Αρχική Ανακοινώσεις Συγκινήσεις, ανταγωνισμός και κόσμος ξεχώρισαν στην 1η Ημέρα των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων

Συγκινήσεις, ανταγωνισμός και κόσμος ξεχώρισαν στην 1η Ημέρα των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων

από KOEAS

Πολλές συγκινήσεις προσέφερε η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Medochemie 102ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών και του 64ου Γυναικών. Την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, ήταν μαζεμένη στο «Τσίρειο» στάδιο της Λεμεσού η αφρόκρεμα του κυπριακού στίβου, οι κορυφαίοι αθλητές μας, που μας εκπροσωπούν επάξια και σε διεθνείς διοργανώσεις. Η παρουσία τους και μόνο στους Αγώνες, καθιστά τα φετινά Πρωταθλήματα από τα κορυφαία στην ιστορία και ευτυχώς που υπήρχε η δυνατότητα παρουσίας κόσμου στις εξέδρες, στο 15% της χωρητικότητας του Τσιρείου, για να τους απολαύσει και να τους χειροκροτήσει. Ένα από τα μεγάλα κέρδη των φετινών Παγκύπριων Πρωταθλημάτων, είναι η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που ζούμε.

Στην πρώτη ημέρα, οι αθλητές μας που έχουν σφραγισμένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξασφάλισαν αναμενόμενα εύκολες πρωτιές στα αγωνίσματά τους, με τον Απόστολο Παρέλλη να πετυχαίνει τη 15η συνεχόμενη επικράτησή του στη δισκοβολία στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα. Ο ανταγωνισμός έλειψε στα 400μ. για την Ελένη Αρτυματά και στα 110μ. με εμπόδια για τον Μίλαν Τράικοβιτς. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος σε κάποια άλλα αγωνίσματα, όπως τα 100μ. γυναικών και το μήκος γυναικών. Στην πρεμιέρα των Αγώνων, σημειώθηκαν και δύο ρεκόρ. Το πρώτο το πέτυχε η Βαλεντίνα Σάββα στη σφυροβολία, με 60μ., που είναι παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 και κάτω των 18 ετών και το δεύτερο ήταν ρεκόρ αγώνων και το πέτυχε η Ναταλία Χριστοφή, στα 100μ. με εμπόδια, με 13.41.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Medochemie 64ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών, ξεκίνησε με τη σφυροβολία, στην οποία τη νίκη κατέκτησε για άλλη μία χρονιά η Χρυστάλλα Κυριάκου με 62,01μ, με τη 16χρονη Σάββα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με τα ρεκόρ που αναφέραμε. «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατέγραψα για πρώτη φορά επίδοση στα 60μ., παρά το ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα με το δεξί μου γόνατο. Στόχος στη χρονιά είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο κάτω των 20», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η Βαλεντίνα Σάββα. Στα 3.000μ. στιπλ γυναικών, η Χρυστάλλα Χατζηπολυδώρου δεν δυσκολεύτηκε να καταγράψει άλλη μία νίκη σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα, με 11:08.48.

Πέντε αγωνίσματα άρχισαν στις 19:00, με τα 100μ. με εμπόδια να ολοκληρώνονται πρώτα, με νικήτρια τη Ναταλία Χριστοφή (13.41) με ρεκόρ αγώνων. «Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και περίμενα καλύτερο χρόνο σήμερα, που δεν ήρθε. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένη για τη νίκη μου και προσβλέπω στο Ευρωπαϊκό Ομάδων, για να προσφέρω βαθμούς στην ομάδα μας. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να κατέβω τα 13 δεύτερα», ήταν κάποια από τα λόγια της Χριστοφή.

