Αρχική Ανακοινώσεις Στην Επιτροπή Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Μίλαν Τράικοβιτς

Στην Επιτροπή Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Την εκλογή του στην Επιτροπή Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου κατάφερε ο Μίλαν Τράικοβιτς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο, από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου, οι αθλητές και οι αθλήτριες επέλεξαν με τις ψήφους τους τους έξι εκπροσώπους τους στην Επιτροπή Αθλητών. Ο δικός μας πρωταθλητής ήταν δεύτερος στις ψήφους των ανδρών, εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση του στην Επιτροπή για την επόμενη τετραετία (2022-2026). Αντίθετα, δεν τα κατάφερε στις γυναίκες η Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία ήρθε 6η στις ψήφους και δυστυχώς δεν θα μπορέσει να βρεθεί και αυτή στη σημαντική αυτή επιτροπή, που θα προσπαθεί να θέτει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ζητήματα που αφορούν τους πρωταγωνιστές των σταδίων.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ανακοίνωσε τη σειρά που πήραν στην εκλογική διαδικασία οι αθλητές και αθλήτριες, χωρίς να αναφέρει πόσες ψήφους έλαβε ο κάθε υποψήφιος και η κάθε υποψήφια. Στους άνδρες πρώτος στις ψήφους ήταν ο Γερμανός Τόμας Ρέλερ, δεύτερος ο δικός μας Μίλαν Τράικοβιτς και τρίτος ο Δανός Κρίστιαν Ούλντμπιεργκ Χάνσεν, ενώ στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Ελβετίδα Λέα Σπρούνγκερ και την ακολούθησαν η Βουλγάρα Ιβέτ Λάλοβα – Κόλιο και η Ιταλίδα Αλέσια Τροστ. Με το τέλος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, είχε το δικαίωμα να επιλέξει έναν άνδρα και μία γυναίκα, για να καταρτιστεί το οκταμελές Συμβούλιο της Επιτροπής Αθλητών. Ο κ. Καραμαρίνοφ διάλεξε να εισάγει στην Επιτροπή Αθλητών τον αθλητή και την αθλήτρια που κατέλαβαν την 4η θέση στην εκλογική διαδικασία, τον Ουκρανό Ολέκσι Κασιάνοφ και τη Βρετανίδα Άσια Φίλιπ.

Μετά την ανακοίνωση της οκταμελούς Επιτροπής Αθλητών, ο πρόεδρος Καραμαρίνοφ πρότεινε τη Λέα Σπρούνγκερ ως την πρόεδρο της Επιτροπής, η οποία θα έχει ταυτόχρονα και δικαίωμα ψήφου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το οποίο νωρίτερα είχε εγκρίνει την πρόταση Καραμαρίνοφ. Η Σπρούνγκερ, νικήτρια στα 400μ. με εμπόδια στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το 2018, έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2021. Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος της απερχόμενης Επιτροπής Αθλητών ήταν ο Περικλής Ιακωβάκης (2018 – 2022), ενώ η μοναδική που συνεχίζει και σε αυτήν την Επιτροπή είναι η Ιβέτ Λάλοβα – Κόλιο.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Μίλαν Τράικοβιτς ευχαρίστησε όλους τους Ευρωπαίους αθλητές και αθλήτριες που τον ψήφισαν και τόνισε πως είναι ανοικτός στο να ακούσει κάθε άποψη για το πώς θα κάνουν το άθλημά μας καλύτερο. «Μη διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα ή email και να είστε σίγουροι ότι θα μεταφέρω όλες τις πληροφορίες στην επιτροπή. Ας δουλέψουμε μαζί για το άθλημά μας», κατέληξε ο Τράικοβιτς.

* Την υποστήριξη των Ευρωπαίων αθλητών του στίβου, όπως του Ζοάου Βίτορ ντε Ολιβέιρα, εξασφάλισε ο Μίλαν Τράικοβιτς.

Print Friendly, PDF & Email
X