Αρχική Ανακοινώσεις Στο Σπλιτ με στόχο τις νέες ατομικές επιδόσεις

Στο Σπλιτ με στόχο τις νέες ατομικές επιδόσεις

από KOEAS

Στην πρώτη τους διεθνή διοργάνωση στο 2021 θα λάβουν μέρος έξι αθλητές μας στις ρίψεις, το σαββατοκύριακο 8-9 Μαΐου. Στο Σπλιτ της Κροατίας θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, με τη συμμετοχή συνολικά 398 αθλητών, 213 ανδρών και 185 γυναικών. Την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία), Ανδρονίκη Λαδά (δισκοβολία), Ραφάηλ Αντωνίου (δισκοβολία), Χριστόφορος Γενεθλή (δισκοβολία), Χρυστάλλα Κυριάκου (σφυροβολία) και ο 22χρονος Γεώργιος Κονιαράκης (δισκοβολία), ο οποίος θα λάβει μέρος στη διοργάνωση κάτω των 23 ετών. Συνοδοί προπονητές θα είναι ο ομοσπονδιακός μας προπονητής στις ρίψεις και προπονητής των πέντε πρώτων αθλητών, Κωνσταντίνος Σταθελάκος και ο προπονητής του Γιώργου Κονιαράκη, Σπύρος Αραμπατζής.

«Βασικός στόχος όλων των αθλητών μας είναι να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις. Δύο από αυτούς, ο Πουρσανίδης και η Λαδά χρειάζονται αρκετά καλές επιδόσεις, ούτως ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη και να παραμείνουν στη διεκδίκηση για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω ranking. Τα όρια είναι κάπως ψηλά και για τους δύο, γι’ αυτό το πιο σημαντικό είναι να βρεθούν όσο πιο κοντά σε αυτά γίνεται. Η αρχή της χρονιάς είναι πολύ ενθαρρυντική, αφού σχεδόν όλοι σημείωσαν ατομικές επιδόσεις, βελτιώνοντας αρκετά το προηγούμενο ρεκόρ τους. Θέλουμε να δούμε τη συνέχεια, στην πρώτη έξοδο από την Κύπρο, που θα φέρει ανταγωνισμό με πολύ καλούς αθλητές. Το ζητούμενο, πέραν από τη βελτίωση, είναι η σταθερότητα σε μεγάλες βολές. Ο νεαρός Κονιαράκης διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή και ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να βελτιωθεί επίσης», ήταν κάποια από τα λόγια του Κωνσταντίνου Σταθελάκου, για τους στόχους στο Σπλιτ.

Η αποστολή των αθλητών μας μαζεύτηκε στην Αθήνα την Πέμπτη (6/5/21) και την Παρασκευή (7/5) αναχώρησε μαζί με την ελληνική αποστολή για το Σπλιτ, σε ένα ταξίδι με αρκετή ταλαιπωρία, αλλά ευτυχώς έφτασαν όλοι καλά. Με βάση το πρόγραμμα των αγώνων, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης θα αγωνιστεί στο Γκρουπ Α της σφυροβολίας (8/5, 16:15), έχοντας αντιμέτωπους άλλους 15 αθλητές, οι οποίοι έχουν καλύτερη ατομική επίδοση από τον πρωταθλητή μας (74,05μ.). Στις 17:45 (8/5) είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δισκοβολίας ανδρών κάτω των 23 ετών, με τη συμμετοχή 16 αθλητών, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος έχει την 3η καλύτερη ατομική επίδοση (58,77μ.).

Την Κυριακή (9/5) θα μπουν πρώτοι στους αγώνες οι δισκοβόλοι μας, λαμβάνοντας μέρος στο Γκρουπ Β (12:30), με τον Ραφαήλ Αντωνίου να έχει την 4η καλύτερη επίδοση (60,25μ.) και τον Χριστόφορο Γενεθλή την έκτη (60,01μ.) από 17 συμμετοχές. Στις 14:10 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της σφυροβολίας γυναικών, με τη Χρυστάλλα Κυριάκου να λαμβάνει μέρος στο Γκρουπ Β, έχοντας τη 10η επίδοση (63,32μ.) από τις 16 συμμετέχουσες. Στις 19:15 θα αρχίσουν τις προσπάθειές τους οι γυναίκες στη δισκοβολία, με την Ανδρονίκη Λαδά να μετέχει στο Γκρουπ Α, έχοντας τη 16η επίδοση (59,18μ.), από ισάριθμες συμμετοχές.

Συνοπτικά, οι τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριές μας που θα λάβουν μέρος στην 20ή έκδοση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων στο Σπλιτ, θα αγωνιστούν ως ακολούθως:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΪΟΥ 2021

16:15      Σφυροβολία Ανδρών – Αλέξανδρος Πουρσανίδης

(Κεντρικό στάδιο Park Mladezi)

17:45      Δισκοβολία Κ-23 ετών – Γιώργος Κονιαράκης

(Βοηθητικό Γήπεδο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ

12:30      Δισκοβολία ανδρών – Ραφαήλ Αντωνίου, Χριστόφορος Γενεθλή

(Βοηθητικό γήπεδο)

14:10      Σφυροβολία γυναικών – Χρυστάλλα Κυριάκου

(Βοηθητικό γήπεδο)

19:15      Δισκοβολία γυναικών – Ανδρονίκη Λαδά

(Κεντρικό στάδιο Park Mladezi)

Print Friendly, PDF & Email
X