Αρχική Ανακοινώσεις Πρωτιά ο Παρέλλης, ατομικό η Κυριάκου σε μίτινγκ στην Ελλάδα

Πρωτιά ο Παρέλλης, ατομικό η Κυριάκου σε μίτινγκ στην Ελλάδα

από KOEAS

Συμμετοχές σε τοπικά μίτινγκ της Ελλάδας είχαν το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022, αρκετοί αθλητές και αθλήτριές μας, καταγράφοντας καλές επιδόσεις, στην αρχή ουσιαστικά της αγωνιστικής περιόδου. Οι ρίπτες μας χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με τους δισκοβόλους να κατεβαίνουν στην Κρήτη για τα «Κνώσεια» και τους σφυροβόλους μας να ανεβαίνουν στη Χαλκιδική για τα «Σιθώνεια». Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζει η πρώτη θέση του Απόστολου Παρέλλη στη δισκοβολία με 61,95μ. και η ατομική επίδοση της Χρυστάλλας Κυριάκου στη σφυροβολία με 63,61μ.

Στο ΕΑΚ Ηρακλείου «Ελευθερίας» αγωνίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (4/6) τρεις από τους τέσσερις κορυφαίους δισκοβόλους μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσθέσουν ακόμα έναν αγώνα στη χρονιά. Ο Απόστολος Παρέλλης, μετά την εξασφάλιση του ορίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, με το 65,54μ. στο «Τσίρειο» στις 10 Μαΐου, έκανε ουσιαστικά τον πρώτο από συνεχόμενους αγώνες που θα προσπαθήσει να έχει, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Ευρωπαϊκό, που θα γίνει μέσα Αυγούστου. Στο Ηράκλειο, ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο είχε καλύτερη βολή στα 61,95μ., που του χάρισε την πρώτη θέση, δείχνοντας σταθερότητα στις βολές πάνω από τα 60 μέτρα.

Σταθερός σε καλές βολές ήταν και ο Χριστόφορος Γενεθλή, ο οποίος κατέλαβε την 2η θέση με 60,40μ., ρίχνοντας άλλη μία φορά φέτος πάνω από τα 60 μέτρα, καταγράφοντας ατομικό ρεκόρ στο δικό μας διεθνές μίτινγκ (10/5) με 62,19μ. Ο Ραφαήλ Αντωνίου, έχοντας χάσει προπονήσεις και αγώνες στη διάρκεια της προετοιμασίας του, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, ακόμη να βρει σταθερότητα και μεγάλες βολές. Στο Ηράκλειο κατέλαβε την 4η θέση με 56,80μ. Στο ίδιο τοπικό μίτινγκ, αλλά στο «Παγκρήτιο Στάδιο», συμμετείχε και η Ελεάνα Χριστοφή, η οποία σπουδάζει στην πόλη του Ηρακλείου. Η Χριστοφή έλαβε μέρος στα 400μ. με εμπόδια, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 1:03.18.

Στη Βόρεια Ελλάδα…

Στη Χαλκιδική, και το Δημοτικό Στάδιο Νικήτη του Δήμου Σιθωνίας, βρέθηκαν τέσσερις αθλητές και αθλήτριές μας, λαμβάνοντας μέρος στο τοπικό μίτινγκ ρίψεων «Σιθώνεια 2022». Η Χρυστάλλα Κυριάκου κατάφερε να σημειώσει νέα ατομική επίδοση, ρίχνοντας στην τελευταία βολή της στα 63,61μ., καταρρίπτοντας το 63,32μ. που πέτυχε πέρσι τον Απρίλιο. Η Κυριάκου κατέλαβε τη 2η θέση, έχοντας σταθερά καλές βολές. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, δεν του επέτρεψαν να κάνει αρκετούς αγώνες τη φετινή χρονιά, κάτι που ήταν εμφανές και στην εμφάνισή του στη Νικήτη. Ο πρωταθλητής μας στη σφυροβολία είχε ως καλύτερη βολή του την τελευταία του, στα 69,35μ., που τον κατέταξε στην 3η θέση της διοργάνωσης. Στη σφυροβολία εφήβων, με την 6κιλη σφύρα, ο 19χρονος Δημήτρης Παναγιώτη Γρηγορίου κατέλαβε την 4η θέση με 60,86μ. Τέλος, νέα ατομική επίδοση στη σφαιροβολία πέτυχε η Παρασκευούλα Θρασυβούλου, η οποία βελτίωσε το 13,65μ., ρίχνοντας στα 13,83μ., στην τέταρτη προσπάθειά της, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Ακόμα πιο βόρεια, στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, διεξήχθησαν οι τοπικοί αγώνες «Ελευθερία», με τη συμμετοχή δύο παιδιών που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη. Η Σάντα Κολομεΐτεβα έτρεξε και πάλι σε δύο κούρσες, βελτιώνοντας τις φετινές της επιδόσεις. Προερχόμενη από πολύ δύσκολη περσινή χρονιά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στον ώμο, η 22χρονη αθλήτριά μας, η οποία ανήκει στην ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου, κατέλαβε την 1η θέση στα 200μ. με 25.15 (άνεμος -2,3 μ/δ) και την 3η στα 100μ. με 12.22 (+0,4 μ/δ). Ο Γεώργιος Μούσκος, ο οποίος ανήκει στον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας και έτρεξε έπειτα από τρία χρόνια, κατέλαβε την 11η θέση στα 100μ. με 11.36 (+0,6 μ/δ).

Print Friendly, PDF & Email
X