφυγικό ΓΣΕ Αμμοχώστου, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 120 χρόνια ζωής. Επιπρόσθετα, προς το τέλος του τρέχοντος έτους «έπεσαν» οι υπογραφές συμβολαίων και έγινε η παράδοση στον εργολάβο, του Σταδίου ΓΣΖ για την πολυπόθητη και πολύ-αναμενόμενη ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα στίβου. Τα δυο αυτά βαρυσήμαντα έργα, σηματοδοτούν την ευόδωση των μακροχρονίων μας ομαδικών και επίμονων προσπαθειών και την επιτυχή υλοποίηση δύο στρατηγικών στόχων, οι οποίοι ευελπιστούμε ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στον τόπο μας.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες μας για ανακατασκευή του ταρτάν στο κρατικό Παφιακό Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», δεν είχαν ανάλογη εξέλιξη, πάρα την υπογραφή των συμβολαίων για τη εν λόγω εργασία μεταξύ ΚΟΑ και επιτυχόντα προσφοροδότη – εργολάβου. Οι πιέσεις της ποδοσφαιρικής εταιρείας Pafos FC προς την Κυβέρνηση για παραχώρηση δεύτερης παράτασης έναρξης εργασιών, μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν 2023-2024, οδήγησαν στην αναστολή των εργασιών και στη δημιουργία ουσιαστικής αβεβαιότητας για την υλοποίηση του έργου, παρά τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας.

Είναι πλέον καιρός να τεθεί επιτακτικά από την Πολιτεία φρένο στις προτάσεις νεοεισερχόμενων επενδυτών ποδοσφαίρου, που εποφθαλμιούν τις κρατικές εγκαταστάσεις του αθλητισμού στίβου στη χώρα μας και επηρεάζουν αρνητικά την υλοποίηση δρομολογημένων έργων συντήρησης και αναβάθμισης των υφιστάμενων σταδίων του αθλήματος ευρύτερα.

Πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν στον τομέα των έργων υποδομής, αφού τα πλείστα στάδια στίβου χρήζουν συντήρησης και αναβάθμισης, ενώ ταυτόχρονα στερούνται κατάλληλους χώρους αποδυτήριων, φυσικοθεραπευτηρίων, αιθουσών βαρών και χώρων αποκατάστασης. Δυστυχώς, η απουσία βούλησης, οράματος και ολοκληρωμένης πολιτικής για την αξιοποίηση, συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κύπρο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα του αθλητικού εξοπλισμού, αφού οι αιτιολογημένες ανάγκες του αθλήματος ανά το παγκύπριο δεν ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστον από τις υφιστάμενες σχετικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ευρωπαϊκό Κύπελο Ρίψεων για την τριετία 2025 – 2027

Μόλις χθες (15/12) λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, την επιστολή ανάθεσης στην Κύπρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλου Ρίψεων, για την τριετία 2025 – 2027. Μια διοργάνωση που θα προσφέρει τεράστια οφέλη στον τόπο μας. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει φιλοξενηθεί στη χώρα μας αθλητική διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς και μάλιστα σε ετήσια βάση για μια τριετία.

Το προσφάτως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ της πρωτεύουσας θα φιλοξενήσει τον Μάρτιο του 2025 και ακολούθως τον Μάρτιο του 2026 και του 2027 αυτήν τη σπουδαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι ρίπτες της Ευρώπης στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και Κ23. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στα πλείστα ριπτικά αγωνίσματα κυριαρχούν, ανά το παγκόσμιο, Ευρωπαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, αναμένεται ότι το φίλαθλο κοινό της Κύπρου θα είναι σε θέση να θαυμάσει αγωνιζόμενους, από κοντά, πολυάριθμους Ολυμπιονίκες και Παγκοσμίους Πρωταθλητές. Παράλληλα, αναμένουμε ότι μεγάλα αθλητικά γκρουπ από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες θα επιλέξουν τα επόμενα χρόνια την Κύπρο για την προπονητική τους προετοιμασία, προσδίδοντας τεράστια ώθηση στον αθλητικό τουρισμό και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξελικτική πορεία του στίβου στον τόπο μας.

Η Κύπρος διαθέτει το κατάλληλο κλίμα, τις υποδομές και την αναγκαία στιβική κουλτούρα, πλεονεκτήματα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια άρτια διοργάνωση. Οι εμπειρίες της ΚΟΕΑΣ από τις πετυχημένες διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας 2021, εν μέσω πανδημίας, του 1ου Διεθνούς Μίτινγκ Στίβου 2022 και του αναβαθμισμένου «χάλκινου» 2ου Διεθνούς Μίτινγκ Στίβου 2023, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Κύπρος, μας οδήγησαν στην απόφαση για διεκδίκηση αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης. Η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει την ΚΟΕΑΣ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου βρίσκεται σε ζηλευτά επίπεδα και αυτό αποτελεί τιμή για τη χώρα μας.

Παράλληλα, η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας να προσφέρει στην ΚΟΕΑΣ την απαραίτητη κυβερνητική στήριξη για τη διοργάνωση, μετά από επίμονα διαβήματα της Ομοσπονδίας, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την ανάληψη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης που έγινε ποτέ στην Κύπρο, σε όλα τα αθλήματα.

