Αρχική Ανακοινώσεις Στη Λοζάνη κρίνεται το διεθνές μίτινγκ στην Κύπρο

Στη Λοζάνη κρίνεται το διεθνές μίτινγκ στην Κύπρο

από KOEAS

Έντονες θα είναι οι διεργασίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου 2021, καθώς θα μαζευτούν στη Λοζάνη της Ελβετίας οι 51 Εθνικές Ομοσπονδίες για το ετήσιο Κογκρέσο. Το παρών του θα δώσει και ο κυπριακός στίβος, με τον πρόεδρο Περικλή Μάρκαρη και τον γενικό διευθυντή Αντώνη Γεωργαλλίδη, οι οποίοι θα παραβρεθούν στις πολύ σημαντικές συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, σε αρκετά επίπεδα που αφορούν τον ευρωπαϊκό στίβο. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τον κυπριακό στίβο είναι η επικύρωση και συμπερίληψη στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το προτεινόμενο διεθνές μίτινγκ στην Κύπρο για το 2022.

Η ΚΟΕΑΣ έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία την ανάληψη και διοργάνωση ενός από τα Bronze Continental Tour Meetings, στις 9 ή 10 Μαΐου 2022, η έγκριση του οποίου θα κριθεί στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η ΚΟΕΑΣ προχώρησε στη συγκεκριμένη αίτηση λαμβάνοντας υπόψη τη νέα τάξη πραγμάτων που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον παγκόσμιο και ευρωπαϊκό στίβο, σε ό,τι αφορά τα όρια και τις προϋποθέσεις για συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στις μεγάλες διοργανώσεις. Με τη διοργάνωση του συγκεκριμένου μίτινγκ θα βοηθηθούν οι αθλητές και αθλήτριές μας για εξασφάλιση σημαντικών βαθμών, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να βρεθούν όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη, το λεγόμενο world ranking. Ιδιαίτερα σε μια χρονιά στην οποία υπάρχει και Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Επιπρόσθετα, μια επιτυχής διοργάνωση τέτοιου επιπέδου θα βάλει την Κύπρο στο χάρτη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και θα προσελκύσει σημαντικούς αθλητές από όλη την Ευρώπη, καθιστώντας το νησί μας ως ιδανικό προορισμό στην έναρξη μίας αγωνιστικής χρονιάς. Εκτός από το διεθνές μίτινγκ, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναμένεται να επικυρώσει τυπικά και την τετραεθνή συνάντηση στίβου στην Κύπρο, σε επίπεδο Εφήβων / Νεανίδων, που αναβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η συνάντηση αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου 2022, με τη συμμετοχή της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, ενώ με περιορισμένο αριθμό αθλητών αναμένεται να συμμετάσχει και η Λευκορωσία.

Στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της Επιτροπής Διοργανώσεων για τα διεθνή μίτινγκ του 2021 (7 αργυρά και 25 χάλκινα), η οποία συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα διά ζώσης από το 2019, εξαιτίας της πανδημίας. Η συγκεκριμένη επιτροπή ετοίμασε τις εισηγήσεις της προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο για τα μίτινγκ της νέας χρονιάς, προτείνοντας και αλλαγές σε ό,τι αφορά τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιών, θέλοντας να μπουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επίσημη εκλογή Καραμαρίνοφ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κογκρέσου, στις 14 Οκτωβρίου 2021, θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την αναπλήρωση των κενωθεισών θέσεων, εξαιτίας των θανάτων του προέδρου Σβέιν Άρνε Χάνσεν (20/7/2020) και του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου Φρανκ Χένζελ (29/11/2020). Σε ό,τι αφορά τη θέση του προέδρου, ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ δεν έχει ανθυποψήφιο και θα ηγηθεί και επίσημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Ο κ. Καραμαρίνοφ (26/3/1958, Βουλγαρία) διατελούσε από το καλοκαίρι του 2020, μετά το θάνατο του Χάνσεν, ως προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και πλέον θα ασκεί επίσημα τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Με την επίσημη «προαγωγή» του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ στη θέση του προέδρου, αδειάζει μία θέση στους αντιπροέδρους, την οποία διεκδικούν οι Έριτς Τεϊγκαμάγκι (Εσθονία), Ζιαν Γκρασιά (Γαλλία) και Μάρτον Ίστβαν Γκιουλάι (Ουγγαρία). Και με αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να προστεθούν δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, θέσεις τις οποίες διεκδικούν οι Γιούργκεν Κέσινγκ (Γερμανία), Φρανκ Καρέρας (Γιβραλτάρ), Χένρικ Ολζέβσκι (Πολωνία) και Λούις Φιγκουεϊρέδο (Πορτογαλία). Στις εκλογές έχουν δικαίωμα ψήφου και οι 51 Ομοσπονδίες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Με το πέρας του Κογκρέσου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, στις 14 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει πολύ ενδιαφέρον διήμερο, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συνέδριο, δέκα εργαστήρια με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον στίβο, διάφορες συναντήσεις περιφερειακών επιτροπών και άλλα. Να σημειώσουμε ότι, στη συνάντηση της Ομοσπονδίας Μικρών Κρατών Ευρώπης θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, να διεκδικεί την επανεκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου.

Βράβευση κορυφαίων αθλητών – αθλητριών

Το εποικοδομητικό τριήμερο στη Λοζάνη θα κλείσει υπέροχα το βράδυ του Σαββάτου (16/10) με τη φαντασμαγορική τελετή βράβευσης των κορυφαίων Ευρωπαίων αθλητών και αθλητριών στο 2021 «Golden Tracks awards ceremony». Τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου αθλητή διεκδικούν ο Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ, Σουηδία), Λαμόντ Μαρσέλ Τζέικομπς (100μ., Ιταλία) και Κάρστεν Βάρχολμ (400μ. εμπόδια, Νορβηγία). Αυτόν της κορυφαίας αθλήτριας οι Σιφάν Χασάν (1.500μ., 5.000μ., 10.000μ., Ολλανδία), Μαρία Λασίτσκενε (ύψος, Ρωσία) και Ανίτα Βλόνταρτζικ (σφυροβολία, Πολωνία).

Σε ό,τι αφορά τον τίτλο του «ανατέλλοντος αστεριού», που αφορά τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, τον τίτλο του κορυφαίου στην Ευρώπη το 2021 διεκδικούν οι Κρίστιαν Τσεχ (δισκοβολία, Σλοβενία), Αλεσάντρο Σιμπίλιο (400μ. εμπόδια, Ιταλία) και Σάσια Ζογιά (110μ. εμπόδια, Γαλλία). Στις γυναίκες, το έπαθλο διεκδικούν οι Ρασιντάτ Αντελέκε (100μ., 200μ., Ιρλανδία), Φέμκε Μπολ (400μ. εμπόδια, Ολλανδία) και Κίλι Χόντγκινσον (800μ., Μεγάλη Βρετανία).

* Στη φωτογραφία, ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος από την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, θα είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Print Friendly, PDF & Email
X