Αρχική Ανακοινώσεις Ψηλές βλέψεις για τη νέα χρονιά

Ψηλές βλέψεις για τη νέα χρονιά

από KOEAS

ΓΚΡΟΥΠ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ

Ατενίζουν τη νέα αγωνιστική χρονιά με ψηλές βλέψεις οι αθλητές του γκρουπ του Σπύρου Σπύρου. Τα μέλη της ομάδας έπιασαν ήδη δουλειά ενόψει του 2020, με βάση προετοιμασίας την Κύπρο (Λευκωσία). Ο Σπύρου μίλησε στην ιστοσελίδα μας για τους αθλητές του, αρχίζοντας από τον μεγάλο άτυχο της περυσινής χρονιάς, τον πρωταθλητή μας στα 800 μέτρα, Χρίστο Δημητρίου. Όπως μας είπε ο κ. Σπύρου: «Ο Χρίστος έχασε όλη τη σεζόν πέρσι λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί και της εγχείρησης, στην οποίαν υποβλήθηκε. Είναι σε φάση αποκατάστασης, φυσικά. Αναμένουμε ότι θ’ αρχίσει σιγά-σιγά τον ερχόμενο μήνα (Ιανουάριο) και ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα τον Φεβρουάριο. Θα δούμε στην πορεία και αναλόγως της μετεγχειρητικής του κατάστασης αν θα τρέξει τον Αύγουστο».

Για τον Σπύρου «τζούνιορ», τον Σταύρο, που είναι πλέον πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο πατέρας και προπονητής του, μας είπε ότι στοχεύει επίδοση κάτω από 1.49.0 στα 800 μέτρα, αγώνισμα στο οποίο θα ρίξει βάρος το 2020, αφήνοντας τα 400 μέτρα σε δεύτερο πλάνο. Ο Σταύρος, δεν θα κάνει κλειστό στίβο φέτος και αναμένεται να μπει στις αγωνιστικές κούρσες τον ερχόμενο Μάιο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενα να τρέξει και νωρίτερα σε έναν-δυο αγώνες. Οι Μεσογειακοί U23 είναι μια από τις διοργανώσεις τις οποίες σημαδεύει ο ταλαντούχος δρομέας μας.

Ένας μικροτραυματισμός, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, κράτησε λίγο πίσω την πρωταθλήτρια μας στην αντοχή, Μερόπη Παναγιώτου. Ο Σπύρου δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαιτέρως και όπως μας δήλωσε: «Με την ατυχία αυτή χάνει τρεις εβδομάδες περίπου η Μερόπη, αλλά, ευτυχώς, υπάρχει χρόνος ώς το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και θα μπορέσει να παρουσιαστεί στην πρέπουσα κατάσταση». Όπως τόνισε ο Κύπριος προπονητής, ενδέχεται να εμφανιστεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού η Μερόπη, στην κούρσα των 3.000 μέτρων. Ένας από τους σημαντικούς στόχους της πρωταθλήτριας μας είναι η κατάρριψη του «στοιχειωμένου» ρεκόρ της Άντρης Αβραάμ στα 5.000 μέτρα. Είναι 16.13.25 και βαστάει από το 1988!

Ο Σπύρος μας μίλησε και για δύο πρώην αθλήτριες του, τη Ναταλία Ευαγγελίδου και τη Στέλλα Χριστοφόρου, οι οποίες διαμένουν στο εξωτερικό και γυμνάζονται εκεί με ξένους προπονητές. Η Ναταλία, που είναι από πέρυσι εγκατεστημένη στην Ελβετία (φέτος, όμως, θα έχει καινούριο προπονητή με ειδικότητα στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις), έκανε το πρώτο μέρος της προετοιμασίας της στην Πορτογαλία και έτρεξε ήδη σε προπονητικό αγώνα (5 χλμ.). Η πρωταθλήτρια μας της ημιαντοχής, που θα αφοσιωθεί στα 1.500μ., θα κάνει και κλειστό στίβο. Ύψιστος στόχος της Ναταλίας είναι, βεβαίως, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Τον ίδιο «διακαή» στόχο έχει και η μαραθωνοδρόμος μας, Στέλλα Χριστοφόρου, η οποία, ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια, μετά το τέλος των σπουδών της, έγινε μόνιμη κάτοικος Αμερικής (στη Βιρτζίνια), εργάζεται και προπονείται εκεί. Ήδη, η Στέλλα, έτρεξε φέτος σε έναν μαραθώνιο, στο Σικάγο και πέτυχε χρόνο 2:44.00. Σημαδεύει επίδοση 2:40.00 και πρόκριση στον ολυμπιακό Μαραθώνιο του Τόκυο.     

Print Friendly, PDF & Email
X