Αρχική Ανακοινώσεις Σημαντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ε.Α.Α.

Σημαντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ε.Α.Α.

από KOEAS

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το άθλημα του Στίβου λήφθηκαν στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ε.Α.Α.

Συγκεκριμένα, καθορίσθηκαν οι επόμενες Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις για την περίοδο 2018 – 2020 ως ακολούθως:

2018:   Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών & Γυναικών/ΒΕΡΟΛΙΝΟ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

2019:   Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων & Νεανίδων/ΜΠΟΡΑΣ(ΣΟΥΗΔΙΑ)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18ετών/ΓΚΑΒΛ(ΣΟΥΗΔΙΑ)

2020:   Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών & Γυναικών/ΠΑΡΙΣΙ(ΓΑΛΛΙΑ)

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το Πρωτάθλημα στο Παρίσι θα γίνει για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ και συγκεκριμένα στις 26-30 Αυγούστου.  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ιαπωνίας είναι προγραμματισμένοι να γίνουν την περίοδο 24 Ιουλίου – 09 Αυγούστου 2020.

Παράλληλα με την ανάθεση των πιο πάνω διοργανώσεων, καθορίστηκαν και τα όρια συμμετοχής και οι διαδικασίες πρόκρισης,  που ισχύουν από 01.01.2017.

Αποκλεισμός Ρωσίας από τη Σούπερ Λίνγκ του 2017

Οι Εθνικές Ομάδες της Ρωσίας δε θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Σούπερ Λίνγκ του 2017 που θα γίνει στη Λίλ της Γαλλίας στις 23-25.06.2017.  Την ίδια στιγμή αποφασίσθηκε να μην γίνει αντικατάσταση της από άλλη χώρα και η διοργάνωση  θα γίνει με 11 ομάδες.

Η Ρωσία στην επόμενη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, εφόσον λήξη η τιμωρία της, θα συμμετάσχει στην Α’ Κατηγορία.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υιοθέτησε την πρόταση για εισαγωγή του Πιστοποιητικού ενάντια στο Ντόπινγκ σαν προϋπόθεση για συμμετοχή σε αγώνες κάτω από τη δική της ευθύνη.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά θα ισχύσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών του 2018.  Οι αθλητές-τριες που θα δηλωθούν από τις Ομοσπονδίες, θα πρέπει να παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία «I RUN CLEAN» και να τύχουν σχετικής πιστοποίησης.

Print Friendly, PDF & Email
X