Αρχική Ανακοινώσεις Στο Τάλιν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών

Στο Τάλιν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών

από KOEAS

Τη λύση που έψαχνε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, μετά την εκδήλωση αδυναμίας της Νορβηγικής Ομοσπονδίας να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, της την έδωσε η Εσθονική Ομοσπονδία Στίβου. Φέτος, η Εσθονία θα φιλοξενήσει στο Τάλιν, από τις 15 έως τις 18 Ιουλίου 2021, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και προθυμοποιήθηκε αμέσως να διοργανώσει και το Ευρωπαϊκό κάτω των 23 μία εβδομάδα νωρίτερα (8-11 Ιουλίου). Άρα, η διοργάνωση μεταφέρεται από το Μπέργκεν στο Τάλιν, χωρίς ωστόσο τελικά να αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της.

Έτσι, οι αθλητές, σε αυτήν τη σημαντική ηλικία, στο κατώφλι της εισόδου τους στις αντρικές και γυναικείες κατηγορίες, θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τους συνομήλικούς τους στο ευρωπαϊκό στερέωμα του στίβου, που μόνο οφέλη θα τους προσφέρει. Από τέτοιες διοργανώσεις έχουν διακριθεί και διαπρέψει στην ενηλικίωσή τους αρκετοί αθλητές. Η Κύπρος μετρά ένα χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία των 12 προηγούμενων διοργανώσεων. Την τρίτη θέση κατέλαβε το  2007, στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία με 58,16μ.

Θυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που τώρα θα γίνει και αυτό στο Τάλιν (8-11 Ιουλίου), έχουν εξασφαλίσει έως τώρα συμμετοχή οι Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία), Σπύρος Σάββα (ακοντισμός), Δέσποινα Χαραλάμπους (ύψος) και Δάφνη Γεωργίου (100μ. με εμπόδια). Στην εσθονική πρωτεύουσα θα ταξίδευε και η Σάντα Κολομεΐτεβα (200μ.), όμως στάθηκε άτυχη με τον τραυματισμό της και την εγχείριση στην κλείδα. Πολύ κοντά στα όρια σε 400μ. (47.60) και 800μ. (1:49.00) βρίσκεται ο Σταύρος Σπύρου.

* Στη φωτογραφία, το στάδιο «Κάντριοργκ», στο οποίο θα φιλοξενηθούν τον Ιούλιο τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 23 και κάτω των 20 ετών.

Print Friendly, PDF & Email
X