Αρχική Ανακοινώσεις Πρεμιέρα εκτός προγράμματος του Παρέλλη στη Θεσσαλονίκη (26/5)

Πρεμιέρα εκτός προγράμματος του Παρέλλη στη Θεσσαλονίκη (26/5)

από KOEAS

Παρά το ότι δεν ήταν στον προγραμματισμό του, ο Απόστολος Παρέλλης θα κάνει την Τετάρτη (26/5/21) την πρώτη του εμφάνιση στη δισκοβολία στο 2021. Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, από το Παγκόσμιο της Ντόχα το 2019 και το εντυπωσιακό παγκύπριο ρεκόρ 66,32μ. θα λάβει μέρος στο μίτινγκ του Καυτανζογλείου, το οποίο διεξάγεται στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη.

Η προετοιμασία του Απόστολου Παρέλλη με εντατική προπόνηση από τον Οκτώβριο του 2020, έχει ως στόχο να είναι πανέτοιμος στο τέλος Ιουλίου για το μεγαλύτερο ραντεβού της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, δεν πέρασε και το ιδανικότερο διάστημα, αφού αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών, που δεν του επέτρεψαν να ακολουθήσει απρόσκοπτα το προπονητικό του πρόγραμμα. Τις τελευταίες ημέρες ο Παρέλλης βρίσκεται στην Αθήνα, μαζί με την ομάδα ριπτών και τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Σταθελάκο, ούτως ώστε να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην προπόνηση.

Ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο και 5ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ντόχα, νιώθει κάποιες ενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες στη μέση, που τον δυσκολεύουν στο να ανταποκρίνεται πλήρως στην προετοιμασία. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πάει την Τετάρτη (26/5) στη Θεσσαλονίκη, για να τον δει ο Σάββας Πανάβογλου, ειδικός χειροπράκτης, που συνεργάζεται με αρκετούς αθλητές μας εδώ και πολλά χρόνια. Με την ευκαιρία αυτή δήλωσε συμμετοχή και στο μίτινγκ «Κώστας Σπανίδης», για να κάνει μικρή αξιολόγηση της έως τώρα προετοιμασίας του.

«Ο αγώνας αυτός είναι σαν προπόνηση. Δεν ήταν στο πρόγραμμά μου, αλλά είναι μία ευκαιρία για να δω πού βρίσκομαι, μετά την πολύμηνη αποχή λόγω του κορονοϊού και ουσιαστικά να δω πώς είναι το σώμα μου σε αγώνα μετά από δύο χρόνια. Νιώθω κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, που δεν μου επιτρέπουν κάποιες κινήσεις και θα είναι ευκαιρία μετά τον αγώνα να επισκεφτώ τον Σάββα Πανάβογλου, να δω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά μου και αν χρειαστεί να αρχίσω αμέσως θεραπεία. Περιμένω να μου απαντήσει και ο γιατρός μου στη Γερμανία πότε μπορεί να με δει, γιατί πρέπει να μπω σιγά – σιγά στο επόμενο στάδιο της προετοιμασίας, που είναι οι αγώνες. Οι προγραμματισμένοι αγώνες μου είναι τον Ιούνιο, με το Παγκύπριο Πρωτάθλημα για αρχή, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη συνέχεια και ό,τι μού κανονίσει ο μάνατζέρ μου», μας ανέφερε αρχικά ο Απόστολος Παρέλλης, για να προσθέσει:

«Στη Θεσσαλονίκη πάω για δοκιμαστικές βολές, χωρίς πίεση επίδοσης. Είναι ένας έκτακτος αγώνας και είπα να δοκιμάσω να δω πού βρίσκομαι. Άλλωστε, δεν ξεκουράστηκα καθόλου. Καθημερινά ακολουθώ δύσκολο πρόγραμμα, δουλεύω πολύ σκληρά και δεν χαλάρωσα καθόλου. Απλώς, πρέπει να λύσω άμεσα το πρόβλημα με τη μέση μου, γιατί με κρατά από το να δώσω το 100% στην προπόνηση».

* Στο μίτινγκ «Κώστας Σπανίδης» στο «Καυτανζόγλειο» θα λάβει μέρος στη δισκοβολία και ο Ραφαήλ Αντωνίου, ο οποίος έχει φετινό και ατομικό ρεκόρ τα 60,25μ. Τις προσπάθειες των αθλητών μας θα επιβλέψει από κοντά και θα παρέχει την απαιτούμενη διορθωτική συμβουλή, ο προπονητής τους Κωνσταντίνος Σταθελάκος.

* Με βάση το πρόγραμμα των διοργανωτών, η δισκοβολία ανδρών είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 17:45.

Print Friendly, PDF & Email
X