Αρχική Ανακοινώσεις Στο Τόρουν για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου

Στο Τόρουν για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου

από KOEAS

Στην πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση συνταξιδεύουν για πρώτη φορά στην έως τώρα καριέρα τους οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, λαμβάνοντας μέρος στα ατομικά τους αγωνίσματα. Ο φετινός χειμώνας ήταν ο καλύτερος που έχουν ζήσει στη σύντομη αθλητική τους πορεία και δηλώνουν πανέτοιμες να εκπροσωπήσουν επάξια τον κυπριακό στίβο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τόρουν της Πολωνίας από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου 2021. Από το φθινόπωρο του 2019 ζουν και γυμνάζονται στη Βαλένθια, υπό τις οδηγίες του Ράφαελ Μπλάνκερ, με την καθεμιά στο αγώνισμά της να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στις απαιτήσεις που προϋποθέτει ο πρωταθλητισμός.

Η πανδημία του κορονοϊού, μπορεί να τους στέρησε τη δυνατότητα για πλήρη προετοιμασία και απερίσπαστη προπόνηση, δεν τους αφαίρεσε όμως το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες, και στην Ισπανία και στο εξωτερικό. Κάτι πάρα πολύ σημαντικό, αφού μέσα από τους αγώνες μπορείς να διαπιστώσεις ατέλειες, στις οποίες θα δουλέψεις στην προπόνηση. Από τους πρώτους αγώνες τους ξεπέρασαν τον εαυτός τους και στην πορεία κατέρριψαν και προσωπικές και παγκύπριες επιδόσεις στον κλειστό στίβο.

Στις 16 Ιανουαρίου άρχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ολίβια Φωτοπούλου και από το πρώτο 60άρι εξασφάλισε την πρόκρισή της για το Τόρουν, αφού τερμάτισε σε 7.40. Την επόμενη ημέρα (17/1) κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ. κλειστού, καλύπτοντας την απόσταση σε 23.85. Τις επόμενες εβδομάδες έτρεχε συνεχώς πιο γρήγορα, στα 60μ. 7.38 (23/1), 7.37 (30/1) και 7.35 (21/2), και στα 200μ. δημιούργησε άλλα δύο νέα παγκύπρια ρεκόρ με 23.81 (6/2) και 23.63 (20/2).

Η Φίλιππα Φωτοπούλου μπήκε στον κλειστό στίβο από το Μιραμάς στη Γαλλία, στις 22 Ιανουαρίου και από το δεύτερο άλμα της κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ στο μήκος, πηδώντας 6,46μ. Εν συνεχεία, έφτασε στο Ντόρτμουντ (7/2) στα 6,52μ. και στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης (20/2) στα 6,53μ., που είναι το νέο παγκύπριο ρεκόρ. Σημαντικό για τη Φίλιππα είναι πως έδειξε να έχει σταθερότητα σε άλματα στα 6,50μ.

Με αυτοπεποίθηση…

Για τον οποιονδήποτε πρωτοεμφανιζόμενο σε μια διεθνή πίστα, έχοντας δίπλα του τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές, της συγκεκριμένης περιόδου, βασικός στόχος είναι να ξεπεράσει τον εαυτό του και αν αυτό το πετύχει, η κατάταξή του θα έρθει σε δεύτερη μοίρα στην προσωπική αξιολόγηση. Με αυτόν τον στόχο πάνε στο Ευρωπαϊκό Κλειστού και οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου…

ΟΛΙΒΙΑ: «Ο στόχος με τον οποίο μεταβαίνω στο Τόρουν είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να μπορέσω να ρίξω τον χρόνο μου για ακόμη μία φορά. Να τρέξω γρήγορα, με αυτοπεποίθηση, για να δω καλύτερα αποτελέσματα και μια πρόκριση. Πάντα στοχεύω ψηλά».

ΦΙΛΙΠΠΑ: «Βασικός μου στόχος στο Τόρουν είναι να ξεπεράσω για ακόμα μία φορά τον εαυτό μου. Να κάνω άλματα καλύτερα από ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα και αν καταφέρω να διατηρήσω υψηλή απόδοση, ελπίζω -και με λίγη τύχη- να βρεθώ στον τελικό»

Ερ.: Πώς κρίνετε τη μέχρι σήμερα πορεία σας στον κλειστό;

ΟΛΙΒΙΑ: «Η πορεία μου στον κλειστό δείχνει ότι η προπόνηση της Ισπανίας μού βγαίνει. Έχω βάλει τις βάσεις από πέρσι και φέτος έχω καλύτερα αποτελέσματα. Χαίρομαι που πήρα την απόφαση να αλλάξω προπονητή, γιατί δουλεύουμε σκληρά μαζί, για να φτάσω στον στόχο μου».

ΦΙΛΙΠΠΑ: «Ο κλειστός μέχρι τώρα μού έδειξε ότι η προπόνηση στην Ισπανία βγήκε και ότι η απόφασή μου να έρθω εδώ να προπονηθώ μού έφερε αποτελέσματα, τα οποία βοήθησαν πολύ στην αυτοπεποίθησή μου ως αθλήτρια. Επίσης, ο κλειστός δείχνει πολύ υποσχόμενος για τον ανοιχτό στίβο».

Αδιάσπαστος δεσμός…

Για κάθε νεαρή αθλήτρια το πρώτο βήμα διάκρισης δημιουργείται με τη συμμετοχή σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, για να έρθει ωστόσο η καταξίωση απαιτείται σταθερότητα στο χρόνο, κάτι που επιθυμούν διακαώς οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου. Από τις 20 Δεκεμβρίου 1996 έγιναν μαζί μέλη της κυπριακής ανθρωπότητας, είδαν μαζί το φως της ζωής και πορεύονται πάντα δεμένες σαν μία γροθιά. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως ταξιδεύουν μαζί στο Τόρουν και η μια θα στηρίζει την άλλη;

ΟΛΙΒΙΑ: «Με τη Φίλιππα τα κάνουμε όλα μαζί από την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε. Οπότε, η στήριξη που δίνουμε η μια στην άλλη είναι το κίνητρο για να φτάσουμε ψηλά και οι δύο. Θέλω το καλύτερο για την αδερφή μου και θα την βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ. Βλέποντας την να πηδάει πιο μακριά, θέλω και εγώ να τρέξω πιο γρήγορα. Ο δεσμός που έχουμε μεταξύ μας είναι αδιάσπαστος».

ΦΙΛΙΠΠΑ: «Το να ταξιδεύω μαζί με την αδελφή μου, μου δίνει μεγάλη χαρά. Είμαστε μαζί από την ημέρα που γεννηθήκαμε και το γεγονός ότι έχουμε τον ίδιο στόχο και δουλεύουμε μαζί γι’ αυτόν, για μένα είναι θησαυρός. Η αδελφή μου είναι το άλλο μου μισό και τις επιτυχίες που έχω μέχρι τώρα δεν θα τις έκανα αν δεν είχα την αδελφή μου στο πλευρό μου να με στηρίζει».

ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

13:18 Προκριματικά Μήκους

 Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

20:40 Τελικός Μήκους

ΟΛΙΒΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

11:20 Προκριματικά 60μ.

13:35 Ημιτελικά 60μ.

19:46 Τελικός 60μ.

 

Photo Credit: Jose Antonio Miguelez για Ολίβια Φωτοπούλου.

Photo Credit: Johnny De Ceulaerde για Φίλιππα Φωτοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
X