Αρχική Ανακοινώσεις Σταθερά καλές οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου και στη Γάνδη

Σταθερά καλές οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου και στη Γάνδη

από KOEAS

Άλλη μία καλή εμφάνιση πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους στη φετινή περιοδεία τους στον κλειστό στίβο οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου. Το απόγευμα του Σαββάτου (13/2/21) βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο μίτινγκ, αγωνιζόμενες στη Γάνδη. Πρώτη ξεκίνησε τις προσπάθειές της η Φίλιππα Φωτοπούλου στο άλμα σε μήκος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με καλύτερο άλμα στα 6,46μ. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Φίλιππα πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ κλειστού στίβου στο Ντόρτμουντ με 6,52μ. Κατά σειρά τα άλματα της 24χρονης πρωταθλήτριάς μας ήταν: 6,16μ., 6,46μ., άκυρο, άκυρο, 6,16μ., άκυρο.

Η Ολίβια Φωτοπούλου είχε και πάλι διπλή υποχρέωση σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, στα 60μ. και μάλιστα έτρεξε και τις δύο κούρσες ακριβώς στον ίδιο χρόνο, 7.38! Η Ολίβια κέρδισε τον πρώτο ημιτελικό χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, όμως στον τελικό κατετάγη δεύτερη, πίσω από τη Βελγίδα Ράνι Ρόσιους, η οποία κέρδισε με 7.37. Το 7.37 είναι και το φετινό ρεκόρ στην απόσταση για την 24χρονη πρωταθλήτριά μας, η οποία πέτυχε δύο φορές παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ., ρίχνοντάς το στο 23.81.

«Ήταν μία εξαιρετική κούρσα ο τελικός, ο οποίος κρίθηκε στο φώτο – φίνις. Πέσαμε μαζί με τη Βελγίδα στον τερματισμό και δυστυχώς οι διοργανωτές έδωσαν τη νίκη στη συμπατριώτισσά τους. Το άσχημο στο γήπεδο ήταν η πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μόλις στον ένα βαθμό κελσίου, που επηρέασε στη σωστή προθέρμανση. Ωστόσο, η επίδοσή μου με ικανοποιεί και είναι σημαντικό ότι παραμένω σταθερή και ελπίζω σύντομα να τρέξω ακόμα γρηγορότερα», μας μετέφερε από τη Γάνδη η Ολίβια Φωτοπούλου.

Χαρούμενη για το αποτέλεσμα και την εμφάνισή της ήταν και η Φίλιππα Φωτοπούλου, αναφέροντας: «Στο δικό μου αγώνισμα είναι σημαντικό να υπάρχει στην εξέδρα ο προπονητής σου, για να σου δίνει τις κατάλληλες οδηγίες για να βελτιώνεσαι από άλμα σε άλμα. Δυστυχώς για μένα, δεν είχα τον προπονητή μου σήμερα κοντά μου, και παρά το ότι είχα μία ενόχληση στη φτέρνα, έκανα αρκετά καλές προσπάθειες και είμαι χαρούμενη με τα 6,46μ. Πιστεύω στον εαυτό μου και θα συνεχίσω με το κεφάλι ψηλά».

Να σημειώσουμε ότι οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου δεν έχουν προγραμματίσει ακόμα τον επόμενο αγώνα τους, κάτι που αναμένεται να κάνουν σύντομα, με την επιστροφή τους στη Βαλένθια, συζητώντας με τον προπονητή τους Ραφαέλ Μπλανκέρ.

Print Friendly, PDF & Email
X