Αρχική Ανακοινώσεις «Πέταξε» η Δάφνη Γεωργίου στη Γουάσινγκτον – Δηλώσεις

«Πέταξε» η Δάφνη Γεωργίου στη Γουάσινγκτον – Δηλώσεις

από KOEAS

Φανταστική κούρσα πραγματοποίησε λίγο πριν από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου 2022 (για εμάς στην Κύπρο), η Δάφνη Γεωργίου στα 60μ. με εμπόδια. Λαμβάνοντας μέρος στον τελικό του πανεπιστημιακού μίτινγκ στην Γουάσινγκτον των ΗΠΑ, η 22χρονη πρωταθλήτριά μας κατέλαβε την 1η θέση, με τον εντυπωσιακό χρόνο 8.24!!! Το 8.24 αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών για τα 60μ. με εμπόδια, πίσω από το παγκύπριο ρεκόρ της Μόρφως Μπαούρδα, που είναι 8.19 από το 2006.

Μία ώρα νωρίτερα, η Δάφνη Γεωργίου πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και των προκριματικών, από τις 29 φοιτήτριες – αθλήτριες που έλαβαν μέρος, κερδίζοντας την τέταρτη προκριματική σειρά με 8.42. Με αυτήν την τεράστια επιτυχία της, και το καταπληκτικό 8.24, η Δάφνη Γεωργίου κέρδισε θέσεις στην κατάταξη και βρίσκεται κοντά στο να εκπροσωπήσει το Boise State University στους τελικούς του NCAA, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

Παρά την κούρασή της και τον ενθουσιασμό της για τον «τεράστιο» χρόνο που πέτυχε, η Δάφνη Γεωργίου, μάς μίλησε από τη Γουάσινγκτον, δείχνοντας πόσο προσγειωμένη και πόσο αφοσιωμένη είναι σε αυτό που κάνει και αγαπά. «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη με το 8.24. Φέτος μπήκα στη χρονιά έχοντας το 8.48, που πέτυχα πριν από δύο χρόνια και σε λίγες εβδομάδες κατάφερα να τρέξω 8.24. Ωστόσο, η χρονιά δεν τελείωσε ακόμη και υπάρχει μεγάλο περιθώριο να διορθώσω λάθη στην κούρσα. Το σημαντικό για μένα είναι το πόσο σταθερή είμαι και ελπίζω να καταφέρω να ρίξω κι άλλο τον χρόνο στις επόμενές μου κούρσες», μας μετέφερε από τις ΗΠΑ, η εκπληκτική αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη.

Print Friendly, PDF & Email
X