Αρχική Ανακοινώσεις Στους τελικούς του NCAA η Ελένα Κουλιτσένκο

Στους τελικούς του NCAA η Ελένα Κουλιτσένκο

από KOEAS

Τα χνάρια της Λεοντίας Καλλένου φαίνεται ότι ακολουθεί η Ελένα Κουλιτσένκο, στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η κάτοχος της παγκύπριας επίδοσης στο άλμα σε ύψος ήταν φοιτήτρια και αθλήτρια στην Τζιόρτζια, όταν το 2015 σημείωσε τα παγκύπρια ρεκόρ σε κλειστό και ανοικτό στίβο με 1,93μ. Την ίδια περίοδο μάλιστα, κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση της Α΄ Κατηγορίας του NCAA και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με 1,87μ., προσφέροντας τεράστια επιτυχία στο Πανεπιστήμιό της. Μαζί της στο ίδιο Πανεπιστήμιο ήταν και η Ελλαδίτισσα Τατιάνα Γκουσίν, η οποία στον τελικό του ύψους κατέλαβε την 5η θέση με 1,84μ.

Η Ελένα Κουλιτσένκο, η οποία έχει γεννηθεί στη Ρωσία, όμως ανήκει στην ΚΟΕΑΣ από την 1η Ιουνίου 2021 και θα μπορεί να την εκπροσωπεί διεθνώς από τις 29 Ιουλίου 2022, σπουδάζει και αυτή στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια και το βράδυ του Σαββάτου (28/5/22), κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση της Α΄ Κατηγορίας του NCAA. Οι τελικοί της Ανατολικής Περιφέρειας, όπου ανήκει η Τζιόρτζια, ολοκληρώθηκαν ξημερώματα Κυριακής (29/5) στο Μπλούμιγκτον της Ιντιάνα, με την Κουλιτσένκο να κερδίζει θέση στην κορυφαία δωδεκάδα του άλματος σε ύψος, περνώντας πάνω από το 1,84μ., χωρίς να χρειαστεί να κάνει περισσότερες προσπάθειες. Η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,71μ., το 1,76μ. και το 1,81μ. και με τη δεύτερη το 1,84μ., που ήταν αρκετό για να τη στείλει στους τελικούς.

Οι τελικοί της Α΄ Κατηγορίας του NCAA στον στίβο θα διεξαχθούν από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου 2022, στο «Χέιγουορντ Φιλντ» στο Γιουτζίν του Όρεγκον, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο (15-24) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών. Θα είναι μάλιστα το 100ό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ανδρών και το 40ό Γυναικών των ΗΠΑ. Στο πρόγραμμα διατηρείται ο διαχωρισμός των ημερών σε άνδρες και γυναίκες, με τους άνδρες να αγωνίζονται Τετάρτη και Παρασκευή και τις γυναίκες Πέμπτη και Σάββατο, με εξαίρεση τα σύνθετα αγωνίσματα. Με βάση, λοιπόν, το πρόγραμμα, ο τελικός του άλματος σε ύψος γυναικών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, με τη συμμετοχή της Ελένα Κουλιτσένκο και άλλων 23 κοριτσιών, που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από Ανατολή και Δύση. Η ώρα έναρξής του είναι στις 14:00 το απόγευμα για το Όρεγκον, δηλαδή τα μεσάνυχτα για μας στην Κύπρο.

Print Friendly, PDF & Email
X