Αρχική Ανακοινώσεις Ρευστές κούρσες, «ανοιχτό» το βάθρο

Ρευστές κούρσες, «ανοιχτό» το βάθρο

από KOEAS

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ

Ένας αθλητής της κλάσης και της φήμης τού (πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και έβδομου ολυμπιονίκη) Μίλαν Τράικοβιτς, ασφαλώς δεν μπορεί παρά να σημαδεύει… τουλάχιστον πρόκριση στον τελικό στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019.

Ο Τράικοβιτς δεν κρύφτηκε, λοιπόν, όταν τον ρωτήσαμε για τον μίνιμουμ στόχο του στη Ντόχα:
«Όπως πάντα, στις μεγάλες διοργανώσεις στοχεύω την πρόκριση στον τελικό και μετά ό,τι προκύψει. Θέλω να φτάσω στο καλύτερο δυνατό στους αγώνες. Πάντα προσπαθώ για να πάω όσο γίνεται πιο ψηλά».
Στο ψηλά, βεβαίως, μπορεί να περιλαμβάνεται μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά ο Μίλαν δεν θέλησε να πει μεγάλες κουβέντες. Όπως τόνισε, όμως:
«’Αμα μπεις σε τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης, τότε όλα είναι πιθανά, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα συμβεί στην κούρσα και τι θα κάνει κάθε αθλητής. Στην Ντόχα θα είναι πολλοί αθλητές ικανοί ν’ ανεβούν στο βάθρο. Θα είναι ανοιχτό το αγώνισμα και για την πρώτη θέση και για το βάθρο. Υπολογίζω ότι έξι αθλητές είναι ικανοί να διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια».

Η φετινή αγωνιστική σεζόν, με τη μεγάλη διάρκεια, είναι ιδιάζουσα και όπως σημειώνει ο Τράικοβιτς:
«Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν η φετινή, μεγάλη χρονικά, κι έτσι είναι ρευστή η κατάσταση για όλους σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση διακρίσεων στην Ντόχα και για το τι μπορεί να συμβεί στις κούρσες».

Για τη δική του αγωνιστική φόρμα, ο Μίλαν σχολίασε:
«Αυτόν τον στόχο, της Ντόχα, τον είχαμε, μαζί με τον προπονητή μου, ως τον κυριότερο της σεζόν εξαρχής. Επειδή είναι μεγάλη η διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου μπορεί να φάνηκε σε κάποιο διάστημα ότι δεν έτρεχα και τόσο καλά. Ήταν, όμως, κάτι φυσιολογικό και βάσει του σχεδιασμού του προπονητή μου, γιατί δεν μπορείς να είσαι δέκα μήνες στην ίδια υψηλή φόρμα. Είμαι αρκετά καλά από αγωνιστικής άποψης, πάει καλά η προετοιμασία-προπόνηση ενόψει του Παγκοσμίου. Αισιοδοξώ ότι θα μου βγει στους αγώνες η απόδοση που θέλω».

Print Friendly, PDF & Email
X