Η επιστροφή του Τράικοβιτς…

Ένα τέταρτο μετά μετείχε σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα έπειτα από δύο χρόνια ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος κέρδισε τα 110μ. με εμπόδια σε 13.94, χρόνος βέβαια μη αντιπροσωπευτικός για το επίπεδό του, ωστόσο μάς εξήγησε: «Πέρασα πολύ δύσκολα με τους τραυματισμούς μου τελευταία και σήμερα αισθανόμουν και λίγο κουρασμένος από το ταξίδι (σ.σ. ο Τράικοβιτς ζει και προπονείται στις ΗΠΑ). Εντάξει, ο χρόνος μου δεν είναι και ο καλύτερος και ξέρω ότι είμαι αργός αυτό το διάστημα, αλλά θα δουλέψω περισσότερο τις επόμενες ημέρες, αφού βασικός μου στόχος είναι να είμαι πανέτοιμος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Χάρηκα που επέστρεψα στους αγώνες, που είδα συγγενείς και φίλους και τους χαρίζω τη νίκη μου», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο πρωταθλητής μας στα ψηλά εμπόδια.

Κι ενώ τα δρομικά αγωνίσματα ολοκληρώνονταν κάπως πιο γρήγορα, η μάχη στα άλματα συνεχιζόταν με έντονο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στο μήκος γυναικών, εκεί όπου τελική νικήτρια ήταν η Φίλιππα Φωτοπούλου με 6,38μ., αφήνοντας δεύτερη τη Νεκταρία Παναγή με 6,34μ., η οποία δεν μπόρεσε να βρει τη φορά της, έχοντας 4 άκυρα άλματα (ένα κοντά στα 6,50μ.). «Στόχος μου σήμερα ήταν η νίκη και όχι η επίδοση. Είμαι κουρασμένη από το ταξίδι από τη Βαλένθια και δεν μπόρεσα να βγάλω τα συνηθισμένα μου άλματα. Τώρα στοχεύω στο Ευρωπαϊκό Ομάδων και θα συνεχίσω την προσπάθειά μου για εξασφάλιση της συμμετοχής μου στους Ολυμπιακούς», μας ανέφερε σε γενικές γραμμές η Φίλιππα Φωτοπούλου. Να σημειώσουμε ότι η Νεκταρία Παναγή θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Αθήνα, για το διεθνές μίτινγκ στη Φιλοθέη, αισιοδοξώντας πως εκεί θα έρθει το μεγάλο άλμα.

Η κούρσα της βραδιάς…

Αφού επισημάνουμε τις χαμηλές ρίψεις σε σφαιροβολία (νικήτρια η Θρασυβούλου με 13,45μ.) και ακοντισμό γυναικών (πρώτη η Χριστιάνα Έλληνα με 44,85μ.), να περάσουμε στην αναμενόμενα πιο ανταγωνιστική κούρσα της βραδιάς, τα 100μ. γυναικών. Δυστυχώς, το μηχάνημα άμεσης ανάκλησης των βατήρων βρήκε την ώρα να εμφανίσει προβλήματα. Δύο φορές έφυγαν τα κορίτσια και τις έστρεψε πίσω, χωρίς να υπάρχει παράβαση από κάποιαν… Αυτό προκάλεσε αναστάτωση στις συμμετέχουσες, πρόσθεσε άγχος, αγωνία και ανασφάλεια. Στην τρίτη φορά που στήθηκαν στους βατήρες έφυγαν κανονικά, χωρίς να μπορέσουν να πιάσουν τις αναμενόμενες επιδόσεις. Τελική νικήτρια η Ολίβια Φωτοπούλου με 11.55, με δεύτερη τη Σκεύη Ανδρέου με 11.68 και τρίτη τη Ραμόνα Παπαϊωάννου με 11.69. «Είμαι χαρούμενη για τη νίκη μου, παρά τα προβλήματα με το σύστημα στην εκκίνηση. Ο χρόνος δεν έχει τόση σημασία αυτή τη στιγμή, αφού είμαι ακόμα κουρασμένη από το ταξίδι και θα συνεχίσω την προσπάθειά μου για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο», μας είπε ανάμεσα σε άλλα η Ολίβια Φωτοπούλου.

