Αρχική Ανακοινώσεις Στη μνήμη Κώστα Σταθελάκου το Χειμερινό Ρίψεων την Παρασκευή (1/3)

Στη μνήμη Κώστα Σταθελάκου το Χειμερινό Ρίψεων την Παρασκευή (1/3)

από KOEAS

Είναι καθιερωμένο η πρώτη διοργάνωση στον ανοικτό στίβο κάθε χρονιά, να είναι το Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, το οποίο φέτος θα είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Κι αυτό εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου του ομοσπονδιακού μας προπονητή ρίψεων Κωνσταντίνου Σταθελάκου, τον οποίο «αποχαιρετήσαμε» την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Ο Κώστας Σταθελάκος συνέδεσε τη ζωή του, όχι μόνο με την αγαπημένη του Σκεύη, αλλά και τη σφυροβολία, αγώνισμα στο οποίο διακρίθηκε και με τον ΣΕΓΑΣ και με την ΚΟΕΑΣ. Από το 2017, έχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία, ανέλαβε την καθοδήγηση του Απόστολου Παρέλλη, τον οποίο «οδήγησε» σε τεράστιες διακρίσεις στη δισκοβολία, όπως η 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019, με το εξαιρετικό παγκύπριο ρεκόρ των 66,32μ. Από τότε ανέλαβε τα ηνία των Κύπριων ριπτών και καθοδήγησε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές του στο να καταγράψουν ατομικές επιδόσεις… Εκτός αυτού, με προσωπικές πρωτοβουλίες ανακαίνισε το 4ο γήπεδο του ΓΣΠ, φτιάχνοντας εξαιρετική εγκατάσταση για όλους τους Κύπριους ρίπτες, αλλά και για τους Ελλαδίτες και ξένους που επιλέγουν τη Λευκωσία για προετοιμασία. Δυστυχώς, στα 36 του μόλις χρόνια, την 1η Φεβρουαρίου 2024, το νήμα της ζωής του κόπηκε στην πόλη Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, όπου βρισκόταν για προετοιμασία με την ομάδα του. Η αγάπη του για τις ρίψεις και τους αθλητές του ήταν τεράστια, όπως τεράστια είναι τώρα πια και η απώλειά του.

Τιμώντας τη μνήμη του, η ΚΟΕΑΣ αφιερώνει το φετινό Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων στον Κώστα Σταθελάκο, τον αναμορφωτή των κυπριακών ρίψεων τα τελευταία χρόνια. Την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία, θα μαζευτούν οι Κύπριοι ρίπτες όλων των ηλικιών για να καταγράψουν τις πρώτες επιδόσεις τους στο 2024, να δουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται και να καθορίσουν με τους προπονητές τους τους επόμενους στόχους τους. Από τις δηλώσεις συμμετοχών απουσιάζουν οι αθλητές του Κώστα Σταθελάκου, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συνέλθουν και να επανέλθουν δυνατοί και πνευματικά… Από τις συμμετοχές ξεχωρίζει αυτή του Ιωσήφ Κεσίδη, ασημένιου πρωταθλητή Ευρώπης κάτω των 20 ετών (2023) και χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή Κ20 (2022), ο οποίος θα διεκδικήσει με την 6κιλη σφύρα του το όριο των 67,50μ. για το αυγουστιάτικο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Περού.

* Όλες τις συμμετοχές, καθώς και την απευθείας καταγραφή των αποτελεσμάτων του Χειμερινού Πρωταθλήματος Ρίψεων, μπορείτε να τις δείτε στο https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2024/CYP/throwingcup/event/

* Να θυμίσουμε ότι τα βάρη των οργάνων είναι τα ακόλουθα:

ΑΝΔΡΕΣ: Σφαίρα – Σφύρα: 7,26κ., Δίσκος: 2κ., Ακόντιο: 800γρ.

ΕΦΗΒΟΙ: Σφαίρα – Σφύρα: 6κ., Δίσκος: 1,75κ., Ακόντιο: 800γρ.

ΠΑΙΔΕΣ: Σφαίρα – Σφύρα: 5κ., Δίσκος: 1,5κ., Ακόντιο: 700γρ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σφαίρα – Σφύρα: 4κ., Δίσκος: 1κ., Ακόντιο: 600γρ.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Σφαίρα – Σφύρα: 4κ., Δίσκος: 1κ., Ακόντιο: 600γρ.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Σφαίρα – Σφύρα: 3κ., Δίσκος: 1κ., Ακόντιο: 500γρ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1/3/24)

15:00    Σφυροβολία Ανδρών, Εφήβων, Παίδων

16:00    Σφυροβολία Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων

16:00    Σφαιροβολία Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων

17:00    Δισκοβολία Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων

18:00    Σφαιροβολία Ανδρών, Εφήβων, Παίδων

18:00    Δισκοβολία Ανδρών, Εφήβων, Παίδων

19:00    Ακοντισμός Ανδρών, Εφήβων, Παίδων

Print Friendly, PDF & Email
X