Αρχική Ανακοινώσεις Στο Χορζόφ ανατέθηκε η Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων

Στο Χορζόφ ανατέθηκε η Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων

από KOEAS

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, στην Πολωνία. Με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τρίτης (17/11/20), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναφέρθηκε στην πρωινή απόφασή της, όπως η Σούπερ Λίγκα στο 2021 ανατεθεί στην πόλη Χορζόφ, της περιφέρειας Σιλέσια της Πολωνίας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου 2021 στο στάδιο «Σλάσκι», χωρητικότητας 54.378 θέσεων.

Η διοργάνωση επρόκειτο να φιλοξενηθεί από το Μινσκ της Λευκορωσίας, όμως, για τεχνικούς λόγους, οι Λευκορώσοι εκδήλωσαν αδυναμία διεξαγωγής της, με αποτέλεσμα η Εθνική τους ομάδα στίβου να υποβιβαστεί στην Α΄ Κατηγορία. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στην Πολωνία να υπερασπιστεί σε οικείο έδαφος, τον τίτλο που κατέκτησε το 2019 στο Μπιντγκόζ, που ήταν ο πρώτος της στη Σούπερ Λίγκα. Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που η κάτοχος του τίτλου από την προηγούμενη διοργάνωση, θα έχει το προνόμιο να υπερασπιστεί στην πατρίδα της, την τεράστια αυτή επιτυχία, όπως τόνισε ο πανευτυχής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου της Πολωνίας, Δρ Χένρικ Ολζέβσκι. «Έτσι, δημιουργούμε μία υπέροχη ιστορία. Είμαι πεπεισμένος ότι από οργανωτικής πλευράς, αλλά και από αθλητικής, αυτό το οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε στη διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Κρίστιαν Μιλτς, επισκέφτηκε τη Δευτέρα (16/11/20) την περιοχή, όχι μόνο για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την πολωνική Ομοσπονδία για τη διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας της νέας σεζόν, αλλά και για να συζητήσει με τους αρμόδιους, για μελλοντική συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με την περιοχή της Σιλέσια και την ανάθεση διοργανώσεων. Οι Πολωνοί έχουν αναβαθμίσει το στάδιο «Σλάσκι» και από τη φετινή χρονιά αποτελεί το Εθνικό Στάδιο Στίβου της χώρας, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να εντυπωσιάζεται, επίσης, αναθέτοντάς τους το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών του 2021. Θυμίζουμε, ότι η περιοχή Κατοβίτσε – Σιλέσια της Πολωνίας, ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2024, το οποίο ανατέθηκε τελικά στη Ρώμη.

«Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να δω την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Κατοβίτσε – Σιλέσια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024, το οποίο με εξέπληξε με το πόσο έχει εξελιχθεί αυτή η περιοχή και πόσο δυναμικά αναπτύσσεται σε πολλούς τομείς, διατηρώντας ταυτόχρονα την παράδοσή της. Μετά την άφιξή μου στην περιοχή, εξακολούθησε να μου αρέσει πάρα πολύ και ανυπομονώ για τη στιγμή που θα επιστρέψω στη Σιλέσια, τον ερχόμενο Ιούνιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Κρίστιαν Μιλτς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μιλτς στην περιοχή, συναντήθηκε με τον διοικητή της επαρχίας Σιλέσια, Γιακούμπ Τσελστόβσκι, τον υποδιοικητή Βόιτσεχ Καλούζια και τον πρόεδρο του σταδίου «Σλάσκι» Γιαν Βίντερα. «Αυτό είναι περισσότερο από μία απόδειξη ότι οι δυνατότητες του σταδίου μας εκτιμούνται από τους αθλητές και από τους υπεύθυνους για την επιλογή των καλύτερων χώρων για τη διοργάνωση. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Σλάσκι θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής της Σιλέσια», είπε ο κ. Τσελστόβσκι.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Σούπερ Λίγκας στο 2021, θα λάβουν μέρος, εκτός από τη διοργανώτρια ομάδα της Πολωνίας, οι Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ουκρανία, Ισπανία και η Πορτογαλία, που κέρδισε την άνοδό της από την Α΄ Κατηγορία. Θυμίζουμε, ότι, σε προηγούμενες αποφάσεις της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, έχει αναθέσει την Α΄ Κατηγορία στην πόλη Κλουζ – Ναπόκα της Ρουμανίας, τη Β΄ Κατηγορία στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας (μετά την παραίτηση της Λετονίας) και τη Γ΄ Κατηγορία στη Λευκωσία μας στην Κύπρο.

Στην Α΄ Κατηγορία θα λάβουν μέρος, οι υποβιβασθείσες από τη Σούπερ Λίγκα Ελλάδα, Τσεχία, Φινλανδία, Σουηδία, Ελβετία, η προαχθείσα από τη Β΄ Κατηγορία Εσθονία και οι Ρουμανία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία και Τουρκία.

Στη Β΄ Κατηγορία θα συμμετάσχουν οι υποβιβασθείσες από την Α΄ Ουγγαρία, Λιθουανία, Σλοβακία, η προαχθείσα από τη Γ΄ Ισλανδία και οι Βουλγαρία, Κροατία, Αυστρία, Δανία, Ισραήλ, Λετονία, Σλοβενία και αν συμμορφωθεί η Ρωσία.

Στη Γ΄ Κατηγορία, την οποία θα φιλοξενήσουμε στο ΓΣΠ στις 19 και 20 Ιουνίου 2021, θα λάβουν μέρος οι υποβιβασθείσες από τη Β΄ Κατηγορία Κύπρος, Γεωργία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και οι Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Κόσσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σαν Μαρίνο, Σερβία και η ομάδα των Μικρών Κρατών.

Print Friendly, PDF & Email
X