Για τον Βασίλη Κωνσταντίνου, η συμμετοχή του σε αγώνες στην Κύπρο δεν είναι και η πιο ιδανική τελευταία, ιδιαίτερα στην απουσία του παγκοσμιονίκη Κυριάκου Ιωάννου. Εκεί που ολοκληρώνουν τις προσπάθειές τους οι νεαροί αθλητές μας, αρχίζει τα άλματα του στο ύψος ο Κωνσταντίνου, περιμένοντας αδρανής για αρκετή ώρα. Την Τετάρτη πέρασε με την πρώτη τα 2,09μ. και τα 2,16μ., αποτυγχάνοντας στα 2,21μ. Στα 100μ. ανδρών ο Σταύρος Αυγουστίνου επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κερδίζοντας με νέο ατομικό ρεκόρ σε 10.55. Στο άλμα επί κοντώ ο Νίκανδρος Στυλιανού επανήλθε σε καλές πτήσεις, επικρατώντας με 5,20μ., που είναι και η καλύτερη φετινή του επίδοση. Ωραία κούρσα πραγματοποίησε στα 3.000μ. στιπλ ο Νικόλας Φράγκου και παρά το ότι δεν είχε ανταγωνισμό, τερμάτισε σε 9:09.14.

Έκπληξη πραγματοποιήθηκε στα 1.500μ. γυναικών, με τη Μερόπη Παναγιώτου (4:22.51) να τερματίζει μπροστά από τη μόνιμη πρωταγωνίστριά μας τα τελευταία χρόνια και κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ, Ναταλία Ευαγγελίδου (4:24.19). Στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών, ήταν πολύ σημαντική η επιστροφή στην Κύπρο και στη δράση του Αμίν Χαντίρι, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με 3:46.36. «Αρχικά είμαι χαρούμενος που επέστρεψα σε αγώνες, έπειτα από τρία χρόνια. Αισθάνομαι αρκετά καλά και θα πρέπει να βρω σύντομα κούρσες για να λάβω μέρος, αφού πιστεύω ότι μπορώ να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς (σ.σ. 3:35.00). Επίσης, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να χαρίσω δύο νίκες στην Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων», ήταν κάποια από τα λόγια του Αμίν Χαντίρι.

15η σερί νίκη ο Παρέλλης, ξανά «άνεμος» η Αρτυματά

Κοντά τις 20:30 το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους στο «Τσίρειο» δύο ακόμα αθλητές μας που θα πάνε Τόκιο τον ερχόμενο μήνα, ο Απόστολος Παρέλλης και η Ελένη Αρτυματά. Ο Παρέλλης κατέγραψε τη 15η συνεχόμενη νίκη του σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα, επικρατώντας στη δισκοβολία με 60,68μ. «Προέρχομαι από δύο ταξίδια στο εξωτερικό για αγώνες, σε Αυστρία και Ουγγαρία, ενώ έχω κι ένα πρόβλημα με τη μέση μου, κάτι που με επηρέασε σήμερα για καλύτερη βολή. Ωστόσο, αυτό που θέλω και προετοιμάζομαι γι’ αυτό, είναι να είμαι στην καλύτερή κατάστασή μου στους Ολυμπιακούς, Τις επόμενες ημέρες θα πάω στο γιατρό μου στη Γερμανία, για να μου πει τι πρέπει να κάνω με τη μέση μου και πώς θα πρέπει να προσαρμόσω τις προπονήσεις μου, αφού ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι να ξαναμπώ σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων», μας ανέφερε ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο και 5ος παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα.

Το να τρέχεις χωρίς ανταγωνισμό δεν είναι και το καλύτερο, ιδιαίτερα για μιαν αθλήτρια του επιπέδου της Ελένης Αρτυματά, η οποία -συν τοις άλλοις- έτρεξε και προκριματικά το πρωί. Η κορυφαία αθλήτριά μας, τουλάχιστον στον 21ο αιώνα, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 400μ. με 52.32. «Περίμενα λίγο καλύτερο χρόνο σήμερα, όμως, δεν ήρθε. Είμαι καλά, αισθάνομαι καλά και αισιοδοξώ ότι θα ρίξω το χρόνο μου τις επόμενες ημέρες, Βασικός στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου στους Ολυμπιακούς και με αυτόν τον στόχο δουλεύω. Πιστεύω ότι σε κούρσες με ανταγωνισμό θα κάνω τον χρόνο που έχω στα πόδια μου», ήταν κάποια από τα λόγια της Ελένης Αρτυματά.

