Αρχική Ανακοινώσεις Στη Ρώμη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2024

Στη Ρώμη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2024

από KOEAS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της 160ής συνεδρίασής του, που έγινε διαδικτυακά την Τρίτη (10/11/20), αποφάσισε να αναθέσει στη Ρώμη τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου το 2024. Οι διεκδικήτριες πόλεις, Ρώμη (Ιταλία) και Κατοβίτσε – Σιλέσια (Πολωνία), είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητές τους, για το κορυφαίο γεγονός της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο 2024, με τελική επιλογή την ιταλική πρωτεύουσα. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναμένεται να αρχίσει συζητήσεις με την πόλη Κατοβίτσε – Σιλέσια για διοργάνωση μελλοντικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Κρίστιαν Μιλτς, θα επισκεφτεί τις επόμενες εβδομάδες το Τόρουν της Πολωνίας, το οποίο θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2021 και με την ευκαιρία αυτή θα έχει προκαταρτικές συνομιλίες.

Μετά την ανακοίνωση, ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι η Ρώμη θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2024 και να ευχαριστήσουμε την Κατοβίτσε – Σιλέσια για την υποψηφιότητά της. Η Ιταλία έχει ήδη αποδείξει ότι είναι σε θέση να διοργανώσει εξαιρετικά πρωταθλήματα στίβου σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και είμαι βέβαιος ότι οι αθλητές και οι φίλαθλοι θα ανυπομονούν να ταξιδέψουν στη Ρώμη το 2024».

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Ιταλία θα διοργανώσει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, μετά το Τορίνο το 1934, που φιλοξένησε την ιστορική πρώτη διοργάνωση και τη Ρώμη το 1974, όταν ο εκπληκτικός Πιέτρο Μενέα κέρδισε τα 200μ. μπροστά στους συμπατριώτες του. Θα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στίβου στην ιταλική πρωτεύουσα από το 1987, όταν φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τη Βουλγάρα Στέφκα Κονσταντίνοβα να πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 2,09μ., ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ολίμπικο, το οποίο φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό του 1974 και το Παγκόσμιο του 1987, όπως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Ανακαινίστηκε το 1990 και φιλοξενεί κάθε χρόνο το Ντάιαμοντ Λιγκ της Ρώμης, στην παρουσία 70.000 θεατών.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης (11/11/20), το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου θα ανακοινώσει τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2023 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου 2023 κάτω των 23 ετών.

* Θυμίζουμε ότι, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2020, που θα διεξαγόταν στο Παρίσι (25-30 Αυγούστου), ακυρώθηκε, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, ότι, το Ευρωπαϊκό του 2022 θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου της Γερμανίας (16-21 Αυγούστου).

Print Friendly, PDF & Email
X