Αρχική Ανακοινώσεις Στο Παγκόσμιο η Χριστοφή, Βαλκανιονίκης η Φωτοπούλου

Στο Παγκόσμιο η Χριστοφή, Βαλκανιονίκης η Φωτοπούλου

από KOEAS

Δύο κορίτσια περιλάμβανε η κυπριακή αποστολή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που διεξήχθη το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, στην Κωνσταντινούπολη και τα δύο έλαμψαν. Η Ολίβια Φωτοπούλου κέρδισε τα 60μ. με 7.35 και αναδείχθηκε χρυσή Βαλκανιονίκης, ενώ η Ναταλία Χριστοφή κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 60μ. με εμπόδια. Όμως, αυτή που φεύγει τρισευτυχισμένη από την Κωνσταντινούπολη είναι η Χριστοφή, η οποία έκανε σχεδόν την τέλεια κούρσα και εξασφάλισε την πρόκρισή της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη είχε καταπληκτική αντίδραση στην εκκίνηση (0.119) και έφυγε «σφαίρα» στο διάδρομό της, περνώντας εξαιρετικά πάνω από τα πέντε εμπόδια, για να φτάσει στον τερματισμό εκατοστά πίσω από τη Ρουμάνα Αναμαρία Νεστέριουκ. Το χρονόμετρο του σταδίου σταμάτησε στο 8.09 και η Ναταλία Χριστοφή περίμενε να δει τον ακριβή χρόνο του φώτο φίνις. Κι αυτό κατέδειξε το φανταστικό 8.10 (!!!), που έστειλε την πρωταθλήτριά μας στα ουράνια και στο… Βελιγράδι.

Το όριο για το Παγκόσμιο Κλειστού είναι 8.16 και μόλις την περασμένη εβδομάδα, στον Πειραιά, η Χριστοφή το πλησίασε αρκετά, ισοφαρίζοντας το παγκύπριο ρεκόρ με 8.19. Το Σάββατο, ωστόσο, στην Κωνσταντινούπολη έκανε την καλύτερη κούρσα της καριέρας της, συντρίβοντας και το παγκύπριο ρεκόρ, το οποίο το έκανε ολόδικό της με το εκπληκτικό 8.10. Η νικήτρια Νεστέριουκ έκανε ατομική επίδοση με 8.07, έχοντας την τέλεια αντίδραση στην εκκίνηση, με 0.108. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Κροάτισσα Ιβάνα Λόντσαρεκ με 8.20, με την Πεσιρίδου να ακολουθεί με 8.23.

Πρώτη στα Βαλκάνια η Ολίβια Φωτοπούλου

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου πανηγύρισε η Ολίβια Φωτοπούλου, ούσα η γρηγορότερη από τις 16 αθλήτριες που μετείχαν στη διοργάνωση. Οι τελευταίοι αγώνες της Φωτοπούλου έδειξαν ότι αν δεν περνούσε προβλήματα υγείας τον Ιανουάριο και ξεκινούσε λίγο νωρίτερα τους αγώνες στα 60 μέτρα, σήμερα θα βρισκόταν κι αυτή με το εισιτήριο στο χέρι για το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου. Η 25χρονη αθλήτρια του Ραφαέλ Μπλάνκερ ήταν η γρηγορότερη από τις δύο ημιτελικές σειρές, με 7.39 και στον τελικό απέδειξε την ανωτερότητά της κερδίζοντας σε 7.35, που αποτελεί ισοφάριση της ατομικής της επίδοσης. Δεύτερη τερμάτισε η Σερβίδα Μιλάνα Τίρνανιτς με 7.37 και τρίτη η Ρουμάνα Μαρίνα Άντρεα Μπαμπόι με 7.44.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κέρδισα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και που κατέκτησα το πρώτο χρυσό μετάλλιό μου στα Βαλκάνια, αφού στις προηγούμενες συμμετοχές μου είχα άκυρες εκκινήσεις. Η χρονιά στον κλειστό στίβο έχει ολοκληρωθεί και σε λίγο θα αρχίσω την προετοιμασία για τον ανοικτό», ήταν κάποια από τα λόγια της Ολίβιας Φωτοπούλου προς την Τουρκάλα δημοσιογράφο, στην απευθείας μετάδοση της διοργάνωσης.

* Σε ό,τι αφορά τον εκπρόσωπο της αντρικής μας αποστολής, τον Χρίστο Δημητρίου, τερμάτισε στην 4η θέση των 800μ. σε 1:51.93.

* Με το τέλος του 27ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, η Κύπρος αύξησε τα μετάλλιά της σε 22, κατακτώντας τουλάχιστον ένα και στις εννέα διοργανώσεις που έλαβε μέρος, από το 2014, όταν και έγινε μέλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Τώρα, έχει οκτώ (8) χρυσά, εννέα (9) αργυρά και πέντε (5) χάλκινα μετάλλια.

ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

60Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολίβια Φωτοπούλου           7.35       1η

60Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ναταλία Χριστοφή              8.10       2η

(νέο παγκύπριο ρεκόρ και πρόκριση για το Παγκόσμιο Κλειστού)

800Μ. ΑΝΔΡΩΝ

Χρίστος Δημητρίου             1:51.93  4ος

Print Friendly, PDF & Email
X