Αρχική Ανακοινώσεις Στο Μπέρμιγχαμ το Ευρωπαϊκό Στίβου του 2026

Στο Μπέρμιγχαμ το Ευρωπαϊκό Στίβου του 2026

από KOEAS

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Στίβου, μία βρετανική πόλη θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση! Αυτό θα γίνει το 2026, με το ανακαινισμένο στάδιο «Αλεξάντερ» να ανακοινώνεται ως η μοναδική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τη Βουδαπέστη. Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου έγινε στο τέλος της πρώτης ημέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, στη Βαρσοβία (11/11/22). Το Μπέρμιγχαμ είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του 2007 και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου το 2003 και το 2018. Τη φετινή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε ένα κατάμεστο καθημερινά γήπεδο, οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες, δείχνοντας πως το Μπέρμιγχαμ και το στάδιο «Αλεξάντερ» είναι ικανά να φιλοξενήσουν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου το 2026.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνουμε την ανάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2026 στο Μπέρμιγχαμ. Ο βρετανικός λαός τρέφει τεράστια εκτίμηση στον στίβο παγκόσμιας κλάσης και το βρετανικό φίλαθλο κοινό είναι από τα πιο ενημερωμένα, παθιασμένα και ενθουσιώδη οπουδήποτε στον κόσμο. Το είδαμε πρόσφατα στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, όπου οι κερκίδες ήταν κατάμεστες καθημερινά, ακόμα και στο πρωινό πρόγραμμα», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, προσθέτοντας: «Είμαστε σίγουροι ότι οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης θα αγωνίζονται σε ένα γεμάτο στάδιο κάθε ημέρα και μπροστά σε ένα τεράστιο τηλεοπτικό κοινό, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε μία καλύτερη πόλη και ένα καλύτερο στάδιο για τη διοργάνωσή μας το 2026».

Η ομάδα στίβου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας είναι η πιο πετυχημένη στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Στίβου, καθώς έχει κερδίσει τα περισσότερα χρυσά μετάλλια, που αριθμούν τα 124, με τους Βρετανούς αθλητές να προσφέρουν σημαντικές και εμβληματικές στιγμές στην πορεία των χρόνων. Ο Κόλιν Τζάκσον στα 110μ. με εμπόδια και ο Στιβ Μπάκλι στον ακοντισμό, έχουν κερδίσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, από το 1990 έως το 2002, με τον Μο Φάρα να κερδίζει πέντε χρυσά μετάλλια στα 5.000μ. και 10.000μ. από το 2010 έως το 2014.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζακ Μπάκνερ, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε μεγάλη τιμή, που μας ανατέθηκε το προνόμιο να φιλοξενήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2026. Είναι υπέροχα νέα για τον στίβο μας και είναι κάτι που θα ωφελήσει ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς θα δείξουμε την ικανότητά μας να φιλοξενούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλη τη χώρα. Η Ομοσπονδία Στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμούσε εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει αυτή τη διοργάνωση και ευχαριστούμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της να μας αναθέσει την πιο σημαντική της διοργάνωση».

* Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2024 θα φιλοξενήσει η Ιταλία στη Ρώμη, από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου.

Print Friendly, PDF & Email
X