Αρχική Ανακοινώσεις Σπύρος Σπύρου: «Η επιτυχία να μας βοηθήσει να οργανωθούμε καλύτερα»

Σπύρος Σπύρου: «Η επιτυχία να μας βοηθήσει να οργανωθούμε καλύτερα»

από KOEAS

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια μιας αλυσίδας που οδηγεί στην επιτυχία έναν αθλητή ή μια αθλήτρια, είναι αναμφίβολα αυτό του προπονητή. Η προετοιμασία και η τεχνική καθοδήγηση από τον προπονητή / προπονήτρια, σε συνδυασμό με το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά από πλευράς των αθλητών και αθλητριών, μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Β΄ Κατηγορίας η συνεργασία αυτή έφερε καταπληκτικά αποτελέσματα για την Εθνική μας Ομάδα στίβου, η οποία εξασφάλισε την παραμονή της στην Κατηγορία. Επικεφαλής της προπονητικής μας ομάδας στην Πολωνία ήταν ο Σπύρος Σπύρου και υπεύθυνοι προπονητές στις κατηγορίες αγωνισμάτων οι Αντώνης Γιαννουλάκης, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, Φώτης Στεφανή, Γιώργος Ανδρέου, Μάριος Πατσαλίδης, Κυριάκος Αντωνίου και Αλέξανδρος Σταυρίδης. Η προπονητική ομάδα συνεργάστηκε εξαιρετικά και μεταξύ της και με τους αθλητές / αθλήτριές μας, συνεργασία η οποία αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα, τα οποία μας κράτησαν θριαμβευτικά στη Β΄ Κατηγορία.

«Η ομάδα μας, μετά από μια πολύ επιτυχημένη εμφάνιση κατάφερε τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στη Β΄ Κατηγορία. Είχαμε δώσει υπόσχεση, από τη Λεμεσό πριν από δύο χρόνια (σ.σ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας), ότι η άνοδος στη Β΄ Κατηγορία ναι μεν ήταν ένα κατόρθωμα, αλλά μεγαλύτερο κατόρθωμα θα ήταν η παραμονή μας σε αυτήν, με τα νέα δεδομένα όπως διαμορφωθήκαν και με την αλλαγή στις κατηγορίες. Το να επιτύχει μία χώρα την παραμονή της στις κορυφαίες της Ευρώπης, είναι ένα βήμα σημαντικό για να δείξει την αξία της στον αθλητισμό. Πιστεύω ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, γιατί υπήρχε μία πολύ καλή προετοιμασία για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, αλλά και για το κλίμα που επικράτησε την τελευταία εβδομάδα στην Πολωνία. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των αθλητών μας, τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και από πλευράς προσπάθειας», μας ανέφερε αρχικά στη συνομιλία που είχαμε, ο υπεύθυνος της προπονητικής μας ομάδας Σπύρος Σπύρου.

«Εμείς ως προπονητές, όλοι όσοι ήταν εδώ, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όλους τους αθλητές για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πιστεύω ότι πετύχαμε τον στόχο, αφού η μέγιστη προσπάθεια που έγινε από όλους είχε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι αθλητές από την πλευρά τους συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα αυτών των αγώνων και αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις. Οι επιδόσεις των αθλητών μας μάς αφήνουν ικανοποιημένους, κατά το πλείστον, αλλά υπάρχουν και αγωνίσματα στα οποία μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Και πρέπει να προσπαθήσουμε, στους επόμενους αγώνες, να βελτιώσουμε κάποιες επιδόσεις εκεί που υστερήσαμε, για να συνεχίσουμε να παραμένουμε στην Κατηγορία», πρόσθεσε ο κ. Σπύρου και συνεχίζοντας έκανε τις προτάσεις του:

«Χρειάζεται περαιτέρω στήριξη από το Κράτος»

