Αρχική Ανακοινώσεις Σκληρή δουλειά και ψηλοί στόχοι

Σκληρή δουλειά και ψηλοί στόχοι

από KOEAS

ΓΚΡΟΥΠ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗ

Στρωμένοι στη δουλειά, για να πραγματοποιήσουν τους υψηλούς τους στόχους, ενόψει της αγωνιστικής χρονιάς 2020, είναι οι αθλητές του γκρουπ του Μάριου Πατσαλίδη. Μάλιστα, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας, οι δρομείς του Μάριου ανέβηκαν για προπονήσεις και στο υψόμετρο του Τροόδους, αφού και νευραλγικές είναι οι προπονήσεις στο βουνό για δρομείς, αλλά και οι σχετικές εγκαταστάσεις υπάρχουν στις κοντινές Πλάτρες.

Ο Μάριος Πατσαλίδης μας μίλησε για τους αθλητές-τριες του, αρχής γενομένης από την άτυχη πρωταθλήτρια μας των στηπλ, Χρυστάλλα Χατζηπολυδώρου, η οποία τραυματίστηκε (στον πρόσθιο χιαστό) τον Σεπτέμβριο του 2019 και υπεβλήθη σε εγχείρηση. Όπως είπε ο κόουτς: «Εξελίσσεται ομαλά η μετεγχειρητική κατάσταση της Χρυστάλλας, η οποία ακολουθεί την απαιτούμενη αγωγή (κινησιοθεραπεία κτλ.). και δουλεύει σκληρά για αποκατάσταση».

Η μαχητική Χατζηπολυδώρου είχε επιτυχίες πέρυσι, όπως η κατάκτηση μεταλλίου στους Βαλκανικούς και η διάκριση στο Μπρούνο Τζάουλι (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων). Όπως μας είπε ο προπονητής της: «Μάλλον δεν θα προλάβει τους μεγάλους αγώνες του Ιουνίου-Ιουλίου, αν και δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά τώρα. Το βέβαιο είναι ότι, δεν θέλουμε να την πιέσουμε για να κάνει βιαστική επιστροφή στους αγώνες, για να μην υποστεί ζημιά».

Για τον νεαρό πρωταθλητή των στηπλ, Φάνη Πιττάλη, ο προπονητής του είπε: «Άλλαξε (ηλικιακή) κατηγορία πλέον ο Φάνης. Πέρυσι αγωνιζόταν ως έφηβος, τώρα θα τρέχει ως άνδρας και θέλουμε αυτή η μεταβατική περίοδος να κυλήσει ομαλά. Έχει στόχους καλούς, φυσικά. Θα κυνηγήσει στα 3.000μ. στηπλ και στα 5.000μ. το παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία U 23 (και ατομικά ρεκόρ στα δύο αγωνίσματα), ενώ θα κάνει τις πρώτες δοκιμές του στα 10.000 μέτρα. Στα στηπλ, που είναι το πρώτο αγώνισμά του, έχει ατομικό ρεκόρ 9.33.0, πλέον θα χτυπήσει μια επίδοση στα 9.20.0 και κάτω. Ίσως να αγωνιστεί τον ερχόμενο μήνα στον κλειστό στίβο (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 27-28 Φεβρουαρίου)».

Κλειστό στίβο θα κάνει οπωσδήποτε ο δρομέας ημιαντοχής, Παναγιώτης Μιχαηλίδης. Στοχεύει να κατεβεί τα 4 λεπτά στα 1.500 μέτρα (πέρυσι είχε 4.01.0), ενώ στον ανοιχτό στίβο, πάλι στα 1.500 μέτρα, θέλει να πιάσει επίδοση 3.55.0 και κάτω. Στη χρονιά που πέρασε, ο νεαρός αθλητής είχε διακριθεί στην Πενταεθνή συνάντηση, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στα 800 μέτρα. Οι φετινές του βλέψεις, ασφαλώς είναι κατά πολύ ψηλότερες.

Στην ομάδα του Πατσαλίδη ενσωματώθηκε φέτος και ένας αθλητής του ΓΣΕ, ο Ειρηναίος Ηλία. Είναι δρομέας των 3.000 μ. στηπλ και των 5.000 μέτρων και σύμφωνα με τον προπονητή του: «Πρόκειται για εξελίξιμο αθλητή, ο οποίος θέλει να ανεβεί αγωνιστικά και να ξεχωρίσει στα αγωνίσματά του».

Ευχάριστη νότα για τον Μάριο Πατσαλίδη, είναι η η επιστροφή του Αντρέα Μισιάρα σε φουλ δράση. Πέρυσι, κυρίως λόγω σπουδών (Sports Science) και εργασίας, δεν έκανε «πλήρη» σεζόν. Πλέον, ο Μισιάρα, προπονείται εντατικά και όπως τόνισε ο προπονητής του: «Ελπίζουμε ότι, φέτος θα αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα. Αμφότεροι οι γονείς του είναι Κενυάτες, αλλά ο αδελφός του ήδη έχει γίνει Κύπριος πολίτης και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά. Ο αθλητής μου έχει μεγάλες δυνατότητες. Στα καλά του και δίχως «φουλ» προπόνηση, είχε τρέξει τα 800 μέτρα σε 1.48.7».   

Print Friendly, PDF & Email
X