Αρχική Ανακοινώσεις Πρωτοχρονιά στη Νότια Αφρική για το γκρουπ Κυριάκου Αντωνίου

Πρωτοχρονιά στη Νότια Αφρική για το γκρουπ Κυριάκου Αντωνίου

από KOEAS

Μία από τις μεγαλύτερες προπονητικές ομάδες ετοιμάζεται να μεταβεί στη Νότια Αφρική τις επόμενες ημέρες. Το γκρουπ του Κυριάκου Αντωνίου αναχωρεί την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, για το Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, για να πραγματοποιήσει επί τρεις εβδομάδες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει της νέας χρονιάς. Στην ομάδα του Αντωνίου υπάρχουν επτά (7) αθλητές και αθλήτριες των δρόμων ταχύτητας και των εμποδίων, οι οποίοι για πρώτη φορά από το 2019 (εξαιτίας πανδημίας κορωνοϊού) θα κάνουν στο εξωτερικό το σημαντικό μέρος της προετοιμασίας τους. Πρωτοχρονιά στο Πότσεφστρουμ θα κάνουν οι Καλυψώ Σταύρου (400μ. εμπόδια, ατομική επίδοση 59.88), Μαριάννα Πισιάρα (60μ. κλειστού 7.46, 100μ. 11.73, 200μ. 24.47), Αγγελική Αθανασοπούλου (60μ. εμπόδια κλειστού 8.71, 100μ. εμπόδια 13.91), Χρύσω Γεωργίου (400μ. 57.02), Παΐσιος Δημητριάδης (200μ. 20.98, 400μ. 48.06), Φώτης Ιωάννου (60μ. κλειστού 6.92, 100μ. 10.93) και Βαγιανός Βαγιανού (100μ. 10.95, 200μ. 21.85).

«Μέχρι στιγμής η προετοιμασία πήγε πολύ καλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Ολοκληρώσαμε τους πρώτους δύο κύκλους προπόνησης και πάμε για τον μεγαλύτερο, τον τρίτο, στη Νότια Αφρική. Στους δύο αυτούς κύκλους δουλέψαμε περισσότερο στην ενδυνάμωση και την τεχνική, με γενική προπονητική. Τις επόμενες ημέρες, από τη στιγμή που θα μας βοηθήσει και το υψόμετρο και ο καλός καιρός, θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην ταχύτητα και την αντοχή, αφού το υψόμετρο βοηθά αρκετά τους 400άρηδες, συνδυάζοντάς τα με τη δύναμη και την τεχνική», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Κυριάκος Αντωνίου, ο οποίος μας επισήμανε τη σημαντικότητα «απομόνωσης» των αθλητών για τρεις εβδομάδες, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι όλα τα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία δουλεύουν το πρωί, θα είναι αφοσιωμένα για τρεις εβδομάδες στην προπόνηση. Η έξοδος από την καθημερινότητά τους, που είναι αρκετά δύσκολη, θα τους βοηθήσει στο να ξεκουραστούν και λίγο από αυτήν, έχοντας έναν και μοναδικό στόχο, την προπόνηση».

Η προπόνηση επτά αθλητών, αλλά με κοινή προπονητική κατεύθυνση, είναι μεν δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και ευνοϊκή, αφού -όπως τόνισε ο Κυριάκος Αντωνίου- όλα τα παιδιά είναι σαν οικογένεια. «Το ένα παιδί βοηθά το άλλο στην προπόνηση και ο μεταξύ τους ευγενής συναγωνισμός, τους βοηθά στη βελτίωση». Οι περισσότεροι θα προετοιμαστούν για τον ανοικτό στίβο, με εξαίρεση τις Μαριάννα Πισιάρα, Αγγελική Αθανασοπούλου και Φώτη Ιωάννου, οι οποίοι έχουν ως στόχο να κατέλθουν και στον κλειστό στίβο, με την ελπίδα ότι θα βρουν τα κατάλληλα μίτινγκ για συμμετοχή.

Κάθε νέα χρονιά φέρνει και νέους στόχους για όλους τους αθλητές και αθλήτριες. Βασικοί στόχοι για όλους είναι η βελτίωση της ατομικής τους επίδοσης και οι επιτυχίες στο αγώνισμά τους. Ο Κυριάκος Αντωνίου μάς ανέφερε εν συντομία τους ατομικούς στόχους για τα παιδιά που προπονεί. «Η Καλυψώ έτρεξε πέρσι για πρώτη φορά κάτω από το ένα λεπτό στα 400μ. με εμπόδια. Φέτος, στόχος είναι να τρέξει κάτω από τα 59 δευτερόλεπτα. Για τον Παΐσιο ο στόχος είναι να επανέλθει στις επιδόσεις που έκανε πριν από κάποια χρόνια στα 200μ., ενώ θα κάνει περισσότερα 400άρια παρά 100άρια. Η Μαριάννα σημείωσε ατομικές επιδόσεις σε όλους τους δρόμους ταχύτητας πέρσι, κάτι που θέλουμε να επαναληφθεί και φέτος και να ρίξει ακόμα περισσότερο τους χρόνους της. Για τον Φώτη θέλουμε να τρέξει γρήγορο 60άρι και 100άρι και να μπορέσει να βοηθήσει την Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Η Χρύσω την περσινή χρονιά έριξε τον χρόνο της στα 400μ. κατά ενάμιση λεπτό και θέλουμε να τρέξει ακόμα γρηγορότερα. Η Αγγελική, πέραν από τα 60μ. και 100μ. με εμπόδια, θα δοκιμάσει στον κλειστό και στο πένταθλο και αισιοδοξούμε ότι μπορεί να κάνει αρκετά καλές επιδόσεις. Έπειτα από 10 χρόνια απουσίας, ο Βαγιανός επανήλθε πέρσι βελτιώνοντας τις ατομικές του επιδόσεις. Τώρα, στοχεύουμε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να βοηθήσει την Εθνική».

Print Friendly, PDF & Email
X