Αρχική Ανακοινώσεις Πρωτιά Χριστοφή, 3η η Φ. Φωτοπούλου, 8ος ο Σπύρου

Πρωτιά Χριστοφή, 3η η Φ. Φωτοπούλου, 8ος ο Σπύρου

από KOEAS

Σε δύο «χάλκινα» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στη χειμερινή περιοδεία του κλειστού στίβου, συμμετείχαν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, δύο αθλήτριες και ένας αθλητής μας. Συγκεκριμένα, στο Μάντσεστερ βρέθηκαν η Ναταλία Χριστοφή και ο Σταύρος Σπύρου και στη Ναντ η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν. Η Ναταλία Χριστοφή επιβεβαίωσε την αρκετά καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς κέρδισε την 1η θέση στο Μάντσεστερ, στα 60μ. με εμπόδια, με 8.05. Σημαντικό για την αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη ήταν ότι κέρδισε την 7η στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στο Βελιγράδι και 5η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Μόναχο (100μ. εμπόδια), Ιρλανδή Σάρα Λέιβιν, η οποία τερμάτισε 2η με 8.08. Στα 60μ. εμπόδια γυναικών διεξήχθη μόνο τελική σειρά. Αυτό που θέλει τώρα η πρωταθλήτριά μας, η οποία θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα σημείωσε εντυπωσιακό παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ. εμπόδια με 7.92, είναι να παραμείνει σταθερή σε τόσο γρήγορες κούρσες και να πάει πανέτοιμη στο Ευρωπαϊκό Κλειστού της Κωνσταντινούπολης, διεκδικώντας τουλάχιστον θέση στον τελικό.

Στον πρώτο αγώνα της στη χρονιά, η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, δεν μπόρεσε να κάνει το μεγάλο άλμα στο μήκος, κατακτώντας την 3η θέση στο μίτινγκ της Ναντ, με 6,21μ. Στην πρώτη ουσιαστικά συνεργασία με τον Βρετανό προπονητή της Τζον Χέρμπερτ, δεν μπόρεσε να βγάλει όσα μπορεί, αφού τα πόδια είναι ακόμα βαριά από την προπόνηση, ενώ φάνηκε ότι στο γήπεδο υπήρχε και κρύο, αφού αναγκαζόταν να τυλίγει το σώμα της με κάπα! Το σημαντικό για τη Φίλιππα είναι ότι μπήκε στους αγώνες και με την πάροδο του χρόνου αναμένεται να βελτιώνεται και να βρει ρυθμό. Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος είναι να είναι πανέτοιμη στις αρχές Μαρτίου για το Ευρωπαϊκό Κλειστού. Κατά σειρά τα άλματα της Φίλιππας Φωτοπούλου Καβίτεν στη Ναντ ήταν: 6,21μ., άκυρο, 5,71μ., 6,02μ., 6,02μ., άκυρο. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Γαλλίδα Τιφέν Μοσιάν με 6,49μ.

Την πρώτη κούρσα του, έπειτα από αρκετό καιρό, πραγματοποίησε ο Σταύρος Σπύρου. Οι περσινοί τραυματισμοί του υποχρέωσαν τον νεαρό πρωταθλητή μας να κάνει μόλις τέσσερις κούρσες στο 2022. Ωστόσο φέτος, με τον πατέρα και προπονητή του Σπύρο Σπύρου, θέλουν να επανέλθει δυναμικά και να διεκδικήσει όσα μπορεί με την πάροδο του χρόνου και πρώτιστα την ατομική του βελτίωση. Η πρώτη κούρσα, έπειτα από περίπου έξι μήνες, είναι λογικό να είναι δύσκολη και αυτή μπορεί να αξιολογηθεί μόνο από τον προπονητή του. Άλλωστε ήταν και το πρώτο του 800άρι στον κλειστό στίβο από το 2018! Λαμβάνοντας μέρος στην πρώτη σειρά των 800μ. στο Μάντσεστερ, ο Σταύρος Σπύρου τερμάτισε στην 3η θέση σε 1:51.44, που τον κατέταξε συνολικά στην 8η θέση, αλλά σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του.

Print Friendly, PDF & Email
X