Αρχική Ανακοινώσεις Προς ακύρωση τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου

Προς ακύρωση τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου

από KOEAS

Αβέβαιη παραμένει η διεξαγωγή του πρώτου πρωταθλήματος της ΚΟΕΑΣ για το 2021. Η ΚΟΕΑΣ προσπαθεί να εξασφαλίσει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για διεξαγωγή των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανώμαλου Δρόμου, που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στην Αθαλάσσα. Η προκαταρτική απόφαση του Υπουργείου είναι να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή τους, επειδή οι αγώνες δεν περιλαμβάνονται στα Πρωταθλήματα Α΄ Κατηγορίας, στα οποία συμμετέχουν «επαγγελματίες αθλητές»!

Σε απαντητική επιστολή του Υπουργείου Υγείας προς την ΚΟΕΑΣ στις 15 Ιανουαρίου, αφού υπενθυμίζει το τι αναφέρεται στο νέο διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει τα ακόλουθα: «Η εν λόγω παράγραφος έχει την έννοια ότι για σκοπούς αναχαίτισης του ολοένα αυξανόμενου από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στην Κύπρο, αναστέλλονται τα πρωταθλήματα ηλικιών 18 και κάτω, και ότι, όσον αφορά τις ηλικίες άνω των 18, μπορούν να διενεργηθούν μόνο τα πρωταθλήματα που καθορίζονται ως πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας ανδρών και γυναικών. Ως πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας νοούνται αυτά στα οποία συμμετέχουν επαγγελματικές ομάδες με επαγγελματίες αθλητές. Ως εκ τούτου, όσον αφορά το παγκύπριο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου που έχετε προγραμματίσει για τις 23/1/2021 στην Αθαλάσσα, σας πληροφορώ ότι δεν δύναται να εγκριθεί». 

Η ΚΟΕΑΣ θα αποστείλει εκ νέου επιστολή στο Υπουργείο Υγείας, ζητώντας να της δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και ανάλογα θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις.

Print Friendly, PDF & Email
X