Αρχική Ανακοινώσεις Πρώτη στη μάχη η Φωτοπούλου

Πρώτη στη μάχη η Φωτοπούλου

από KOEAS

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (6/8/18) ΤΟ 24οΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Μπορεί η επίσημη έναρξη του 24ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου να ορίστηκε για την 7η Αυγούστου 2018, ωστόσο οι διοργανωτές έθεσαν τη Δευτέρα 6 Αυγούστου ως ημέρα διεξαγωγής προκριματικών σε διάφορα αθλήματα. Ανάμεσά τους και το 100άρι γυναικών, στο οποίο η Κύπρος εκπροσωπείται με τη νεαρή Ολίβια Φωτοπούλου. Στην πρώτη μεγάλη διεθνή συμμετοχή της, η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, θα πάρει νωρίς γεύση από ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου. Θα συμμετάσχει στην πρώτη από τις τρεις προκριματικές σειρές, οι οποίες θα αρχίσουν στις 18:45 (ώρα Κύπρου).

Με το 11.49, που πέτυχε φέτος στο Λίχτενσταϊν (9 Ιουνίου) έχει την δεύτερη χειρότερη επίδοση από τις 9 συμμετέχουσες αθλήτριες. Γι’ αυτό, η 21χρονη αθλήτριά μας, θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσει να βρεθεί είτε στις πρώτες τρεις της σειράς της, είτε στους τέσσερις καλύτερους χρόνους, που θα την οδηγήσουν στα ημιτελικά. Σημειώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία καθόρισε στο φετινό πρωτάθλημα προκριματικές σειρές, εν τη απουσία των 12 κορυφαίων αθλητών στα αγωνίσματα : 100μ., 200μ., 400μ. ανδρών και γυναικών, στα 100μ. εμπόδια γυναικών, στα 110μ. εμπόδια ανδρών και τα 400μ. εμπόδια ανδρών και γυναικών. Οι 12 αθλητές με τους 12 καλύτερους φετινούς χρόνους, στην περίπτωση που δώσουν το παρόν τους στους αγώνες, περνάνε απευθείας στα ημιτελικά και ανάλογα η 24άδα ή 25άδα θα συμπληρώνεται από τις προκριματικές σειρές.

«Η προετοιμασία για τους αγώνες πήγε αρκετά καλά. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση, να τρέξω όσο πιο γρήγορα έτρεξα ποτέ και ό,τι βγει. Για μένα είναι μια σημαντική εμπειρία και από τη στιγμή που νιώθω καλά, ελπίζω να καταφέρω ό,τι καλύτερο», μας ανέφερε η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία θα τρέξει στον 6ο διάδρομο της πρώτης προκριματικής σειράς.

Ικανοποιημένος για τη βελτίωση της αθλήτριάς του είναι και ο Αντώνης Γιαννουλάκης, ο οποίος μας ανέφερε σχετικά: «Η Ολίβια έχει την ευκαιρία για την πρώτη της κούρσα σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Είναι η ευκαιρία της για να ανταγωνιστεί καλύτερες αθλήτριες από αυτήν και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Ελπίζω πως θα καταφέρει να βελτιωθεί η ίδια και με τον χρόνο που θα τερματίσει να μπορεί να αγωνιστεί και στα ημιτελικά της Τρίτης».

Τη Δευτέρα, επίσης, θα διεξαχθούν οι προκριματικοί σε 5 αγωνίσματα ανδρών, στη σφυροβολία, στα 100μ., στο μήκος, στα 400μ. εμπόδια, τα οποία θα γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, και η σφαιροβολία, η οποία θα διεξαχθεί στον ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε για τις απονομές, το «EuropeanMile».

Σε ό,τι αφορά την αποστολή, έφτασε με υγεία το μεσημέρι της Κυριακής (5/8/18) στο Βερολίνο, μέσω Αθηνών και οι αθλητές με τους προπονητές τους κατέληξαν στο ξενοδοχείο τους, στο οποίο θα διαμένει και η αποστολή της Ελλάδας, με την οποία συνταξιδέψαμε από την Αθήνα. Παρά την κούραση, αφού όλοι σχεδόν έμειναν άυπνοι από το Σάββατο, αφού η πτήση από την Κύπρο ήταν πρωινή, υπήρχε αρκετά καλή διάθεση και οι αθλητές μας δηλώνουν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για το καλύτερο δυνατό.

Print Friendly, PDF & Email
X