Αρχική Ανακοινώσεις Πρωτιές για Κουλιτσένκο και Παπά στις ΗΠΑ

Πρωτιές για Κουλιτσένκο και Παπά στις ΗΠΑ

από KOEAS

Περιορισμένη ήταν η αγωνιστική παρουσία των Κύπριων αθλητών / αθλητριών, που φοιτούν σε Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο διάστημα 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2023. Μόνο δύο αθλήτριες και ένας αθλητής μας συμμετείχαν σε διοργανώσεις των Πανεπιστημίων τους, κάνοντας ωστόσο καλή εμφάνιση. Η Ελένα Κουλιτσένκο κατέγραψε την καλύτερη εμφάνισή της σε ανοικτό στίβο, ξεπερνώντας το 1,90μ. στο ύψος, ο Ιωσήφ – Μιχάλης Παπά παρέμεινε σταθερός σε βολές στη δισκοβολία κοντά και πάνω από τα 51μ., ενώ η Χριστιάνα Έλληνα, επηρεασμένη από τραυματισμό στον δεξί ώμο, δεν έριξε μακριά το ακόντιό της.

Στο Όστιν του Τέξας βρέθηκε η Ελένα Κουλιτσένκο, συμμετέχοντας στο 95ο μίτινγκ Clyde Littlefield Texas Relays. Η 20χρονη αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια, έκανε την πρώτη εμφάνισή της στον ανοικτό στίβο, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους τελικούς του NCAA στον κλειστό, δείχνοντας πως διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Κουλιτσένκο κατέγραψε την καλύτερη εμφάνισή της στον ανοικτό στίβο, ξεπερνώντας το 1,90μ., πιάνοντας στη δεύτερη θέση όλων των εποχών την Ιουλία Φαρμακά, βρισκόμενη πίσω από το παγκύπριο ρεκόρ του 1,93μ. της Λεοντίας Καλλένου. Θυμίζουμε ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2023 πέτυχε την κορυφαία επίδοση, στη σύντομη έως τώρα καριέρα της, περνώντας πάνω από το 1,92μ. στον κλειστό στίβο. Στο Όστιν, η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,79μ., με τη δεύτερη το 1,82μ. και το 1,85μ. και αφού αναδείχθηκε νικήτρια άφησε το 1,88μ. και έβαλε τον πήχη στο 1,90μ., κάνοντας επιτυχημένο άλμα στη δεύτερη προσπάθειά της. Ακολούθως είχε τρεις αποτυχημένες στο 1,94μ. Μπορείτε να δείτε το επιτυχημένο άλμα της Ελένα Κουλιτσένκο και τον πανηγυρισμό της στη σελίδα της στο Ίνσταγκραμ https://www.instagram.com/p/CqgQdedASqQ/ και https://www.instagram.com/p/CqjHW5yOe8i/

Τις καλές του εμφανίσεις με το University of Maryland, Baltimore County (UMBC) συνέχισε το Σάββατο (1/4) ο Ιωσήφ – Μιχάλης Παπά. Στην πόλη Τάουσον του Μέριλαντ και στο μίτινγκ Towson Spring Open ο νεαρός αθλητής μας είχε και πάλι σταθερές βολές κοντά και πάνω από τα 51 μέτρα, δείχνοντας σταθερότητα, η οποία μόνο προς τα πάνω μπορεί να τον οδηγήσει. Ο Παπά είχε ως καλύτερη βολή του την πρώτη, ρίχνοντας τον δίσκο του στα 51,83μ., κοντά στο ρεκόρ του Πανεπιστημίου του που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα και ήταν 51,98μ. Κατά σειρά οι βολές του Ιωσήφ – Μιχάλη Παπά, ο οποίος κέρδισε την 1η θέση στο μίτινγκ, ήταν: 51,83μ., 49,87μ., 51,19μ., 50,34μ., 50,51μ., 51,12μ.

Πρόβλημα με τον δεξί της ώμο αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Χριστιάνα Έλληνα και αυτό φάνηκε και στον δεύτερο αγώνα της για το Πανεπιστήμιο τής Φλόριντα (FIU), στο μίτινγκ του Όστιν στο Τέξας, που συμμετείχε και η Κουλιτσένκο. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας είχε χαμηλές βολές στον ακοντισμό, σε σχέση και με το 48,66μ., με το οποίο ξεκίνησε την παρουσία της στη Φλόριντα. Η Έλληνα είχε καλύτερη βολή την τρίτη στα 39,97μ. (άκυρη η πρώτη, 39,29μ. η δεύτερη), καταλαμβάνοντας την 15η θέση, που δεν είναι αντιπροσωπευτική των πραγματικών της δυνατοτήτων.

Print Friendly, PDF & Email
X