«Βλέποντας μπροστά, όχι μόνο για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, αλλά και για όλους τους αγώνες που συμμετέχουμε, πρέπει να έχουμε καλύτερη οργάνωση σε όλους του τομείς. Το οικονομικό, το οποίο είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσει, αν θέλουμε να έχουμε συνέχεια στις επιτυχίες και στην άνοδο, είναι θέμα της Πολιτείας, το ποιο επίπεδο αθλητισμού θέλει να έχει. Γνωρίζοντας ότι η Ομοσπονδία από μόνη της δεν έχει τους πόρους για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, τις ελπίδες μας τις εναποθέτουμε στον ΚΟΑ. Φυσικά δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για τον στίβο. Αυτό που πιστεύω πως είναι ενδεδειγμένο να γίνει, είναι να αυξηθεί η χορηγία του Κράτους προς τον ΚΟΑ, η οποία παραμένει στάσιμη για πολλά χρόνια. Ο στίβος πρέπει να βοηθηθεί άμεσα, αφού η επόμενη χρονιά είναι Ολυμπιακή Χρονιά.

»Όσον αφορά τούς εδώ αθλητές μας είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα, αφού κατακτήσαμε και δύο πρώτες θέσεις, με αθλητές οι οποίοι διεκδικούν μετάλλιο από την τελική κατάταξη, στην οποία φαίνεται το επίπεδο της Κύπρου. Είναι φανερό ότι σε δύο χρόνια θα έρθουν καινούργιοι αθλητές στην Εθνική Ομάδα. Αν θέλουμε να έχουμε μία συνέχεια στις επιτυχίες, πρέπει να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την Ομοσπονδία μας. Η Ομοσπονδία αποτελείται από τους συλλόγους, οι Σύλλογοι είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες. Πρέπει να δουλέψουν οι Σύλλογοι για να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει να έχουμε. Πρέπει να υπάρξει, κατά την άποψή μου, ένας τετραετής σχεδιασμός, που θα αφορά τους παρόντες αθλητές, αλλά και τους μελλοντικούς. Να στηριχθούν όπως πρέπει, για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε την Εθνική Ομάδα. Οι Σχεδιασμοί που έχουμε, ως Ομοσπονδία, πρέπει να επαναξιολογηθούν. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους προπονητές στην Κύπρο, οι οποίοι πρέπει να αναβαθμιστούν και να τους πιστωθούν αυτές οι επιτυχίες που έχουμε στον στίβο. Αυτή η επιτυχία πρέπει να μας δώσει το έναυσμα να οργανωθούμε ακόμη καλύτερα. Πρέπει να στηριχθούν οι αθλητές μας οικονομικά, αλλά και οι προπονητές, για να μπορέσουν να προσφέρουν το καλύτερο».

»Οι συνθήκες προπόνησης στην Κύπρο έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ. Το Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ και το Τσίρειο είναι γήπεδα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα στάδια στον κόσμο. Όμως, πρέπει να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις στην επαρχία, όπως στην Πάφο, τη Λάρνακα, το Παραλίμνι και να εξοπλιστούν τα γήπεδα με τον κατάλληλο τρόπο, για να μπορεί ένας αθλητής να έχει αυτά που χρειάζεται για να κάνει σωστά την προπόνησή του. Γι’ αυτό ανέφερα ότι πρέπει να αυξηθεί η κρατική χορηγία στην Ομοσπονδία. Από μόνη της είναι αδύνατον να ανταποκριθεί. Δυστυχώς στην Κύπρο δεν έχουμε χορηγούς, για να στηρίξουν τον κλασικό αθλητισμό. Πρέπει να αλλάξουν οι νοοτροπίες και να δοθούν κίνητρα».

Καταλήγοντας ο Σπύρος Σπύρου απένειμε τα συγχαρητήρια στα μέλη της αποστολής στην Πολωνία «Να συγχαρούμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που δικαιούνται τα συγχαρητήριά μας, αφού οι ίδιοι ξέρουν τις θυσίες που κάνουν για να φτάσουν εδώ που έφτασαν. Συγχαρητήρια, στους προπονητές τους, στους Συλλόγους και στην Ομοσπονδία. Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι με την παρουσία τους εδώ βοήθησαν την ομάδα, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Περικλή Μάρκαρη, τον πρόεδρο του ΓΣΟ Κυριάκο Τσολάκη και τον φυσικοθεραπευτή μας».

Print Friendly, PDF & Email
X