Αρχική Ανακοινώσεις Στην Κωνσταντινούπολη η κυπριακή αποστολή για το Ευρωπαϊκό Κλειστού

Στην Κωνσταντινούπολη η κυπριακή αποστολή για το Ευρωπαϊκό Κλειστού

από KOEAS

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 1η Μαρτίου 2023, η κυπριακή αποστολή, η οποία θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί -επίσημα- από τις 3 έως τις 5 του μήνα. Οι Μίλαν Τράικοβιτς (60μ. εμπόδια), Ναταλία Χριστοφή (60μ. εμπόδια), Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν (μήκος) και Ολίβια Φωτοπούλου (60μ.) πήγαν στην Πόλη με βασικότερο στόχο να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και να διεκδικήσουν τη διάκριση σε όποιον βαθμό είναι εφικτή. Μαζί τους οι προπονητές Αντώνης Γιαννουλάκης και Αλέξανδρος Σταυρίδης, με τον Γιώργο Γεωργίου να είναι ο αρχηγός της αποστολής μας.

Όλα τα παιδιά αναμένεται να έχουν την πρώτη επαφή τους με την «Ατακόι Αρένα» το βράδυ, για να ξεμουδιάσουν, να πατήσουν τον ιδιότυπο τάπητα του κλειστού στίβου και να κάνουν τις σημαντικές προπονήσεις πριν από τους αγώνες τους. Είναι σημαντικό πως όλα τα κορίτσια έχουν αγωνιστεί και διακριθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, κατακτώντας μετάλλια στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα Κλειστού. Μόνο ο Τράικοβιτς έχει άγνοια από την ελαστικότητα του ταρτάν, καθώς η τελευταία φορά που πήγε στην Κωνσταντινούπολη ήταν το 2015. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να συνηθίσουν και το πολύ πρωινό ξύπνημα και να ετοιμάσουν γρήγορα το σώμα τους για να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, αφού όλοι τους θα δώσουν τον πολύ σημαντικό πρώτο αγώνα τους αρκετά νωρίς το πρωί, από τη στιγμή που με την Κωνσταντινούπολη έχουμε μία ώρα διαφορά (09:00 το πρωί εκεί είναι 08:00 το πρωί σε εμάς) και το πρόγραμμα κάθε μέρα ξεκινά από τις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα)!

Πρώτη στη μάχη του 37ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου θα ριχθεί από το πρωί της Παρασκευής (3/3) η Ολίβια Φωτοπούλου. Σε μία ημέρα είναι ορισμένες όλες οι κούρσες των 60μ. γυναικών, με τις σειρές του πρώτου γύρου να διεξάγονται το πρωί, το απόγευμα οι ημιτελικοί και το βράδυ ο τελικός. Σημαντικότατο το πρωινό του Σαββάτου (4/3) για τα υπόλοιπα παιδιά, καθώς θα δώσουν τον πρώτο αγώνα τους, στοχεύοντας στην εξασφάλιση συμμετοχής στον παρακάτω γύρο. Για τη Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν, ο επόμενος γύρος είναι και ο τελικός του άλματος σε ύψος, ενώ για τον Μίλαν Τράικοβιτς και τη Ναταλία Χριστοφή είναι ο ημιτελικός στα 60μ. με εμπόδια. Οι ημιτελικοί και ο τελικός στα 60μ. με εμπόδια ανδρών και γυναικών είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (5/3). Μάλιστα, με τους τελικούς αυτών των αγωνισμάτων θα κλείσει το αγωνιστικό πρόγραμμα στο 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

* Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη (2/3/23) θα πραγματοποιηθούν προκριματικά σε επτά αγωνίσματα, με το παράξενο πως η συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται ως «Ημέρα Μηδέν».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

11:05 60μ. γυναικών, σειρές πρώτου γύρου

18:05 60μ. γυναικών, ημιτελικές σειρές

20:45 60μ. γυναικών, ΤΕΛΙΚΟΣ

(Ολίβια Φωτοπούλου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

09:35 60μ. εμπόδια γυναικών, σειρές πρώτου γύρου

(Ναταλία Χριστοφή)

10:10 Μήκος γυναικών, προκριματικός

(Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν)

10:20 60μ. εμπόδια ανδρών, σειρές πρώτου γύρου

(Μίλαν Τράικοβιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

09:35 60μ. εμπόδια ανδρών, ημιτελικά

(Μίλαν Τράικοβιτς)

09:55 60μ. εμπόδια γυναικών, ημιτελικά

(Ναταλία Χριστοφή)

18:50 Μήκος γυναικών, ΤΕΛΙΚΟΣ

(Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν)

19:55 60μ. εμπόδια γυναικών, ΤΕΛΙΚΟΣ

(Ναταλία Χριστοφή)

20:05 60μ. εμπόδια ανδρών, ΤΕΛΙΚΟΣ

(Μίλαν Τράικοβιτς)

* Οι ώρες είναι Κύπρου.

* Να αναφέρουμε ότι, από φέτος η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) θα προσφέρουν τη διοργάνωση διαδικτυακά, από το νέο κανάλι τους επονομαζόμενο σε allathleticstv. Μέλος της EBU είναι και το ΡΙΚ, το οποίο έχει ενσωματώσει το allathleticstv στη διαδικτυακή του πλατφόρμα (cybc.com.cy) και θα μεταδώσει απευθείας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Ο σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος: https://allathletics.tv/

Print Friendly, PDF & Email
X