Αρχική Ανακοινώσεις Πλησιάζει ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Πλησιάζει ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

από KOEAS

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 7 το πρωί. Οι διοργανωτές έχουν μαζέψει ήδη αρκετές διεθνείς συμμετοχές και προσδοκούν να υπάρχει μαζική παρουσία ξένων και Κύπριων αθλητών και ανθρώπων που θέλουν να καλύψουν τα 42 χιλιόμετρα ή τις μικρότερες αποστάσεις που θα υπάρχουν. Μέριμνα των διοργανωτών είναι να τηρηθούν στην ολότητά τους τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία κορονοϊού, για να τρέξουν με ασφάλεια όλοι οι συμμετέχοντες.

«Φέτος τρέχουμε σε νέες διαδρομές, που οι δρομείς απολαμβάνουν το φυσικό κάλλος της πόλης. Περιμένουμε στις 21 Νοεμβρίου δεκάδες χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες από το εξωτερικό και την Κύπρο, για μια διοργάνωση που προσφέρει πολλά στο Δήμο Λάρνακας, σε όλη την Κύπρο, στην οικονομία της χώρας και ξεχωριστά σε κάθε συμμετέχοντα», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κώστας Ντάλτας.

Η προκήρυξη της ΚΟΕΑΣ

Από πλευράς της, η ΚΟΕΑΣ, η οποία έθεσε τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ως τον επίσημο Μαραθώνιο της Ομοσπονδίας για το 2021 και θα είναι μέρος των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων, κάνει τις δικές της προετοιμασίες και ανακοίνωσε την προκήρυξή του. Σύμφωνα με αυτήν, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Ομοσπονδίας και έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους. Για να βαθμολογηθεί κάποιος αθλητής ή αθλήτρια θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ΚΟΕΑΣ για συμμετοχή σε Παγκύπριους Αγώνες, που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή κάποιου αθλητή ή αθλήτριας πέραν των τριών αγωνισμάτων στα Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών.

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες, που ανήκουν στην ΚΟΕΑΣ, θα πρέπει να αποστείλουν τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και θα πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία, την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου (21/11/21, 06:00), το Δελτίο Υγείας του ΚΟΑ. Σε ό,τι αφορά τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας που θα πρέπει να ακολουθηθούν, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν το safe pass, δηλαδή τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις ή αρνητικό τεστ εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον covid-19, με ισχύ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού με την πρώτη δόση και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 ημέρες ή αποδεικτικό αποδέσμευσης, σε περίπτωση που το άτομο νόσησε με τον covid-19 και δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών.

Οι διαδρομές

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας δεν θα είναι το μοναδικό αγώνισμα που θα διεξαχθεί στους δρόμους της πόλης του Ζήνωνα στις 21 Νοεμβρίου. Η κάλυψη των 42,195χμ θα αρχίσει στις 07:00 το πρωί και αμέσως μετά θα δοθεί η εκκίνηση σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο (21,095χμ). Στις 10:15 θα δοθεί η εκκίνηση για τον δρόμο των 10 χιλιομέτρων και στις 11:30 για τον δρόμο 5 χιλιάδων μέτρων. Στις 12:30 θα αρχίσουν τον δικό τους αγώνα, ταυτόχρονα, τα παιδιά (12-17 χρόνων) που θα καλύψουν δυόμιση χιλιόμετρα (2,5χμ) και οι ενήλικες, οι οποίοι θα τρέξουν ένα χιλιόμετρο. Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχουν σημεία ανεφοδιασμού, με νερά, αναψυκτικά και βρεγμένα σφουγγάρια για την ανακούφιση των συμμετεχόντων.

Print Friendly, PDF & Email
X