Αρχική Ανακοινώσεις Στον ημιτελικό και ό,τι προκύψει

Στον ημιτελικό και ό,τι προκύψει

από KOEAS

ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

Για άλλη μια φορά (τέταρτη) θα καμαρώσουμε φέτος την Ελένη Αρτυματά σε διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. Προηγήθηκαν οι εμφανίσεις της λαμπρής πρωταθλήτριας μας στο Βερολίνο (2009), τη Μόσχα (2013) και το Λονδίνο (2017) και βεβαίως η μεγάλη διάκριση, αφού το 2009 έγινε η πρώτη (και μοναδική ώς σήμερα) αθλήτρια μας που προκρίθηκε σε «παγκόσμιο» τελικό (τερμάτισε 8η με 23.05). Επιπλέον είχε φτάσει και στον ημιτελικό των 100 μέτρων (15η συνολικά με 11.49).

Όπως δηλώνει η Ελένη για τη συμμετοχή της στην Ντόχα, ως δρομέας, πλέον, παρατεταμένης ταχύτητας:

«Είναι η τέταρτη φορά μου, αλλά η δεύτερη ως αθλήτρια 400 μέτρων. Το 2009 και το 2013 ήμουν ακόμα «διακοσιάρα» και «εκατοστάρα», το 2017 έτρεξα για πρώτη φορά στα 400 μέτρα, αλλά ως καινούργια αθλήτρια στο αγώνισμα. Ήμουν άπειρη «τετρακοσιάρα» στο Λονδίνο, τώρα είναι αλλιώτικα τα δεδομένα».

Πλέον, η Ελένη έχει τις απαιτούμενες εμπειρίες από κούρσες 400 μέτρων, είναι εξοικειωμένη με το αγώνισμα και όπως τονίζει:

«Πάω στο Κατάρ με την 22η επίδοση από τις αθλήτριες των 400 μέτρων που θ’ αγωνιστούν εκεί. Έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου στα 400 μέτρα. Έθεσα ως πρώτο στόχο μου την πρόκριση στον ημιτελικό».

Παρά το ότι έχει πιάσει το όριο και στα 200 μέτρα η Ελένη, θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στα 400 μέτρα στην Ντόχα Ο λόγος;

«Δυστυχώς, τα 400 και τα 200 μέτρα θα διεξαχθούν την ίδια μέρα, οπότε δεν μπορώ να τρέξω και στα δύο αγωνίσματα. Παλαιότερα, όταν έτρεχα στα 200μ., έβαζαν στο πρόγραμμα σε διαφορετικές μέρες τα δύο αγωνίσματα, έτσι πολλές καλές αθλήτριες συμμετείχαν και στις δύο κούρσες. Φέτος τα άλλαξαν. Όπως και να ‘χει τα 400 ήταν εξαρχής ο μεγάλος μου στόχος».

Για την ιδιαιτερότητα  της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η οποία είναι μακράς διάρκειας, η πρωταθλήτρια μας σχολίασε:

«Πιστεύω ότι, θα έχουμε εκπλήξεις λόγω της επιμήκυνσης της σεζόν. Εγκυμονεί ρίσκο η μεγάλη διάρκεια. Τραβάει μακριά η αγωνιστική περίοδος, είναι δύσκολο να κρατηθούν σε παρατεταμένη φόρμα όλες οι αθλήτριες και όλοι οι αθλητές. Η Ουίμπο (Μπαχάμες), πάντως, είναι το μεγάλο φαβορί στο αγώνισμά μου, με ισχυρό αουτσάιντερ τη Νάσερ (Μπαχρέιν)».

Για το αν θα επηρεαστούν περισσότερο από τη ζέστη οι αθλητές-τριες από χώρες με πιο ψυχρό κλίμα, η Κύπρια πρωταθλήτρια απάντησε:

 «Είναι συνθήκες πιο κοντινές σ’ εμάς, αλλά όχι σαν τις δικές μας. Φυσικά, οι αθλητές-τριες επιπέδου από πιο κρύες χώρες, ως επαγγελματίες, προετοιμάζονται σε θερμά κλίματα ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην Ντόχα. Πάρα πολλοί προπονούνται στην Τουρκία αυτό το διάστημα».

Για την αγωνιστική της κατάσταση, σε σχέση με τις πολλές κούρσες που έκανε φέτος, η Ελένη μας είπε:

«Έτρεξα σε πολλές κούρσες και είχα σταθερές επιδόσεις, ως μέρος του πλάνου που σχεδίασε ο προπονητής μου, ώστε να φτάσω στην καλύτερη φόρμα μου στο Παγκόσμιο. Πολλές από τις κούρσες μου ήταν προπονητικού χαρακτήρα, μέρος του σχεδιασμού. Νιώθω καλά, είμαι στη φόρμα που θέλαμε ενόψει των αγώνων».

Print Friendly, PDF & Email
X