Αρχική Ανακοινώσεις Στο Μινσκ η Εθνική Ομάδα Στίβου

Στο Μινσκ η Εθνική Ομάδα Στίβου

από KOEAS

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2019

Η Εθνική Ομάδα Στίβου της Κύπρου πέταξε (21 Ιουνίου 2019) στο Μινσκ, όπου θα λάβει μέρος στους Ευρωπαϊκούς «Ολυμπιακούς» Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν στις 23 Ιουνίου και θα λήξουν στις 28 τρέχοντος μηνός.

Λόγω άλλων υποχρεώσεων θα απουσιάσουν οι Μίλαν Τράικοβιτς, Ελένη Αρτυματά. Έτσι, την κυπριακή ομάδα απαρτίζουν οι εξής: Παπαϊωάννου Ραμόνα (100μ.), Χριστοφή Ναταλία (100μ. εμπ.), Παναγή Νεκταρία (Μήκος), Παπαδοπούλου Γεωργία (Ακοντισμός), Χατζηθεορής Ανδρέας (100μ.), Κριούκοφ Έλβις (110μ. εμπ.), Χονδροκούκης Δημήτριος (Ύψος). Στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ. θα αγωνιστούν οι Σπύρου Σταύρος, Χρήστου Κωνσταντίνος, Κουντούρη Καλλιόπη και Κατσαρή Χριστιάνα. Στη σκυταλοδρομία καταδίωξης (The Hunt) 800Χ600Χ400Χ200 την τετράδα μας συγκροτούν οι Μιχαηλίδης Παναγιώτης, Κουντούρη Καλλιόπη, Χριστοφόρου Ανδρέας και Φωτοπούλου Ολίβια.  Αναπληρωνατικοί: Βασιλείου Αναστάσιος, Δημητριάδης Ανδρέας και Πισιάρα Μαριάννα.

Η Κύπρος εντάχθηκε στον Α’ Όμιλο του προγράμματος Στίβου, μαζί με τις Ελλάδα, Γερμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Η φόρμουλα διεξαγωγής των αγώνων στον Στίβο έχει ως εξής: Οι ομάδες εκάστου γκρουπ θα αγωνιστούν ξεχωριστά (23 Ιουνίου) και από εκεί θα προκύψουν οι πρώτες (βαθμολογικώς) ομάδες, που θα συνεχίσουν στην ημιτελική φάση (26 Ιουνίου), μαζί με τις δύο καλύτερες δεύτερες από τους τέσσερις ομίλους. Οι υπόλοιπες 18 ομάδες θα αγωνιστούν (σε τρία γκρουπ) σε αγώνες «ρεπεσάζ» (στις 25 Ιουνίου), για την κατάταξη στην τελευταία εξάδα. Από τον ημιτελικό θα προκύψουν οι δύο καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τον τίτλο στις 28 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι Ευρωπαϊκοί Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν κριτήριο για την επίτευξη ορίων σε όλα τα αγωνίσματα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και στην αξιολόγηση τοποθετούνται στην πρώτη κατηγορία διεθνών διοργανώσεων.

Print Friendly, PDF & Email
X