Αρχική Ανακοινώσεις Στο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΑΑ η ΚΟΕΑΣ

Στο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΑΑ η ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Η ΚΟΕΑΣ συμμετέχει στο Ετήσιο Κογκρέσο (Συνέδριο) και Καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού (ΕΑΑ), το οποίο πραγματοποιείται (25-26 Οκτωβρίου 2019) στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Τάλιν. Εκ μέρους της ΚΟΕΑΣ συμμετέχουν στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος, Περικλής Μάρκαρης, και ο Γενικός Διευθυντής, Αντώνης Γεωργαλλίδης.

Στην ατζέντα του συνεδρίου  περιλαμβάνονται η οριστικοποίηση του ετήσιου προγραμματισμού εκάστης Ομοσπονδίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2020) και το παγκόσμιο Καλεντάρι. Στο πρόγραμμα υπάρχει σειρά εργαστηρίων εργασίας για διάφορα σημαντικά θέματα του διεθνούς και ευρωπαϊκού κλασικού αθλητισμού, όπως: World Ranking, Προγράμματα εθνικών αγώνων μικρών ηλικιών (παιδιά και νέοι), βελτίωση των αγώνων ηλικιακών κατηγοριών, επόμενη φάση της καμπάνιας  I Run Clean, μελέτη-συμπεράσματα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018, DNA (Dynamic New Athletics), κ.ά.

Η Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ κατήρτισε ήδη προκαταρκτικώς τον αγωνιστικό προγραμματισμό για τη νέα αγωνιστική χρονιά 2020 και πλέον αναμένεται η επισφράγιση, στο Συνέδριο του Τάλιν. Ακολούθως, ως είθισται, ο προγραμματισμός θα τεθεί προς έγκριση στην ετήσια Γενική Συνέλευσης της ΚΟΕΑΣ.

Η αγωνιστική χρονιά 2020 περιλαμβάνει, πέρα από τις παγκύπριες διοργανώσεις, πληθώρα διεθνών αγώνων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, με κορυφαία, φυσικά, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του Τόκυο. Το πρόγραμμα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς θ’ αρχίσει την 31η Ιουλίου 2020 και θα λήξει στις 9 Αυγούστου 2020.

Print Friendly, PDF & Email
X