Αρχική Ανακοινώσεις  Στο Λονδίνο για το καλύτερο

 Στο Λονδίνο για το καλύτερο

από KOEAS

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που θα διεξαχθεί  στο Λονδίνο από τις 4-13 Αυγούστου, η ΚΟΕΑΣ παραχώρησε συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει τους αθλητές και αθλήτριες που εξασφάλισαν μέχρι σήμερα τη συμμετοχή τους που είναι ο Μίλαν Τραίκοβιτς στα 110 μ. εμπόδια, η Ελένη Αρυματά στα 400μ. , ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία,  η Νεκταρία Παναγή στο μήκος και η Ταμάρα  Χάντζλικ στο Μαραθώνιο.

Μιλώντας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αντώνης Δράκος τόνισε πώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η κορύφωση της αγωνιστικής χρονιάς και η Κύπρος δηλώνει παρούσα με πέντε αθλητές/τριες που μπορούν ν΄ αυξηθούν στη συνέχεια αφού, βρίσκονται σε αναμονή πρόσκλησης από την ΙΑΑΦ  ο  Βασίλης Κωνσταντίνου  στο ύψος , Νίκανδρος Στυλιανού στο επί κοντώ και Ναταλία Ευαγγελίδου στα 800μ.

Η χρονιά που θα ολοκληρωθεί  είπε με τη συνάντηση Παίδων – Κορασίδων, Ελλάδας – Κύπρου  και την Παγκόσμια Πανεπιστιμιάδα, υπήρξε πολύ σημαντική  και επιτυχημένη γιατί οι αθλητές-τριές σημείωσαν  μεγάλες διακρίσεις και  παγκύπρια ρεκόρ.

Η ΚΟΕΑΣ ανάφερε στηρίζεται στο βάθος που έχει δημιουργήσει στο άθλημα με τις προσπάθειες των αθλητών-τριων, των προπονητών που δουλεύουν σκληρά  καθημερινά στα στάδια και τους Γυμναστικούς Συλλόγους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στους αθλητές-τριες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο αλλά και στους αθλητές-τριες που διακριθήκαν στις μικρότερες κατηγορίες, όπως  ο Χρίστος Ταμάνης στο επί  κοντώ δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, ο Χριστόφορος Γενεθλής 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Έφηβων και η Στυλιάνα Κυριακίδου 3η στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων .

Οι αθλητές-τριες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις δικές τους δηλώσεις στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης ανάφεραν:

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΙΚΟΒΙΤΣ

«Δεν ξέρω τι να πω. Καλύτερα να τα πούμε μετά το τέλος του αγώνα. Φέτος είχα μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Ήλθαν τα ρεκόρ και πιστεύω ότι στο Λονδίνο αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάσαμε με τον προπονητή μου, θα πετύχω νέο παγκύπριο ρεκόρ και θα τρέξω στον τελικό. Γυμνάζομαι σκληρά και αισιοδοξώ ότι κάποτε θα έλθει και το μετάλλιο σε τέτοιου  επιπέδου αγώνες».

ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

«Το Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα  είναι πρόκληση για μένα αφού θα τρέξω για πρώτη φορά 400μ. και ελπίζω να πετύχω νέο παγκύπριο ρεκόρ».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι η καλή εμφάνιση και με καλύτερη επίδοση να αγωνιστώ στον τελικό».

ΤΑΚΜΑΡΑ ΧΑΝΤΖΛΙΚ

«Είμαι χαρούμενη με τη συμμετοχή μου και ελπίζω στο καλύτερο. Η παραχώρηση Κυπριακής Υπηκοότητας με χαροποίησε ιδιαίτερα και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια στην τιμή που μου έγινε.»

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ

«Νιώθω χαρούμενη που θα λάβω μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  και θα προσπαθήσω να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση.  Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μου καλή επιτυχία».

Παρόντες στη διάσκεψη ήταν κι οι προπονητές των αθλητών/τιων , Αντώνης Γιαννουλάκης, Γεώργιος Σκέντερ  και Μαίκλ Κήναν που δήλωσαν ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι αθλήτες τους κατάφεραν να εξασφαλίσουν το όριο για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο και ότι τους έχουν προετοιμάσει για το καλύτερο δυνατό.

Παρόντες στη Δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν οι Χρήστος Ταμάνης με τον προπονητή του Ανδρέα Ευσταθίου, η Στυλιάνα Κυριακίδου με τον προπονητή της Κυριάκο Βασιλειάδη και ο Χριστόφορος Γενεθλής με τον προπονητή του Γιώργο Σταύρου, που διακρίθηκαν στις διεθνείς διοργανώσεις σε μικρότερες κατηγορίες.  Στις δηλώσεις τους είπαν ότι νοιώθουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τις επιτυχίες τους και πως θα προσπαθήσουν στο μέλλον να πετύχουν ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Την διάσκεψη της ΚΟΕΑΣ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, η κα.Αντρη Σιάλου εκ μέρους του Δ.Σ. του ΚΟΑ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ κκ Σοφοκλής Χαραλαμπίδης, Σωτήρης Αδάμου, Φοίβος Κωνσταντινίδης και η κα. Κάλλη Χατζηωσήφ.

Print Friendly, PDF & Email
X