Στα 400μ. των ανδρών, ο Γιώργος Χωραττά ήταν ο νικητής με ατομικό ρεκόρ 48.84, με τον Χρίστο Ασσιώτη να είναι άτυχος, αφού ένιωσε ενοχλήσεις και σταμάτησε νωρίς την προσπάθειά του. Στο τριπλούν ανδρών ο 18χρονος Γρηγόρης Νικολάου ήταν ο νικητής με 15,39μ. Καταστροφικές για τον ΓΣΠ ήταν οι σκυταλοδρομίες 4Χ100μ. γυναικών και ανδρών, αφού πλήρωσε κάποια λάθη και ακυρώθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΓΣΟ να ξεφύγει για τα καλά στις βαθμολογίες της πρώτης ημέρας. Σε ό,τι αφορά τη σκυταλοδρομία των γυναικών, η ομάδα της Λεμεσού ήταν η νικήτρια με 48.27, ενώ στους άνδρες κέρδισε ο ΓΣΕ Αμμοχώστου με 42.29.

* Τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη (10/6/21), με τη διεξαγωγή άλλων 18 αγωνισμάτων. Οι αγώνες μεταδίδονται απευθείας από την Cablenet (18:30).

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

100Μ. ΑΝΔΡΩΝ (-1,2 μ/δ)

  1. Σταύρος Αυγουστίνου (ΓΣΕ) 10.55
  2. Δημήτρης Χατζησέργης (ΓΣΕ) 10.79
  3. Άλεξ Μπίτσι (ΓΣΟ) 10.79

100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (+0,3 μ/δ)

  1. Ολίβια Φωτοπούλου (ΓΣΠ) 11.55
  2. Σκεύη Ανδρέου (ΓΣΕ) 11.68
  3. Ραμόνα Παπαϊωάννου (ΓΣΚ) 11.69

400Μ. ΑΝΔΡΩΝ

  1. Γεώργιος Χωραττά (ΓΣΠ) 48.84
  2. Ανδρέας Δημητριάδης (ΓΣΕ) 49.21
  3. Μιχάλης Χρυσοστόμου (ΓΣΟ) 50.00

400Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Ελένη Αρτυματά (ΓΣΕ) 52.32
  2. Καλλιόπη Κουντούρη (ΓΣΠ) 54.98
  3. Ραφαηλία Δημητρίου (ΓΣΚ) 56.65

1.500Μ. ΑΝΔΡΩΝ

  1. Αμίν Χαντίρι (ΓΣΖ) 3:46.36
  2. Παναγιώτης Μιχαηλίδης (ΓΣΠ) 4:00.19
  3. Αντρέα Μισιάρα (ΓΣΠ) 4:00.29

1.500Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Μερόπη Παναγιώτου (ΓΣΠ) 4:22.51
  2. Ναταλία Ευαγγελίδου (ΓΣΠ) 4:24.19
  3. Μαρία Παπαναστασίου (ΓΣΟ) 4:44.42

Ε.Σ. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (Ελλάς)       4:32.39

110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (-0,1 μ/δ)

  1. Μίλαν Τράικοβιτς (ΓΣΟ) 13.94
  2. Έλβις Κριούκοφ (ΓΣΟ) 14.72
  3. Αναστάσιος Βασιλείου (ΓΣΖ) 15.28

100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (+0,3 μ/δ)

  1. Ναταλία Χριστοφή (ΓΣΕ) 13.41
  2. Δάφνη Γεωργίου (ΓΣΖ) 13.83
  3. Αγγελική Αθανασοπούλου (ΓΣΟ) 14.11

3.000Μ. ΣΤΙΠΛ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Νικόλας Φράγκου (ΓΣΠ) 9:09.14
  2. Κωνσταντίνος Τιμινής (ΓΣΟ) 9:52.33
  3. Γιώργος Κωνσταντίνου (ΓΣΟ) 9:56.46

3.000Μ. ΣΤΙΠΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Χρυστάλλα Χατζηπολυδώρου (ΓΣΠ) 11:08.48
  2. Σταυρούλα Θρασυβούλου (ΓΣΟ) 12:12.25
  3. Ειρήνη Χρίστου (ΓΣΟ) 12:43.85

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Φίλιππα Φωτοπούλου (ΓΣΠ) 6,38μ.
  2. Νεκταρία Παναγή Λουκά (ΓΣΕ) 6,34μ.
  3. Μαρία Ονησιφόρου (ΓΣΖ) 5,94μ.

