Αρχική Ανακοινώσεις Στη Λεμεσό όλες οι διοργανώσεις στίβου τον Απρίλιο

Στη Λεμεσό όλες οι διοργανώσεις στίβου τον Απρίλιο

από KOEAS

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ εξέτασε λεπτομερώς το αγωνιστικό πρόγραμμα του Απριλίου και καθόρισε τα στάδια τα οποία θα φιλοξενήσουν τη διεξαγωγή των διοργανώσεών της, όπως πιο κάτω:

15 Απριλίου: Παγκύπριο Πρωτάθλημα 10.000μ. Ανδρών / Γυναικών, Λανίτειο Λεμεσού.

16 Απριλίου: «Λανίτεια 2022», Λανίτειο.

19 – 20 Απριλίου: Παγκύπρια Πρωταθλήματα Σύνθετων Αγωνισμάτων Ανδρών / Γυναικών και Εφήβων / Νεανίδων, Λανίτειο.

28 – 29 Απριλίου: Παγκύπρια Πρωταθλήματα Εφήβων / Νεανίδων (κάτω των 20 ετών), Τσίρειο Στάδιο.

Η Τεχνική Επιτροπή έτυχε ενημέρωσης από εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την επικείμενη Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η οποία θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 22 Μαΐου 2022 στην πόλη Καέν της περιφέρειας της Νορμανδίας στη Γαλλία. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες (16-18 χρονών) οι οποίοι θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν μετάλλιο, με βάση τις επιδόσεις της προηγούμενης Γυμνασιάδας, η οποία διεξήχθη το 2018 στο Μαρόκο. Σε ό,τι αφορά τον στίβο, επιπρόσθετα, μπορούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση αθλητές που πέτυχαν το όριο πρόκρισης της 6ης θέσης της προηγούμενης διοργάνωσης, νοουμένου ότι οι επιδόσεις τους συγκεντρώνουν τουλάχιστον τους 900 βαθμούς στο σύστημα της ουγγρικής βαθμολογίας.

Επίσης, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής ενημερώθηκαν για την τετραεθνή συνάντηση Εφήβων / Νεανίδων, η οποία θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου στο Τσίρειο Στάδιο της Λεμεσού. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος οι εθνικές ομάδες της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ρουμανίας και ενδεχομένως της Ελλάδας. Παραδοσιακά ήταν παρούσα και η Ουκρανία, αλλά λόγω του πολέμου δεν θα μπορεί να συμμετάσχει, όπως και η Λευκορωσία, η οποία είναι αποκλεισμένη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Από τη συνεδρίαση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η συζήτηση για το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου «Cyprus International», το οποίο θα φιλοξενήσει η ΚΟΕΑΣ στο Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού στις 10 Μαΐου. Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι στόχοι της ΚΟΕΑΣ και η συνεισφορά του καθενός για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Print Friendly, PDF & Email
X