Αρχική Ανακοινώσεις Σταθερά κορίτσια στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης

Σταθερά κορίτσια στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης

από KOEAS

Καλές παρουσίες και ουσιαστικά σταθερές επιδόσεις είχαν το απόγευμα της Τετάρτης, 1η Ιουνίου 2022, τα τρία κορίτσια του κυπριακού στίβου, που αγωνίστηκαν στο «Γκαλά Γυναικών» της Φιλοθέης, το οποίο ανήκει στα «χάλκινα» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η Φίλιππα Φωτοπούλου, μετά το εντυπωσιακό 6,79μ. που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στην Καλλιθέα, είχε και πάλι καλά άλματα, όμως, ο κόντρα άνεμος τη δυσκόλεψε πολύ στο να βρει σωστή φορά, κάνοντας άκυρα πατήματα. Βέβαια, τα δεδομένα πλέον για τη Φωτοπούλου αλλάζουν, αφού με την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου τον Αύγουστο, ίσως μπει στη διαδικασία ειδικής προετοιμασίας. Άλλωστε, μόλις ένα μήνα βρίσκεται με τον νέο προπονητή της, Μανώλη Σουβλάκη και στην προσπάθεια να αλλάξουν κάποια πράγματα στα άλματά της, ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Η Φίλιππα Φωτοπούλου κατέλαβε εν τέλει την 3η θέση στο μήκος με 6,53μ. (άνεμος -1,2 μ/δ) από το δεύτερο άλμα της, αφού την ξεπέρασαν στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Ρουμάνα Αλίνα Ροτάρου – Κότμαν με 6,63μ. (+1,2 μ/δ) και η Σπυριδούλα Καρύδη με 6,54μ. (+0,9 μ/δ). Κι ενώ οι συναθλήτριές της βρήκαν άλματα με ευνοϊκό άνεμο, η Φωτοπούλου έκανε και τα τρία έγκυρά της με αρνητικό (6,29μ. το πρώτο με -0,3 μ/δ και 6,26μ. το τελευταίο με επίσης -0,3 μ/δ).

Στο άλμα σε ύψος, η Δέσποινα Χαραλάμπους έδειξε την άνεσή της μέχρι το 1,80μ. και είναι θέμα χρόνου να βρει τον τρόπο να ξεπερνά πιο συχνά και το 1,84μ. Η αθλήτρια της Αγνής Χαραλάμπους, πέρασε με την πρώτη τα 1,70μ., 1,75μ. και 1,80μ. και απέτυχε τρεις φορές στο 1,84μ., καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Στο δύσκολο δρόμο της επιστροφής στα μεγάλα άλματα βρίσκεται η Στυλιάνα Ιωαννίδου και χρειάζεται χρόνο ακόμη για να αποβάλει από πάνω της τις δυσκολίες που πέρασε στο Κεντάκι. Η προπόνηση ξανά με τον Γιώργο Αποστολίδη είναι στα θετικά για να επιστρέψει και στα φυσιολογικά της δεδομένα. Στη Φιλοθέη, πέρασε με την πρώτη το 1,70μ. και το 1,75μ., χωρίς να ωστόσο να υπερβεί το 1,80μ., μένοντας στην 9η θέση.

Πάντως, το άλμα σε ύψος ήταν ίσως το κορυφαίο αγώνισμα της διοργάνωσης, αφού έγιναν φανταστικές επιδόσεις, με τρία νέα ατομικά ρεκόρ και συναρπαστικό ανταγωνισμό. Η φιναλίστ των Ολυμπιακών του Τόκιο, Μαρίγια Βούκοβιτς, εκεί που φαινόταν πως δεν ήταν στη μέρα της, κέρδισε την πρώτη θέση με 1,95μ., αφήνοντας δεύτερη, αλλά τρισευτυχισμένη τη 16χρονη Ανγκελίνα Τόπιτς, η οποία έκανε σπουδαίο ατομικό ρεκόρ με επίσης 1,95μ. Ακόμη, η 24χρονη Ελευθερία Χριστογεώργου έγινε η 4η Ελληνίδα που ξεπερνά το 1,93μ., συντρίβοντας το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ, το 1,87μ.! Στο άλμα επί κοντώ, η σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη κέρδισε την πρώτη θέση με 4,64μ.

Print Friendly, PDF & Email
X