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Γρηγόρης Νικολάου (ΓΣΠρ) 15,39μ.
  2. Ανδρέας Χρυσάνθου (ΓΣΠ) 14,80μ.
  3. Σταύρος Σταύρου (ΓΣΕ) 14,51μ.

ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Βασίλης Κωνσταντίνου (ΓΣΚ) 2,16μ.
  2. Κυριάκος Παμπακά (ΓΣΟ) 2,05μ.
  3. Ιωάννης Ανανιάδης (ΓΣΟ) 2,00μ.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Νίκανδρος Στυλιανού (ΓΣΠρ) 5,20μ.
  2. Ανδρέας Καζαμίας (ΓΣΠ) 4,80μ.
  3. Χρίστος Ταμάνης (ΓΣΟ) 4,80μ.

Ε.Σ. Θ-Π Χρυσανθόπουλος (Ελλάς)       5,35μ.

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Παρασκευούλα Θρασυβούλου (ΓΣΟ) 13,45μ.
  2. Στυλιάνα Κυριακίδου (ΓΣΠ) 13,07μ.
  3. Γαβριέλλα Φελλά (ΓΣΕ) 12,79μ.

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Απόστολος Παρέλλης (ΓΣΠ) 60,68μ.
  2. Ραφαήλ Αντωνίου (ΓΣΟ) 58,46μ.
  3. Γιώργος Κονιαράκης (ΓΣΟ) 57,67μ.

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Χριστιάνα Έλληνα (ΓΣΚ) 44,85μ.
  2. Ραφαηλία Ιωάννου (ΓΣΟ) 42,22μ.
  3. Δέσποινα-Βικτώρια Παναγή (ΓΣΟ) 40,60μ.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Χρυστάλλα Κυριάκου (ΓΣΠ) 62,01μ.
  2. Βαλεντίνα Σάββα (ΓΣΖ) 60,00μ.
  3. Αιμιλία Κολοκοτρώνη (ΓΣΠ) 56,46μ.

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ100Μ. ΑΝΔΡΩΝ

  1. Γ.Σ. Ευαγόρας 42.29
  2. Γ.Σ. Πράξανδρος 43.80
  3. Γ.Σ. Κόροιβος 43.85

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Γ.Σ. Ολύμπια 48.27
  2. Γ.Σ. Πράξανδρος 49.12
  3. Γ.Σ. Ευαγόρας 52.35

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Α΄ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΝΔΡΩΝ

  1. Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ 85,5β.
  2. Γ.Σ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 65,5β.
  3. Γ.Σ. ΕΥΑΓΟΡΑΣ 47,0β.
  4. Γ.Σ. ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ 25,0β.
  5. Γ.Σ. ΚΟΡΟΙΒΟΣ 22,0β.
  6. Γ.Σ. ΖΗΝΩΝ 20,0β.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ 93,0β.
  2. Γ.Σ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 66,0β.
  3. Γ.Σ. ΕΥΑΓΟΡΑΣ 42,0β.
  4. Γ.Σ. ΚΟΡΟΙΒΟΣ 32,0β.
  5. Γ.Σ. ΖΗΝΩΝ 20,0β.
  6. Γ.Σ. ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ 10,0β.

* Τα πλήρη αποτελέσματα σε κάθε αγώνισμα μπορείτε να τα διαβάσετε στη σελίδα https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2021/CYP/seniorchampionships/event/

* Στη φωτογραφία, αριστερά η Βαλεντίνα Σάββα, που πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 και κάτω των 18 ετών στη σφυροβολία και δεξιά, η Ναταλία Χριστοφή που πέτυχε νέο ρεκόρ αγώνων στα 100μ. με εμπόδια.

 

Print Friendly, PDF & Email
X