Αγώνες στη δημοτική εκπαίδευση

Μέγας και ευγενής στόχος όλων μας, Ομοσπονδίας και Γυμναστικών Συλλόγων, πρέπει να είναι η αύξηση των παιδιών που ασχολούνται με το στίβο από νεαρή ηλικία, ένας στόχος απολύτως συμβατός με την πολιτική κάθε Κυβέρνησης για δημιουργία συνθηκών υγείας και ασφάλειας για όλους, αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας.

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Ομοσπονδίας, έχουμε επανειλημμένως και επισήμως ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς, την επαναφορά των σχολικών αγώνων στίβου στη δημοτική εκπαίδευση. Παρά τις προσπάθειες και εξαγγελίες του τέως Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, η επαναφορά των σχολικών αγώνων στίβου δημοτικής εκπαίδευσης εντός του 2023, δεν επιτεύχθηκε.

Σε συνάντηση που είχαμε με τη νέα Υπουργό Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου, θέσαμε εκ νέου το δίκαιο και πάγιο αίτημα της ΚΟΕΑΣ και της κοινωνίας ευρύτερα και αναμένουμε τη θέση του Υπουργείου. Επιμένουμε επί του θέματος και ευελπιστούμε ότι, παρά τις όποιες αντίθετες απόψεις, οι  εκπαιδευτικοί, αναλογιζόμενοι το όφελος για την παιδεία, τον αθλητισμό και την νεολαία, θα στηρίξουν αυτήν τη απόφαση. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτό το μέτρο στήριξης του αναπτυξιακού αθλητισμού, θα ενθαρρυνθεί η έγκαιρη ενασχόληση των παιδιών με τον κλασικό αθλητισμό και θα αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι σύγχρονες προκλήσεις και κίνδυνοι εξαρτήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, όπως τα φαινόμενα της παιδικής παχυσαρκίας, του εθισμού στο διαδίκτυο και της παιδικής παραβατικότητας.

Φίλες και φίλοι,

Σε ένα διαφορετικό τομέα, πραγματοποιήσαμε πρόσφατα εκδήλωση προς τιμή του Επίτιμου Πρόεδρου της ΚΟΕΑΣ Αντώνη Δράκου, για παρουσίαση  του βιβλίου του «Ο Στίβος της Κύπρου», το οποίο παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής ιστορίας της Κύπρου και είναι διανθισμένο με ογκώδη πλούτο στατιστικών, πληροφοριών, σπάνιων φωτογραφιών και απόψεων του συγγραφέα, ενώ την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, διοργανώνουμε την ετήσια τελετή βράβευσης του Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και εναρμόνισης με πρόνοιες του «πρότυπου καταστατικού» που υπέβαλε ο ΚΟΑ, στον βαθμό που μπορούν να υιοθετηθούν από την ΚΟΕΑΣ, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ενέκρινε τις τροποποιήσεις που τέθηκαν σήμερα ενώπιον της Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για έγκριση. Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία έχει ετοιμάσει (α) Κανονισμούς Εγγραφής Νέων Σωματείων στο Μητρώο της ΚΟΕΑΣ και (β) Κώδικα Πολιτικής Διασφάλισης των Δικαιωμάτων στο άθλημα του Στίβου. Τα εν λόγω αυτά κείμενα πολιτικής θα τεθούν για συζήτηση και έγκριση στην παρούσα Γενική Συνέλευση.

Το πάγιο αίτημα της ΚΟΕΑΣ για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στον κλασσικό αθλητισμό, σε επίπεδα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ευρύτερες ανάγκες του αθλήματος, εξακολουθεί να υφίσταται. Η ανοδική πορεία του στίβου δημιουργεί αυξημένες οικονομικές ανάγκες. Ο πληθωρισμός, το αυξανόμενο κόστος μετάβασης στο εξωτερικό και το νέο σύστημα πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, στο οποίο η παγκόσμια κατάταξη ενέχει ουσιαστική σημασία, διογκώνουν τις οικονομικές μας υποχρεώσεις.

Επιβάλλεται πλέον για τους κορυφαίους αθλητές μας η επαγγελματική ενασχόληση με τον στίβο και η συμμετοχή σε επιλεγμένα διεθνή πρωταθλήματα και μίτινγκ. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς στη νέα τάξη πραγμάτων. Αναμένουμε, τουλάχιστον, ότι ο ΚΟΑ θα εγκρίνει στο τέλος της χρονιάς, όπως έπραξε και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, συμπληρωματική επιχορήγηση για το 2023, στη βάση σχετικού τεκμηριωμένου αιτήματος που υποβάλαμε.

Αγαπητά μέλη της Γενικής Συνέλευσης,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ, απευθύνω ευχαριστίες προς το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, τους χορηγούς μας, νέους και διαχρονικούς και τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν το αγαπημένο μας άθλημα. Ευχαριστώ θερμά τον καθένα και την καθεμία από εσάς ξεχωριστά, για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλετε την Ομοσπονδία και μένα προσωπικά, προκειμένου να καθίσταται εφικτή η υλοποίηση του έργου και του οράματος μας. Τέλος, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικότερα το Γενικό Διευθυντή και Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής κ. Αντώνη Γεωργαλλίδη και το προσωπικό της Ομοσπονδίας για τη στενή και άρτια συνεργασία.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Ευχαριστώ,

Περικλής Α. Μάρκαρης

Πρόεδρος

Print Friendly, PDF & Email
X