Αρχική Ανακοινώσεις Πρώτη η Ολίβια Φωτοπούλου, 5η η Ναταλία Χριστοφή στο Άνχαλτ

Πρώτη η Ολίβια Φωτοπούλου, 5η η Ναταλία Χριστοφή στο Άνχαλτ

από KOEAS

Την πρώτη τους διπλή κούρσα στο ίδιο αγώνισμα, στην ίδια ημέρα, έκαναν το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης (25/5/22) η Ολίβια Φωτοπούλου και η Ναταλία Χριστοφή, οι οποίες μετείχαν στο διεθνές μίτινγκ «Άνχαλτ 2022», στην πόλη Ντεσάου της Γερμανίας. Σε ένα κρύο περιβάλλον στο «Paul Greifzu Stadion», με τους περισσότερους να είναι ντυμένοι με μπουφάν, η Ολίβια Φωτοπούλου κατέλαβε την πρώτη θέση του τελικού των 100μ. με 11.39 και η Ναταλία Χριστοφή την πέμπτη του τελικού των 100μ. με εμπόδια με 13.49. Το «International Leichtathletikeeting Meeting Anhalt 2022» ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Στη δεύτερη σειρά των ημιτελικών των 100μ. αγωνίστηκε η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία, χωρίς να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, κατέκτησε την πρώτη θέση σε 11.62 (άνεμος -0,7 μ/δ), που ήταν ο πέμπτος καλύτερος χρόνος των προκριματικών. Σε ένα στάδιο των έξι διαδρόμων, οι διοργανωτές έβαλαν τα 11 διαγωνιζόμενα κορίτσια να τρέξουν σε δύο τελικούς, 50 λεπτά μετά. Η Φωτοπούλου μετείχε στον μεγάλο τελικό και τρέχοντας από τον πρώτο διάδρομο, ήταν η πιο γρήγορη όλων, τερματίζοντας σε 11.39 (άνεμος +0,7 μ/δ), που είναι μόλις ένα εκατοστό πίσω από το ατομικό της ρεκόρ των 11.38, που πέτυχε πέρσι (21/5/21) στο ίδιο στάδιο στην Ντεσάου! Και είναι σημαντικό, για την αθλήτρια τού Κώστα Βογιατζάκη πια, το ότι νωρίς στη χρονιά έτρεξε κοντά στην ατομική της επίδοση.

Στις 20:15, έτρεξε στον πρώτο ημιτελικό των 100μ. με εμπόδια η Ναταλία Χριστοφή, τερματίζοντας στην 3η θέση με 13.43 (-0,3 μ/δ), που της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό, έχοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα για εμποδίστριες, μόλις 55 λεπτά μετά, ξαναστήθηκαν στους βατήρες για τον μεγάλο τελικό. Η Χριστοφή, από τον δεύτερο διάδρομο, προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό της πολύ γρήγορης Ιρλανδής Σάρα Λέιβιν (πρώτη με 13.00) και στην προσπάθειά της αυτή έχασε τον βηματισμό της λίγο πριν από το πέρασμα του τελευταίου εμποδίου, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση με 13.49 (-0,2 μ/δ). Για την 25χρονη αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη, ήταν μόλις η πρώτη φετινή εμπειρία σε διπλή κούρσα σε λιγότερο από μία ώρα και σε τόσο κρύο περιβάλλον, κάτι που μάλλον δεν θα συναντήσει ξανά στο επόμενο διάστημα μιας απαιτητικής σεζόν, στην οποία θέλει να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή.

Print Friendly, PDF & Email
X