Μπορεί το άλμα σε μήκος ανδρών να είναι το πιο ελκυστικό αγώνισμα στο «Cyprus International Athletics Meeting», εξαιτίας της παρουσίας του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου, αλλά και το αντίστοιχο των γυναικών έχει το δικό του ενδιαφέρον. Η παρουσία της Φίλιππας Φωτοπούλου, η οποία πρόσφατα πήδηξε στα 6,61μ., που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση -έως τώρα- στην Ευρώπη, είναι από μόνη της αρκετή, για να προσελκύσει στις 10 Μαΐου 2022, στο Τσίρειο Στάδιο τους φίλους του αγωνίσματος. Η Φωτοπούλου, η οποία αυτές τις ημέρες γυμνάζεται στην Ελλάδα, θα επιζητήσει το μεγαλύτερο δυνατό άλμα, που θα τους δώσει σημαντικούς βαθμούς για την άνοδό της στην παγκόσμια κατάταξη.
Παρούσα στο μίτινγκ θα είναι και η φιλόδοξη νεαρή, η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ κάτω των 20 ετών, με 6,71μ., από το 2020, που αποτελεί και την ατομική της επίδοση, Σπυριδούλα Καρύδη. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει αρκετές διακρίσεις ως νεάνιδα, ιδιαίτερα στο τριπλούν, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ20 (2019) και το αργυρό στο Ευρωπαϊκό Κ23 (2021). Στο μήκος, έχει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ18 (2018). Τα πρώτα άλματά της φέτος στο μήκος, τα έκανε στις 30 Απριλίου στο Διασυλλογικό Ελλάδας, έχοντας ως καλύτερο στα 6,25μ.
Από τον Ατλαντικό και τα μικρά αφρικανικά νησιά Σάου Τομέ και Πρινσίπε (Άγιος Θωμάς και Πρίγκιπας) θα έρθει στο νησί μας η Αγκάτε ντε Σόουζα. Η 21χρονη αθλήτρια είναι η κάτοχος του εθνικού ρεκόρ της χώρας της στον ανοικτό στίβο, με 6,58μ. και στον κλειστό με 6,68μ. Φέτος, στον κλειστό στίβο είχε άλμα στα 6,64μ., ενώ στον ανοικτό έκανε μόνο 200άρι μέχρι στιγμής. Από τις διακρίσεις της είναι η 7η θέση που κατέκτησε το 2019 στους Παναφρικανικούς Αγώνες του Μαρόκο.
Από την Αφρική, αλλά πιο κοντά σε μας, την Αίγυπτο, θα έρθει στο Διεθνές Μίτινγκ η Έρσα Όβις, η οποία είναι κάτοχος του εθνικού ρεκόρ της χώρας της και σε μήκος (6,48μ.) και σε τριπλούν (13,40μ.). Η Όβις, η οποία κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στα εθνικά πρωταθλήματα της Αιγύπτου και στα δύο αγωνίσματα, έχει να επιδείξει ένα αργυρό (τριπλούν) κι ένα χάλκινο (μήκος) μετάλλιο στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα Κ20 το 2015. Το 2018 ήταν φιναλίστ (8η) στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα Γυναικών και το 2019 στους Παναφρικανικούς Αγώνες (6η). Φέτος, στον ανοικτό στίβο πήδηξε στο μήκος στα 6,68μ., έχοντας όμως ευνοϊκό άνεμο 2,3 μ/δ.
Η Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν προπονείται τελευταία υπό τις οδηγίες του προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργου Πομάσκι, θέλοντας να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα της, στο τριπλούν. Το 2018 είχε κατακτήσει την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ, ενώ την ίδια χρονιά ήταν ασημένια νικήτρια στους τελικούς του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA). Στο τριπλούν έχει καλύτερη επίδοση τα 14,84μ. (2018) και στο μήκος τα 6,22μ. (2019). Ανταγωνιστικό αγώνα στο μήκος έχει να κάνει από το 2019.
Τη λίστα συμμετοχών στο άλμα σε μήκος γυναικών, στο Διεθνές Μίτινγκ της Λεμεσού, θα συμπληρώσουν οι δικές μας αθλήτριες, Μαρία Ονησιφόρου (ατομικό 5,94μ.) και Παντελίτσα Χαραλάμπους (ατομικό 5,93μ.), καθώς και οι Ελλαδίτισσες Βασιλική Χαϊτίδου (ατομικό 6,24μ.) και Μαρία Στεφανοπούλου (ατομικό 6,20μ.).