Αρχική Ανακοινώσεις Στην Ελβετία ο Μίλαν Τράικοβιτς

Στην Ελβετία ο Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Μετά την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους οποίους έδειξε ότι ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό μετά τον τραυματισμό του, ο Μίλαν Τράικοβιτς συνεχίζει την αγωνιστική του δράση στα ταρτάν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 στον κλειστό στίβο, θα λάβει μέρος το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, στο διεθνές μίτινγκ της Βέρνης στην Ελβετία «Citius». Ο Τράικοβιτς δήλωσε συμμετοχή σε αυτό το μίτινγκ, θέλοντας να εξαργυρώσει, με βελτιωμένη επίδοση, την αρκετά καλή αγωνιστική του κατάσταση, αφού ο τραυματισμός τον άφησε πίσω από τις γνωστές εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Στο Τόκιο, ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016, κατέγραψε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 13.59, που τον βοήθησε να προκριθεί στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια. Στη Βέρνη πηγαίνει με διπλό στόχο, που είναι ο βελτιωμένος χρόνος του, αρχικά κάτω από τα 13.50, που θα του δώσει απευθείας την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 και βέβαια, η άνοδός του στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς μετά τους Ολυμπιακούς αφαιρέθηκαν οι βαθμοί που πήρε στο Παγκόσμιο του 2019. Στην Ντόχα το 2019 ο Τράικοβιτς τερμάτισε στην 8η θέση του τελικού και βρισκόταν σταθερά στην πρώτη 20άδα στο world ranking.

Τώρα, με την έλλειψη διοργανώσεων εξαιτίας του covid-19 στο 2020, με τον τραυματισμό που του στέρησε συμμετοχές σε διοργανώσεις τη φετινή χρονιά, αισιοδοξεί ότι θα ξαναβρεί τον ρυθμό του στο τέλος του Αυγούστου και θα εξασφαλίσει την άνοδό του στις φυσιολογικές ψηλές θέσεις των 110μ. με εμπόδια, όπου πραγματικά ανήκει. Γι’ αυτό, μετά τη Βέρνη, έχει δηλώσει συμμετοχή και στο μίτινγκ της Βουδαπέστης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 Αυγούστου. Και τα δύο μίτινγκ ανήκουν στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, από τα οποία ο πρωταθλητής μας αισιοδοξεί ότι θα εξασφαλίσει συμμετοχή σε ένα από τα επόμενα Ντάιμοντ Λιγκ.

Στη Βέρνη, ο Μίλαν Τράικοβιτς θα έχει αντιπάλους αθλητές οι οποίοι έτρεξαν πιο γρήγορα φέτος από τον ίδιο την απόσταση, κάτι που θα τον βοηθήσει να ρίξει τον χρόνο του. Το εντυπωσιακό της κούρσας είναι πως οι έξι από τους οκτώ συμμετέχοντες είναι οι κάτοχοι του εθνικού ρεκόρ της χώρας τους! Συγκεκριμένα, οι αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στα 110μ. με εμπόδια στο μίτινγκ «Citius», κούρσα η οποία είναι ορισμένη για τις 20:49 (ώρα Κύπρου), είναι οι ακόλουθοι:

ΑΘΛΗΤΗΣ                           ΧΩΡΑ                   Φ.Ε.        Ατ.Ε.

Τζέισον Τζόζεφ                   Ελβετία                 13.12     13.12 (NR)

Έλμο Λάκα                          Φινλανδία             13.31     13.31 (NR)

Μικντάτ Σεβλέρ                   Τουρκία                13.42     13.42 (NR)

Κάμερον Φίλερι                   Μ. Βρετανία          13.46     13.46

Βλάντιμιρ Βουκίτσεβιτς      Νορβηγία              13.42     13.42 (NR)

Κουν Σμετ                            Ολλανδία              13.50     13.50

Αντόνιο Αλκάνα                  Ν. Αφρική             13.55     13.11 (NR)

Μίλαν Τράικοβιτς                ΚΥΠΡΟΣ              13.59     13.25 (NR)

* Φ.Ε.: Φετινή Επίδοση, Ατ.Ε.: Ατομική Επίδοση, NR: Εθνικό Ρεκόρ.

Photo credit: Paris J Andreou

Print Friendly, PDF & Email
X