Αρχική Ανακοινώσεις Προετοιμάζεται για τους τελικούς της περιφέρειάς του ο Κριούκοφ

Προετοιμάζεται για τους τελικούς της περιφέρειάς του ο Κριούκοφ

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ NCAA

από KOEAS

Τη συμμετοχή του σε αγώνες στο Τέξας συνέχισε το Σάββατο (19/2/22) τα ξημερώματα (ώρες Κύπρου), ο Έλβις Κριούκοφ. Ο πρωταθλητής μας στα σύνθετα αγωνίσματα είχε δηλώσει συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα, στο πανεπιστημιακό μίτινγκ «Τζάρβις Σκοτ Όπεν» στο Λάμποκ του Τέξας, όμως, έλαβε μέρος μόνο σε ένα, το άλμα σε μήκος. Δεν κατήλθε στα 60μ. με εμπόδια και το άλμα σε ύψος. Στο μήκος, λοιπόν, ο Κριούκοφ είχε καλύτερο άλμα στα 6,38μ., το οποίο πέτυχε δύο φορές, στο πρώτο και τρίτο άλμα του, πηδώντας ενδιάμεσα στα 6,25μ. Τα 6,38μ., τον κατέταξαν στη 17η θέση, σε συμμετοχή 22 αθλητών.

Ουσιαστικά, ο 29χρονος πρωταθλητής μας, ο οποίος φοιτά στο Άντζελο Στέιτ του Τέξας, συνέχισε την προετοιμασία του ενόψει των τελικών της περιφέρειας του, οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα (25 και 26 Φεβρουαρίου) στο ίδιο γήπεδο. Στους αγώνες αυτούς θα διεκδικήσει την πρόκρισή του για τους τελικούς του NCAA στη δεύτερη κατηγορία, όπου ανήκει το Άντζελο Στέιτ. Αυτή τη στιγμή το πανεπιστήμιο του Κριούκοφ βρίσκεται στην 57η θέση της κατάταξης των ανδρών, στη δεύτερη κατηγορία του NCAA.

Ο Έλβις Κριούκοφ, με τους 5.117 βαθμούς που εξασφάλισε στο έπταθλο, στις 28 Ιανουαρίου 2022, βρίσκεται στη 15η θέση της δεύτερης κατηγορίας και έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του (εκτός απροόπτου) στους τελικούς. Στην περιφέρειά του, ο Κριούκοφ βρίσκεται στην 3η θέση και την ερχόμενη εβδομάδα θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να αυξήσει τη βαθμολογική του συγκομιδή, με καλύτερα αποτελέσματα στα επτά αγωνίσματα του διημέρου. Να σημειώσουμε ότι τα πανεπιστήμια που ανήκουν στη «Lone Star Conference» είναι τα Angelo State, Cameron, DBU, Eastern New Mexico, Lubbock Christian, Oklahoma Christian, Texas A&M-Commerce, Texas A&M-Kingsville, UT Tyler και West Texas A&M.

Την Παρασκευή (25/2/22) ο Κριούκοφ θα κάνει τα τέσσερα πρώτα αγωνίσματα, τα 60 μέτρα (18:30), το μήκος (19:15), τη σφαιροβολία (20:30) και το ύψος (21:45), ενώ το Σάββατο (26/2/22) θα λάβει μέρος στα 60μ. με εμπόδια (18:30), στο άλμα επί κοντώ (19:15) και τα 1.000μ. (20:45). Όλες οι ώρες είναι Κύπρου, καθώς με το Τέξας έχουμε οκτώ ώρες διαφορά. Δηλαδή οι αγώνες εκεί αρχίζουν στις 10:30 το πρωί.

* Θυμίζουμε ότι οι καλύτερες φετινές επιδόσεις του Έλβις Κριούκοφ στον κλειστό στίβο είναι: 60μ.: 7.11, Μήκος: 6,66μ., Σφαιροβολία: 14,47μ., Ύψος: 1,91μ., 60μ. εμπόδια: 8.37, Επί κοντώ: 3,75μ., 1.000μ.: 3:02.36.

Οι άλλοι αθλητές – φοιτητές μας

Αυτό το σαββατοκύριακο δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις οι υπόλοιποι αθλητές μας που σπουδάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ωστόσο, βρίσκονται και αυτοί στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει των περιφερειακών πρωταθλημάτων, που θα οδηγήσουν και στην οριστική συμμετοχή στους τελικούς του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στις ΗΠΑ (NCAA). Με βάση τις έως τώρα επιδόσεις τους, τα τρία κορίτσια μας έχουν αρκετές πιθανότητες για συμμετοχή στον κορυφαίο πανεπιστημιακό αγώνα, ενώ ο Γρηγόρης Νικολάου θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να ελπίζει.

Συγκεκριμένα, η Δάφνη Γεωργίου, του Boise State University, βρίσκεται στην 29η θέση των 60μ. με εμπόδια, με το 8.20 που πέτυχε στις 11 Φεβρουαρίου, με την υποσημείωση ότι, εξαιτίας του υψομέτρου που σημειώθηκε η επίδοση, οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος τής προσθέτουν δύο εκατοστά και θεωρούν ως επίδοση σε επίπεδο θαλάσσης το 8.22! Ουσιαστικά, το 8.20 είναι η 24η καλύτερη επίδοση στην πρώτη κατηγορία του NCAA. Στο άλμα σε ύψος γυναικών, η Ελένα Κουλιτσένκο του Πανεπιστημίου Τζιόρζια της Ατλάντα είναι στη 13η θέση με 1,83μ. και η Στυλιάνα Ιωαννίδου, του Πανεπιστημίου Λούιβιλ του Κεντάκι στην 22η θέση με 1,81μ. Ο Γρηγόρης Νικολάου είναι εκτός πρώτης πενηντάδας, καθώς με το 15,22μ. που πέτυχε βρίσκεται στο Νο85 της κατάταξης.

* Να σημειώσουμε ότι τα Πανεπιστήμια και των τεσσάρων αθλητών και αθλητριών μας, βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία του NCAA. Στην κατηγορία γυναικών, σε σύνολο 132 Πανεπιστημίων, την πρώτη θέση κατέχει το Τέξας, τη δεύτερη η Φλόριντα και την τρίτη το Άρκανσας. Το Λούιβιλ της Ιωαννίδου είναι στην 47η θέση, η Τζιόρτζια της Κουλισένκο στην 52η και το Μπόις Στέιτ της Γεωργίου στην 117η. Στους άνδρες, κορυφαίο πανεπιστήμιο αυτήν τη στιγμή είναι αυτό της North Carolina A&T, δεύτερο αυτός της Τζιόρτζια και τρίτο του Τέξας. Το Λούιβιλ του Νικολάου βρίσκεται στην 53η θέση.

Print Friendly, PDF & Email
X